Tips voor uitjes met tieners.

Tips voor uitjes met tieners.

juli 20, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Jonge kinderen zijn nog tevreden met een speeltuin, maar hoe ouder de kinderen worden des te lastiger het wordt om een leuk geschikt uitje te vinden. In deze blog daarom wat inspiratietips voor een uitje met tieners, maar vergeet vooral de kinderen niet te vragen wat hun graag willen doen.

1. Boswandeling.
Een wandeling kan ook zeker nog met oudere kinderen. Samen wandelen, de natuur in, even niet achter een scherm zitten en echt in contact met elkaar. Je hebt ze wellicht even nodig om te motiveren, maar sommige kinderen vinden het uiteindelijk echt wel leuk en soms komen er al lopend hele open gesprekken op gang.
In de blog leuke wandelingen in het Noorden, staan wandelingen die tieners vast ook nog leuk vinden.

2. Geocaching
Wandelen aan de hand van coördinaten die je naar de schat brengen. Meer over geocaching lees je op de website geocaching.nl

3. Klimmen
Er zijn diverse klimparken, klimbossen of indoor klimhallen waar je samen met je kind of je kind alleen kan gaan klimmen.
Waddenfun in Wehe den Hoorn (provincie Groningen)
Klimpark Joytime in Grolloo (provincie Drenthe)
De jongens van outdoor, klimbos in Appelscha (provincie Friesland)

4. Postwagen in Tolbert
De Postwagen in Tolbert (provincie Groningen) heeft diverse leuke uitjes voor kinderen en ook zeker voor tieners. Zo is er fun curling, bowlen en flow midgetgolf.

5. Watersport
Waterski, suppen, kano varen, bootje varen, billboarden of een van de andere watersport mogelijkheden.
– Joytime in Grolloo (provincie Drenthe)
– Beak out Grunopark (provincie Groningen)
– Waterskibaan in Sneek (provincie Friesland)

6. Escaperoom
Een interactief spel waarbij je samen puzzels en raadsels moet oplossen om zo de codes te kraken en uit de escaperoom te komen.
Op de website all-escaperooms kan je kijken waar bij jou in de buurt in escaperoom is.

7. Bioscoop
Samen een filmpje kijken het kan weer in de bioscoop.
Pathe en Kinepolis zijn de bekendse bioscoopketens, kijk op hun website waar bij jou in de buurt een bioscoop is.

8. Uit eten.
Lunch, high tea of een avondmaaltijd er zijn diverse mogelijkheden hoe je uit eten kunt gaan met je kind.
Op de website social deal, het laatste tafeltje, de leukste deal of Groupon staan vaak diverse leuke acties.

9. Dierentuin
De dierentuin is voor elke leeftijd een geschikt uitje. In Nederland hebben we diverse dierentuinen, op de website dierentuin.com lees je welke dierentuinen er in Nederland zijn. .

10. Kameleondorp
Kameleondorp in Terhene (provincie Friesland) heeft een activiteiteneiland met diverse leuke activiteiten, maar ook de activiteitenboerderij is erg leuk én leerzaam om te doen.

11. Pretpark
Er zijn diverse pretparken in Nederland. De Efteling (provincie Noord-Brabant) is een prachtig sprookjesachtig pretpark wat geschikt is voor het gehele gezin. Is je kind gek van achtbanen dan zou een dagje Walibi zeer geschikt.  Op de website pretparkennederland.nl vind je een overzicht van alle pretparken in Nederland.

12. Trampoline springen.
Jump XL is een indoor tramplinepark met heel veel trampolines waar kinderen, maar ook ouders lekker kunnen springen. Kijk op de website waar ze bij jou in de buurt zitten.

13. Pokemon Go
Download de app Pokemon Go en ga samen op zoek naar Pokemons.

14. Zwemmen
Zwemmen kan je zowel binnen als buiten doen.
In de blog zwembaden in het Noorden van Nederland lees je waar je in het Noorden binnen kan zwemmen. In de blog uitjes voor zonnige dagen lees je leuke plekken voor als het mooi weer is.

15. Karten
Samen een potje racen, net als Max Verstappen.
Indoor Kartbaan in Groningen
Kartbaan in Leeuwarden (provincie Friesland).
Kartcircuit Pottendijk (provincie Drenthe)

16. Maisdoolhof
Zoek het einde in het maisdoolhof. In de blog maisdoolhoven in Nederland lees je welke maisdoolhoven er zijn.

17. Picknicken
Duik samen de keuken in, maak wat lekkers voor onderweg (bijvoorbeeld wraps, fruitsalade, lekkere broodjes), neem het mee en ga samen wandelen of fietsen. Onderweg natuurlijk even stoppen om al het lekkers lekker op te eten.

18. Museum
Een museum klinkt saai, maar dat hoeft het zeker niet te zijn! Storyworld in Groningen, Anne Frank museum in Amsterdam, Nationaal videogame museum in Zoetermeer en/of Mind Mistery in Horst zijn zeker aanraders voor tieners.

19. Ontdek een nieuwe stad.
Wees toerist in eigen land en ontdek een andere stad.

20. Speelparadijs
Ook tieners kunnen zich vaak nog heerlijk vermaken in diverse speeltuinen, zowel buiten of binnen. Het hangt er alleen vanaf hoeveel uitdaging er is. De bekende zijn Ballorig en Monkey Town, maar er zijn nog veel meer indoor speeltuinen. De 12 leukste indoorspeeltuinen lees je in het artikel van KEKmama.

Meer tips kan je nog vinden in de blogs:
– Leuke uitjes die we al eens hebben bezocht. 
– Onze uitjes to do list
– Gratis uitjes in Nederland 
– Indooruitjes in Nederland
– Tips voor activiteiten tijdens een vakantiedag thuis. 
– Tips voor hoe je meer uren buiten komt. 

Sinds 2017 ben ik begonnen met het delen van diverse leuke uitjes, de reden hiervan was dat ik merkte dat lang niet iedereen weet hoeveel mooie leuke dingen er te doen zijn in de omgeving. Met mijn blogs hoop ik meer bekendheid te geven aan álle leuke uitjes in Nederland, ook de uitjes die niet gemakkelijk te vinden zijn via Google, zoals een natuurspeeltuin of leuke boswandeling.
Eerst schreef ik alleen op Facebook over gratis uitjes in het Noorden. Naast het bloggen over uitjes, schrijf ik ook blogs over onderwerpen in mijn leven zoals het ouderschap. Door de grote belangstelling besloot ik om een website te maken, zodat het gemakkelijker terug te lezen is. Inmiddels ben ik gaan schrijven over uitjes in heel Nederland, heb ik een aparte instagramaccount voor de uitjes waardoor het makkelijker terug te kijken is en een aparte website waar je de uitjes gemakkelijker terug kan lezen. Doordat er een groot gedeelte van de uitjes ook nog op mijn andere website staan, kan het voorkomen dat je via een link naar de andere website wordt gelinkt.
De meeste uitjes zijn gratis, de betaalde uitjes betaal ik meestal zelf, de benzine betaal ik zelf en de uren die ik er in stop om blogs te schrijven zijn ook mijn eigen tijd. Heel soms is er een samenwerking, waarbij ik een of meerdere toegangskaarten ontvang. Ik schrijf dus (nog) niet om hier mijn boterham mee te verdienen. Wil je er toch iets voor betalen, bestel dan iets via bol.com. Dit kost voor jou niets extra’s, maar van je aankoopbedrag krijg ik maximaal 8% aan commissie. Op deze manier kan ik de gemaakte kosten voor benzine, mijn website, tijd om over de uitjes te schrijven en andere gemaakte kosten betalen.
Daarnaast zou ik het superleuk vinden als steeds meer mensen door mijn blogs leuke uitjes ontdekken. Deel daarom gerust met vrienden, familie, buren, collega’s en andere mensen waarmee je om gaat mijn website. Zodat er nog meer mensen te weten komen van deze website vol met uitjestips. De website wordt nog regelmatig bijgewerkt, waardoor er steeds meer uitjestips op komen te staan.