Goedkoop reizen met de OV-chipkaart.

Goedkoop reizen met de OV-chipkaart.

november 19, 2019 0 Door Uitjes in Nederland
De OV-chipkaart is niet meer weg te denken als betaalmiddel in het openbaar vervoer. Met de trein reizen, kan vaak goedkoper dan je denkt. Zo zijn er diverse leuke acties en voordeelabonnementen waardoor het treinreizen betaalbaar kan zijn. Geen gedoe met rijden in de file, maar rustig een boek lezen of een filmpje kijken in de trein. Ook met kinderen kan het reizen met de trein erg leuk zijn én is de treinreis een heel avontuur. In deze blog lees je meer over het reizen met de OV-chipkaart én het reizen met de trein.

Reizen met een OV-chipkaart.
Strippenkaarten voor de bus bestaan inmiddels al een paar jaar niet meer. Bij sommige bussen kan je nog wel een los kaartje kopen, maar dat wordt ook steeds uniekerk dan normaal. Bij het kaartjesautomaat op treinstations kan je gelukkig nog wel papieren kaartjes kopen, maar daar betaal je dan wel weer een toeslag voor. Op sommige plekken in Nederland is het volgens mij helemaal niet meer mogelijk om een papieren bus- of treinkaartje te kopen én kan je alleen maar reizen met de OV-chipkaart.
Reizen met een OV-chipkaart is dus een handigere en goedkopere manier van reizen. De OV-chipkaart is dus handig om altijd bij je te hebben én te gebruiken tijdens het reizen met het openbaar vervoer.

Een OV-chipkaart speciaal voor Noordelingen van Nederland. 

Speciaal voor alle mensen die in het Noorden van Nederland wonen heeft de OVchipkaart een mooie actie! Je kan namelijk een ov-chipkaart kopen mét uniek design, voor €2,50 in plaats van €7,50. Deze OV-chipkaart, heeft een uniek design én t/m 31 december 2019 een unieke korting. Je betaald namelijk nu maar €2,50, een korting van €5,- per persoon! De speciale OV-chipkaart, is net als de gewone OV-chipkaart 5 jaar geldig. Ga naar de website van ovtoppertje, voor meer informatie over deze leuke actie én voor het bestellen van de speciale OV-chipkaart.

Kinderen reizen bijna gratis mee met het kids vrij abonnement.
Met Kids Vrij reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis en onbeperkt met je mee de treinen van NS en Arriva. Ieder kind heeft hiervoor wel zijn eigen persoonlijke OV-chipkaart nodig én moeten onder begeleiding reizen van een persoon van 12 jaar en ouder.  In de bus, tram én metro krijgen kinderen automatisch 34% korting. Het Kids Vrij abonnement kan je via de website van NS bestellen. Bij aanvraag controleren ze de persoons- en betaalgegevens met behulp van een iDEAL-betaling van € 0,01. Daarna is het Kids Vrij abonnement binnen 1 werkdag op te halen bij een kaartautomaat.  Het is ook mogelijk om op de site van NS een persoonlijke OV-chipkaart van €7,50 te bestellen, als je kind nog geen persoonlijke OV-chipkaart heeft.

Actie treinkaartjes
Met de trein reizen is soms handiger, maar kan soms ook erg duur. Gelukkig zijn er regelmatig acties voor een goedkoper treinkaartje. Op de website van goedkooptreinkaartje.comzie je de actuele acties van dit moment.

NS Dagkaart voor €53,-.
Heb je geen goedkoper treinkaartje kunnen vinden, maar moet je wel een lange treinreis maken? Met de NS Dagkaart kan je de hele dag tot 04.00 uur de volgende dag, onbeperkt reizen met alle treinen in Nederland.


Een flex abonnement waardoor je een keer per maand al je treinreizen hoeft te betalen..
De NS heeft diverse treinabonnementen, zo is er voor elke reiziger wel een abonnement wat past. Bij elke abonnement krijg je aan het einde van de maand de rekening van de reizen die je hebt gemaakt. Tussendoor kan je je kosten inzien én je abonnement is per maand aan te passen of op te zeggen. Op deze manier heb je geen gedoe meer met wel/geen voldoende saldo én sommige treinreizigers zijn daardoor een stuk goedkoper uit.
– Flex, voor als je af en toe met de trein gaat. Geen maandelijkse kosten, maar ook geen korting. Je betaald voor dit abonnement, eenmalig €10,- administratiekosten.
– Weekend, voor alle weekendreizigers. Je betaald €2,- per maand én krijgt 40% korting op al je treinreizen.  Je betaald voor dit abonnement, eenmalig €10,- administratiekosten.
– Dal,voor iedereen die reist in de daluren. Je betaald €5,- per maand én krijgt 40 % korting op je treinreizen in de spits en/of in het weekend.
– Altijd voordeel, voor iedereen die altijd 40% korting wil. Je betaald €24,- én krijgt 40% korting op al je treinreizen.

Vrij reizen, met het vrij abonnement. 
Reis je veel met de trein? Dan zijn de vrij abonnement wellicht een aanrader. Voor een vast bedrag per maand kan je dan onbeperkt reizen tijdens het weekend, daluren of altijd.  Bij deze abonnementen zitten nog een aantal extra opties zo kan je voor een extra toeslag eerste klas reizen, met 40% korting reizen buiten de spits én/of toeslag vrij reizen met de intercity tussen Schiphol Airport en Rotterdam Centraal.
– Weekend vrij, voor iedereen die in het weekend reist. Je betaald per maand €32 én kan elk weekend gratis reizen in Nederland! Dit is soms al goedkoper dan een retourtje op een zaterdag. Voor €6,- kan je eerste klas reizen.
– Dal vrij, voor iedereen die vaak in de daluren reist. Je betaald per maand €106,- én kan vervolgens tijdens de daluren onbeperkt reizen.

– Altijd vrij, voor iedereen die veel reist met de trein. Je betaald €347,- per maand én kan vervolgens onbeperkt reizen met de trein.

Voordelige uitjes in de spoordeelwinkel.
In de spoordeelwinkel zijn diverse voordelige dagjes uit waar je heen én terug gaat met de trein. Zo kan je naar de Efteling, Diergaarde Blijdorp, Maddam Tussauds, het spoorwegmuseum, overnachten in Maastricht, Utrecht, en/of Groningen, 

Actuele reisinformatie. 
De website 9292ov.nl, is een website die al een aantal jaren oud is , maar nog steeds meerdere reizigers per dag van reisinformatie voorziet. Op de website 9292ov.nl kan je je reis plannen, zien wanneer de volgende trein gaat (als je er eentje hebt gemist), wat de kosten zijn van je treinreis én op welke treinperrons je moet zijn.

Door op de rode tekst (link) te klikken, kom je op desbetreffende website voor meer informatie.
Deze website wordt op dit moment nog uitgebreid, eerder kon je blogs over uitjes lezen op Jeanetblogt.nl