Uitjes voor in de kerstvakantie

Uitjes voor in de kerstvakantie

december 20, 2019 0 Door Uitjes in Nederland

Het is bijna kerstvakantie, de kinderen vrij en vaak ook de ouders een paar dagen extra vrij. Ik ging op zoek naar uitjes wat je kan doen deze kerstvakantie. Zodat je een beetje inspiratie hebt, mocht je nog op zoek zijn naar een uitje voor de kerstvakantie.

Kerstplaza in de Martiniplaza in Groningen, 25 december t/m 5 januari.
De allergrootste overdekte kermis kan je vinden in de Martiniplaza. 10.000 vierkante meter, oftewel twee voetbalvelden naast elkaar, staan vol met attracties, kerststallen, eetkraampjes, shows en voorstellingen. Een uitje voor het hele gezin, waarbij het niet uit maakt wat voor weer het buiten is.
Geopend op: van 25 december 2019 t/m 5 januari 2020
Entreeprijs is €15,- p.p..  Met het entreeticket krijg je eenmalig toegang tot álle attracties en shows. Kan je er geen genoeg van krijgen? Een herhalingskaart voor de attracties en shows is al voor € 3 ter plaatse aan te schaffen, voor nog langer durend plezier.
Grouponheeft ook een mooie aanbieding waardoor je voor €9,50 p.p. naar binnen kan.

My First Festival in De Oosterpoort in Groningen, vrijdag 27 december. 
Op vrijdag 27 december wordt De Oosterpoort omgetoverd tot een groot festivalterrein voor kinderen, waar muziek uit alle hoeken, zalen en gaten klinkt. My First Festival is een beetje zoals een festival voor grote mensen, maar dan leuker. Je kunt er niet alleen naar muziek luisteren, maar ook heel veel leuke dingen doen. My First Festival is er voor alle kinderen tussen de 2 en 12 jaar, en natuurlijk ook voor hun (groot)ouders, vriendjes en buren.
Entreeprijs: Kinderen van 2 tot 12 jaar €14,- p.p., volwassenen €17,- p.p. en een gezinsticket voor 5 personen kost €52,-, daarbij komen nog boekingskosten per bestelling.

Het Amsterdamse Winterparadijs, 21 december t/m 5 januari.
Van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 wordt de RAI Amsterdam (in-& outdoor) omgetoverd tot het Amsterdamse Winterparadijs. Diverse attracties, muziekpodia’s, een winterbioscoop, theater, schaatsbaan, de echte Coca Cola truck, reuzenrad, diverse eet en drink gelegenheden en nog veel meer leuks is er te doen, te zien én te beleven bij het Amsterdamse Winterparadijs.
Entreeprijs: €19,50 per dag of €39,50 voor alle dagen, kinderen tot 1 jaar zijn gratis. Voor €18,- koop je een NS Dagretour én wordt je met de trein naar het Amsterdamse Winterparadijs gereden én hoef je geen parkeergeld te betalen.

Roald Dahl Festival in het Forum van Groningen, 28 december t/m 30 december. 
Sinds 2016 is er elk jaar in december is het Roald Dahl Festival. Tijdens dit festival kan je diverse films van Roald Dahl bekijken én diverse bijpassende workshops doen. Dit jaar is het Roald Dahl festival van zaterdag 28 t/m maandag 30 december 2019 en zijn er drie dagen lang diverse films en shows te bekijken en leuke leerzame workshops te doen. Meer hierover lees je in de blog die binnenkort online komt.

Ijssculpturen bij Cool Event Scheveningen, 7 december t/m 12 januari.  
Vanaf zaterdag 7 december t/m zondag 12 januari kun je in de 500 m² grote gekoelde tent prachtige ijssculpturen komen bekijken. Het thema is “Frozen Magic”. Je vindt de ijssculpturen in de grote gekoelde tent op het strand van Scheveningen naast De Pier. Tip: Kleed je warm aan, het kan koud zijn!
Van 9 november t/m 26 januari kan er weer geschaatst worden op onze overdekte ijsbaan op het Kurhausplein van maar liefst 600m2. Het plein voor het Kurhaus is omgetoverd tot een waar winter wonderland! Met een grote overdekte schaatsbaan, licht, muziek en een vleugje magie, wordt er plezier en vreugde gebracht in deze donkere maanden. Let op! Handschoenen zijn verplicht op de schaatsbaan en Noren zijn niet toegestaan.
De verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein bieden de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van winterse hapjes en drankjes.
Entreeprijs Ijssculpturen: Kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 11 jaar €5,- en vanaf 12 jaar €10,-. Familieticket voor 2 volwassneen en 2 kinderen t/m 11 jaar: €25.-
Entreeprijs Overdekte schaatsbaan: €6,- per dag exclusief schaatsverhuur, €10,- inclusief schaatsverhuur. Losse schaatsverhuur is €5,-.

Legofestijn Bouwblokjes Hardenberg, 28 en 29 december. 
Op 28 en 29 december is er urenlang speelplezier én een LEGO walhalla voor jong en oud in de evenementenhallen in Hardenberg. Er zijn LEGO bouwhoeken, springkussens, bioscoop met LEGO films, racebaan met bestuurbare auto’s, LEGO markt, kleurhoek,  diverse LEGO demonstraties, DUPLO speelhoek voor de allerkleinste kinderen en diverse kermisattracties.
Entreeprijs: kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Vanaf 2 jaar: online ticket €5,- p.p. en aan de kassa €6,- p.p., parkeren is gratis.

Diverse activiteiten bij het Zeehondencentrum in Pieterburen. 
In de kerstvakantie zijn er dagelijks rondleidingen achter de schermen, presentaties bij de zeehonden, kan je vragen stellen aan een medewerker of dierverzorger, is er een bottenshow, is er een workshop zeemansknopen en kan je tijdens de meet en greet met de zeehondenverzorger bijzondere verhalen beluisteren. 
Entreeprijs is voor kinderen t/m 3 jaar gratis, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar €6,- per persoon en voor volwassenen online €8,50 en aan de kassa €9,50 per persoon.
Je kan ook kiezen voor een Combiticket met Doezoo, deze kost €13,50 per persoon. 

Sprookjesfestival in de Zwolse Theaters, 27 december t/m 30 december.

In de kerstvakantie staat er, van 27 december t/m 30 december, een magisch programma klaar in de Zwolse Theaters. Er zijn prinsessen,prinsen, kabouters en andere sprookjesfiguren te bekijken én te ontmoeten! Je kan diverse voorstellingen bekijken, leuke dingen knutselen, spelletjes spelen en jezelf laten schminken, voor iedereen is er wel iets leuks te beleven. Tussendoor kun je zelfs in de foyer jouw favoriete sprookjeshelden ontmoeten.
Een aantal voorstellingen die je bekijken zijn Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks, De Efteling Musical Sprookjesboom, Doornroosje, Roodkapje en zo zijn er nog meer sprookjesvoorstellingen te bekijken.
De meeste activiteiten zijn gratis, voor de voorstellingen moet je wel betalen. Dit is verschillend per voorstelling. Kijk op de website wat de kosten zijn voor de voorstelling die je graag wilt zien.

Amsterdam Light Festival, 28 november t/m 19 januari.
Van 28 november 2019 t/m 19 januari 2020 is het Amsterdam Light Festival. Tijdens dit festival wordt de Amsterdamse binnenstad en de grachten in de schijnwerpers gezet. Het thema is dit jaar ‘disrupt’, oftewel: ontregelen.  De deelnemende kunstenaars hebben het thema Disrupt! op allerlei manieren geïnterpreteerd. Sommige installaties vormen interventies in het straatbeeld, terwijl andere kunstenaars de bestaande architectuur in de stad transformeren en bezoekers er met een andere blik naar laten kijken. Je kan zelf te voet door te stad lopen of een tour maken met de boot.

Beleef het openluchtmuseum in Arnhem in winterse sferen, 7 december t/m 19 januari.
Ervaar hoe het vroeger was en ga terug in de tijd. De mensen van het museum zien er net zo uit als toen, voor een optimale beleving van hoe het was. In het Openluchtmuseum heeft elk seizoen een eigen karakter , in de winter kan je genieten van de winterse sferen. Je kan schaatsen op de ijsbaan, luisteren naar het verhaal van de Witte Wieven, glijden met de slee van de helling naar beneden, broodjes bakken, een ritje met de tram en meer leuke activiteiten voor jong en oud.
Geopend in Winterse sferen van 7 december t/m 19 januari.
Entreeprijs: kinderen tot 3 jaar zijn gratis, 4 t/m 12 jaar €16,- en volwassen €17,50. Online tickets zijn goedkoper én met de museumjaarkaart heb je gratis entree.

Groninger Museum, een tentoonstelling die je mag aanraken, tot 12 januari.
Daan Roosegaarde – Presence is het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. Het is een nieuw, baanbrekend, interactief kunstwerk dat Roosegaarde speciaal voor het Groninger Museum ontwikkelde. Dit is de eerste keer dat hij als ‘buitenkunstenaar’ de binnenruimte verkent, met een groot lichtgevend landschap dat door de aanwezigheid en aanraking van bezoekers van vorm en kleur verandert.
De voorstelling is nog te beleven tot 12 januari 2020.
Entreeprijs: Kinderen t/m 18 jaar én museumjaarkaarthouders zijn gratis. Volwassenen betalen €15,- per persoon.
Parkeren kan in een van de parkeergarages in Groningen, maar je kan er ook voor kiezen om met de trein te gaan. Het Groninger Museum ligt namelijk tegenover het station.

Ijsbeelden festival in Zwolle, 14 december t/m 1 maart.
Zwolle is de komende maanden omgetoverd tot winterstad. De horeca is in kerstsfeer er zijn diverse winterse activiteiten in de gehele stad én het grootste ijsbeeldenfestival staat dit jaar in Zwolle. De beste ijskunstenaars ter wereld hebben prachtige kunstwerken gemaakt van ijs en sneeuw. Er worden beroemde verhalen vertaald in ijs- en sneeuwbeelden die tot wel 6 meter hoog zijn. En er zijn gratis kinderattracties (WinterWonderland) in de kerstvakantie voor de kinderen. Kies een van de 4 routes en maak er een dagje Zwolle van.
Geopend van 14 december 2019 t/m 1 maart 2020. Gesloten op nieuwjaarsdag en buiten de vakanties op maandag. Verder alle dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Entreeprijs: Om lange wachtrijen te voorkomen wordt er dit jaar gebruik gemaakt van tijdsloten. Bij het bestellen van de tickets bepaal je zelf de datum en tijd. Zodra een tijdslot vol zit kan je gebruik maken van een andere tijd- of datumkeuze. Zo is iedereen verzekerd van een entreebewijs.
Kaarten voor kinderen zijn €10,- en voor volwassenen €14,50.

Vier de Winter in Archeon in Alphen aan de Rijen, november t/m maart.
Archeon is van november t/m maart omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld. In het middeleeuwse stadje Gravendam en in Dorestad zijn de bomen en huizen gehuld onder een witte laag sneeuw. Ga terug naar de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten in Archeon worden bewoond door de bewoners en zijn geheel voor de winters ingericht. Er is veel te doen, te leren én te bekijken. De smid, de bakker en de wever laten hun ambacht graag zien. Er worden broodjes gebakken, je kunt een vilten armbandje maken, op de markt leert de zwaardvechter je verschillende technieken met het zwaard, je kan kijken naar de goochelshow, schaatsen op de ijsbaan en nog veel meer leuke én leerzame activiteiten doen.
Entreeprijs: Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, ook op vertoon van je museumjaarkaart kan je gratis naar binnen. Kinderen van 4 t/m 9 jaar, betalen €19,90 entree én vanaf 10 jaar betaal je €22,90 entree. Je kan ook kiezen voor een familiekaart, dit is een kaart voor 2 volwassenen en 2 kinderen, hier betaal je dan €82,60 (€20,65 p.p.) voor. Als je je kaarten online besteld, heb je per kaart €1,- korting.

Andere eerder blogs die ik schreef én die wellicht in de kerstvakantie ook handig kunnen zijn:
– Uitjes in kerstsfeer. 
– Tips voor activiteiten die je thuis kan doen. 
– Tips voor in de vakantie.
– Tips voor een uitje tijdens regenachtige- en koude wintermaanden. 
– Indooruitjes in de provincie Groningen, Friesland en Drenthe.

Door op de groene onderstreepte link te klikken, kom je op de site met meer informatie over het uitje.

Deze website wordt op dit moment nog uitgebreid, eerder kon je blogs over uitjes lezen op Jeanetblogt.nl

Fijne vakantie toegewenst en vergeet vooral niet te genieten van elkaar. Samen lekker thuis wat aanrommelen, niets hoeven en gewoon doen waar je zin in hebt kan ook heel fijn zijn!