Betaalbare eetgelegenheden voor lunch en/of diner.

Betaalbare eetgelegenheden voor lunch en/of diner.

januari 13, 2023 0 Door Uitjes in Nederland

Picknicken kan in de zomer gemakkelijk buiten in de natuur, eigen spullen van thuis mee, kleedje mee lekker de natuur in en een leuk budget uitje. Maar als je tijdens/na regenachtige/koudere dagen wil afspreken of om een andere reden niet wil/kan picknicken, maar ook niet thuis wil/kan afspreken is het best nog even uitzoeken waar je dan betaalbaar wat kan eten/drinken. Bijvoorbeeld voor een moment met de vriendengroep, familiefeest, met collega’s, een werkbespreking of de buurtvereniging.

Ik ben op zoek gegaan naar betaalbare eetgelegenheden waar je toch kan afspreken met anderen, maar waarbij je warm en droog binnen kan zitten. Bewust eetgelegenheden, want een restaurant is vaak alleen in de avond en soms is het fijner om ook te weten waar je kan lunchen of alleen een kop thee/koffie met een gebakje kan doen. Betaalbaar is natuurlijk een ruim begrip, wat voor de een betaalbaar is, is voor een ander duur. Ik heb gekeken naar eetgelegenheden die dinergerechten hebben onder de €20,-, exclusief voor- en/of nagerecht én exclusief drankjes. Ik wou onder de €10,- doen, maar voor diner lukt dat al vaak niet meer. De lunch is vaak nog wel mogelijk onder de €10,-, exclusief drankjes. Als je financieel minder te besteden hebt of wil besteden, maar toch buiten de deur samen met iemand wil eten, is lunchen handiger in plaats van dineren. Vaak staan er wel menukaarten en prijzen op de website, check daarom even van te voren of het bij jullie wensen past. 

Voor nu eerst alleen de eetgelegenheden in de provincie Groningen, maar wellicht wordt dit ooit nog uitgebreid naar meerdere provincies van of heel naar Nederland. Weet je nog leuke betaalbare locaties (in heel Nederland) waar je lekker kan eten/drinken (diner onder de €20,-) met anderen, laat het mij dan weten zodat ik het kan toevoegen in deze blog.

Achter elke eetgelegenheid heb ik beschreven wat voor soort eten/drinken je er kan krijgen (lunch, diner, borrel o.d.) en of er een speelhoek aanwezig is. Bijna elke restaurant heeft wel een speelhoekje. Een aantal van onderstaande eetgelegenheden heeft dit niet benoemd op de website, maar daar heb ik even achter aan gebeld om navraag te doen. Een aantal eetgelegenheden waren nog gesloten, waardoor ik het niet heb kunnen navragen. Wat voor speelhoekje het is en of het voldoende is voor je kind, is per gezin/kind/eetgelegenheid natuurlijk verschillend. Neem je kind(eren) mee en wil je hier meer duidelijkheid over hebben, bel dan gerust even met desbetreffend eetgelegenheid.

Het staat gesorteerd op alfabetische volgorde van plaatsnaam. Wil je meer informatie over de plek, klik dan even op de link (blauwe tekst) om door te gaan naar hun website. Alvast heel veel fijne gezellige waardevolle momenten toegewenst.

– Blauwestad: Heerlijke strekenLunch, diner, gebak of borrel. Interactieve speelhoek. Aan het Oldeambtmeer.
– Glimmen: Brasserie de Kastanjehoeve. Diner en lunch Heeft een speelhoek (niet te zien op website maar heb ze er over gebeld).
– Glimmen: Paviljoen Appelbergen. Koffie, thee, gebak, brood, patat en pannenkoeken. Heeft een speelhoek, speeltuin en een prachtig bos waar je kan wandelen.
– Groningen: Eetcafé D’Ouwe Brandweer. Diner en borrelen. Er is een gevulde spelletjeskast met diverse spelletjes voor jong en oud. 
– Groningen: Catina Mexicana
. Mexicaans restaurant met waarbij ook echt aan de kinderen is en wordt meegedacht.
– Groningen: Fresh Today High tea, high koffie, lunch, bbq party buffet, high tapas en borrelen. Stadstuin met leuke speelhoek binnen.
– Groningen: Grand Cafe Time out. Lunch, borrel en diner. Met een speelhoekje.
– Groningen: Happy Italy.
Pizza, Pasta, Ciabatta, salades. Speelhoek met ballenbak.
– Groningen: Het Oude Politiebureau. Stadsrestaurant in de Oosterparkwijk. Koffie, lunch, diner en borrel.
– Groningen: Pannenkoekschip. Pannenkoeken. Met speelhoek voor de kinderen.
– Groningen: Zondag. In het Noorderplantsoen. Lunch, borrel en diner. Speelgoed aanwezig, grasveld er naast en speeltuintjes dichtbij.
– Haren: De Paalkoepel. Lunch.
– Haren: Kaap Hoorn. Lunch, diner en borrel. Kleine speelhoek binnen en buiten een speeltuintje.
Haren: Mikkelhorst. Gebak, koffie en lunch. Speelhoek binnen, buiten kinderboerderij en speeltuin.
– Haren: Strandpaviljoen Paterwoldsemeer. Lunch, borrel en diner. Geen speelhoek aanwezig.
– Houwerzijl: De Theefabriek. Thee, gebak, high tea en lunch. Naast de parkeerplaats is een speelbos.
– Restaurant Beachclub Vifero. Lunch en diner. Speelhoek aanwezig en buiten is er strand en diverse speeltoestellen.
– Lauwersoog: Schierzicht. Visrestaurant, diner en lunch. Met toffe speelhoek voor kinderen, klimtoestel en ballenbank.
– Leek: Pannenkoekenburcht Nienoord. Lunch, pannenkoeken en borrelhapjes. Met speelhoek binnen en speeltuin buiten.
– Leek: Vicini. Lunch en gebak. Hebben een speelgoedkeukentje voor de kinderen.
– Midwolda: Pannenkoekenhuis Mildwolda. Pannenkoeken. Grote speelhoek met o.a. tekentafel, sjoelbak, voetbaltafel.
– Muntendam: Heemtuin Muntendam. Thee, gebak en lunch. Speeltuin én leuk natuurgebied en belevingspad voor een wandeling.
– Onstwedde: Gasterij Natuurlijk Smeerling. 3 gangen lunch met producten uit de regio.
– Slochteren: Restaurant De Boerderij. Thee, koffie, gebak en lunch. Kast met speelgoed én een sprookjesachtig bos om te wandelen.
– Ten Post: Grandcafé Restaurant ‘Bij de Molen’. Lunch, Diner en borrel. Geen speelhoek!
– Veendam: Het lekkerste plekje van Veendam. Thee, koffie, gebak, ijsspecialiteiten, lunch en high tea. Met speelhoek.

Andere tips voor gezellige uitjes/plekken.
– Spelletjescafes in Groningen
– Meer eetgelegenheden in Groningen.
– Uit eten in Groningen, tips van Kidsproof 

Kijk op de website van Groupon, Social Dealhet laatste tafeltje en/of voordeeluitjes voor leuke kortingen! Het voordeel van deze websites is dat het geen veilingen zijn, maar je op de site ziet wat de korting en prijs is.

Meer tips voor een dagje uit, in de blogs die ik eerder al eens schreef:

– Uitjes die we zelf al eens gedaan hebben.
– Leuke (gratis) wandelingen met kinderen in het Noorden van Nederland. 
– Low budget scharreltips
– 100 activiteiten die je thuis kan doen. 
– Wandelplekken met klimbomen
– Uitjes met binnen- én buitenspeeltuin
– Uitjes met tieners
– Zwembaden in het Noorden
– Leuke uitjes met waterspeelplezier
– Wandelpaden en speeltuinen die goed toegankelijk zijn met rolstoel.
– Tips voor de zoektocht naar een uitje

Meer tips deel ik in mijn Facebookgroep Uitjes in Nederland. In de Facebookgroep mag je ook jullie uitjes delen, zodat we elkaar kunnen informeren en inspireren.
De uitjes die wij doen deel ik op mijn Instagramaccount en mijn Facebookpagina.

Fijne waardevolle momenten samen toegewenst en vergeet vooral niet te genieten van de tijd met elkaar. 

De blogs schrijf ik omdat ik het erg leuk vind om anderen te mogen en kunnen inspireren. Met het schrijven en delen van mijn blogs verdien ik niets., maar geeft we wel vaak veel energie. Het zou mij erg helpen als je anderen verteld over mijn website zodat mijn website bekender wordt. Daarnaast zou je me een piepklein beetje kunnen helpen om je bestelling via bol.com te doen via de banner of door te klikken op deze link, hierdoor krijg ik een kleine commissie over jou bestelling en kan ik daar een klein gedeelte van de benzinekosten en de kosten voor de website van betalen. Een kleine moeite voor jou, voor mij een groot beloning voor mijn inzet. Alvast enorm bedankt!