Aqua Zoo, dierentuin in Leeuwarden.

Aqua Zoo, dierentuin in Leeuwarden.

juni 4, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Aqua zoo is een kleine maar leuke dierentuin in Leeuwarden (provincie Friesland). Een leuke dierentuin waar diverse speelmogelijkheden zijn voor kinderen, diverse dieren zijn te bekijken en waar je gerust een hele middag je kan vermaken. Op een zomerse dag kan je het beste in de ochtend gaan en daarna  je bezoek combineren met het vlakbij gelegen strandje.  In deze blog vertel ik je meer over de dierentuin en ons bezoek aan de dierentuin en het strandje (op 30 mei 2020).

Aqua Zoo vind ik een leuke kleine dierentuin. Er zijn diverse dieren die voornamelijk in/bij het water leven, vandaar ook de naam Aqua Zoo.

Dieren in Aqua Zoo.
De pinguïns kom je tegen op 2 plekken in het park, bij beide plekken kunnen de pinguïns op het pad wandelen waardoor je erg dichtbij de pinguïns kan komen.

De krokodillen hebben een groot verblijf met diverse grote ramen. Toen wij er waren lagen de krokodillen bij het glas, we konden er naast staan en ze van heel dichtbij bekijken.

Bij de walibi’s kan je ook dichtbij komen, mits ze dichtbij jou komen. Ze kunnen namelijk ook over het pad lopen, maar bij ons waren ze helaas verstopt.

Ook bij het ringstaartmaki’s kan je dichtbij komen, ze kunnen zelfs op je springen. Helaas was dit verblijf afgesloten vanwege de zwanen met jonge zwanen. De zwanen worden hierdoor agressief, dit was duidelijk te zien hoe ze reageerden op de ringstaartmaki’s als die te dichtbij komen.

Verder zijn de verblijven van de dieren wel afgezet, maar is er wel voor gezorgd dat je de dieren goed kan zien en toch nog wel dichtbij kan komen.

Andere dieren die je kan bekijken zijn schildpadden, vissen, wasbeer, zeehonden, zeeleeuwen, diverse soorten aapjes, flamingos, een kleine kinderboerderij, diverse vogels en zo zijn er nog meer diverse dieren.

Naast de wandelpaden zijn diverse leuke hindernispaden voor de kinderen, maar natuurlijk ook voor de volwassenen. En vlakbij de apen kan je ook nog met een bootje varen. Verder zijn er 2 speeltuintjes voor de kinderen met diverse speeltoestellen.

Maak er een leerzaam uitje van.
Bij de ingang kan je een plattegrond krijgen en een papier met dierenweetjes. Er is een papier met dierenweetjes voor kinderen en een papier met dierenweetjes voor volwassenen. Verder staat er ook bij elk dierenverblijf een informatiebord over het dier of de dieren die je op die plek kan zien. Hierdoor kan het ook een erg leerzaam uitje zijn.

Coronamaatregelingen.
Vanwege de Corona is er een looproute. Deze looproute is op de plattegrond, maar ook in de dierentuin duidelijk aangegeven door middel van pijlen en bordjes. Verder kan je op diverse plekken kan je je handen wassen en/of desinfecteren. Je moet (voorlopig) eerst reserveren voor je bezoek aan Aqua Zoo, hierdoor kan je niet een ticket kopen aan de kassa.

Pauze: eten, drinken en naar de toilet.
Op het park zijn helaas maar 2 plekken waar je wat te eten/drinken kan kopen en waar ook toiletten zijn. Dit kan nadelig zijn, vooral met jonge kinderen. Wel zijn er diverse bankjes verdeeld over het park waar je eventueel je eigen meegenomen eten/drinken kan opeten.

Entree- en parkeerkosten
In verband met de Corona moet je van te voren reserveren via de website.  Bij ons ging dit gemakkelijk en snel.

Kinderen tot 3 jaar zijn gratis. Een online ticket koop je voor €15,95.
Parkeren is niet gratis, je betaald hiervoor een parkeermunt van €4,-.

Woon je in de buurt en wil je vaker heen? Dan is een abonnement een aanrader.
Een abonnement kost €39,95 per persoon vanaf 3 jaar en dit kan dus al uit als je 3x per jaar gaat.
Parkeerkosten voor abonnementhouders zijn €2,50 per keer of je neemt een parkeerabonnement van €16,-.
Je kan een abonnement ook afsluiten na je bezoek, je entreeprijs wordt dan als korting berekend.

De kaartjes kocht ik eerder al met korting via Social deal. Of er dit jaar nog meer kortingsacties komen weet ik niet, aangezien ze door de Corona veel inkomsten mis lopen.

Lengte van het bezoek
Wij wij dik 3 uur waren. Dit kan je natuurlijk korter maken door sneller te lopen en langer te maken door de kids langer te laten spelen, langer de dieren te bekijken en/of op de diverse bankjes lang te zitten.

Wij vonden het een leuke dierentuin, waar we al eens eerder waren geweest en zeker nog wel een keer weer naar toe gaan.

Foto’s van ons bezoek vind je hier, op mijn Instagramaccount.
Meer informatie over Aqua Zoo, lees je op hun website.

Na afloop naar het strand De Kleine Wielen.
Ga je op een zomerse dag? Vergeet dan niet je zwemspullen en strandspeelgoed mee te nemen.
Ga in de ochtend naar Aqua Zoo en daarna naar het strandje er naast. Zo kan je er een compleet dagje uit van maken met 2 leuke uitjes.

Je rijd dan van het parkeerterrein af, naar het andere parkeerterrein. Bij dit parkeerterrein kan je gratis parkeren. Dit parkeerterrein zit vanaf Aqua Zoo, de eerste weg links. En vanaf de stoplichten, richting Aqua Zoo de eerste weg rechts. Het zit aan dezelfde kant als Aqua Zoo! Aan de overkant is ook een mogelijkheid om het water in te gaan, maar hier zijn alleen grasvelden en is geen strandje.

Bij dit strandje zijn toiletten en is een kleine snackbar waar je eten/drinken bestellen.
Naast het strandje zijn er diverse speeltoestellen waar de kinderen op kunnen spelen. En is er een grote ligweide waar je op kan zonnen.

Foto’s van ons bezoekje aan het strand, lees je op mijn Instagramaccount.

Meer leuke uitjes in Nederland, lees je op mijn website.