De Kuzemerkooi in Oldekerk, provincie Groningen.

De Kuzemerkooi in Oldekerk, provincie Groningen.

juli 16, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Een van de mooiste plekjes in de omgeving waar ik woon vind ik toch echt wel de Kuzemerkooi. Een leuke gratis plek waar je gerust de hele middag/ochtend kan vermaken. Het is een verstopt plekje. Wat je als je er langs zou rijden wellicht niet zou ontdekken. Maar het is een te mooie plek om verstopt te blijven. Een plek wat door een fantastische groep vrijwilligers wordt onderhouden. Een prachtige plek wat absoluut gezien mag worden.

Wat is er te doen. 
Er is een kabouterroute, speelvijver, vlot, klimbrug, stappaaltjes in het water, kabelbaan, een hoge bult waar je op en af kan rennen, fietsen of lopen, een speeltuintje met o.a. schommels, glijbaantje, rekstok, een voetbalveld met doelen en een speelbos. Kortom een onwijs leuke gratis speelplek.

Als je verder loopt via het betonnenpad langs de landerijen, kom je langs de eendenkooi, vleermuizenkelder en het insectenhotel.

Er is een kinderspeurroute van Parels in het Westerkwartier. Het doeblad met vragen kan je downloaden via de website (handig om deze thuis even uit te printen). En de route volg je door de paaltjes te volgen. Het startpunt begint bij het kabouterpad.

Trek na regenachtige dagen laarzen aan. Neem voor de zekerheid een extra setje kleding en een handdoek mee.

Picknicken. 
Er zijn diverse bankjes en er is veel mogelijkheid om je picknickkleedje neer te leggen om te picknicken.
Er is geen horecagelegenheid maar in het dorp en het naast gelegen dorp zijn diverse mogelijkheden om wat lekkers te halen.
– Je kan broodjes halen bij de bakker Brood bij de Buren een klein stukje verderop of bestel van te voren een lekkere gevulde picknickmand en haal deze op voordat jullie naar de Kuzemerkooi gaan en lever deze daarna leeg weer in. – – Ga langs bij de supermarkt Coop in het naastgelegen dorp.
– Zin in een patatje en/of ijsje na afloop? Ga dan langs de cafetaria met eetcafe De Halte in het naastgelegen dorp.

Toegankelijk voor honden en paarden. 
Honden zijn toegestaan en voor paarden is er een ruiterroute.

Rolstoel- en kinderwagentoegangelijkheid. 
Het pad is grotendeels verhard met beton of schelpen. Het kabouterpad niet en de route van Parels in het Westerkwartier niet volledig. Wel is het mogelijk om op het pad er naast te rijden om zo toch mee te kunnen in de rolstoel. Het kabouterpad is niet zichtbaar vanaf het andere pad, ga je met jonge kinderen zorg dan er een volwassene mee kan gaan. Oudere kinderen zouden dit pad zelf kunnen lopen door de paaltjes en het pad te volhen.
Het kabouterpad is lastig begaanbaar met de wandelwagen. Neem hiervoor een draagdoek of drager mee of laat de kinderwagen even in de auto, neem je kind mee op de arm en pak daarna de wandelwagen.

Waar kan je parkeren en goed bereikbaar met de bus.
Parkeren kan aan de Eekebuursterweg, tegenover Xanne’s Beautysalon, Eekebuursterweg 57, 9821 PB Oldekerk.
Dit is maar een kleine parkeerplaats. Mocht het vol zijn kan je aan de kant van de weg parkeren, of op het parkeerterrein van De Rehoboth, dit parkeerterrein zit in de nieuwbouwwijk.
Met de bus is de Kuzemerkooi gemakkelijk te bereiken er is namelijk vlakbij een bushalte.

Foto’s van deze mooie plek zie je in het bericht op Instagram.

Meer gratis uitjes in de provincie Groningen lees je in de blog: Gratis uitjes in Groningen.
Informatie over indooruitjes in de provincie Groningen, lees je in de blog: Indooruitjes in de provincie Groningen.
Meer uitjes in de Gemeente Westerkwartier, lees je in de blog: Uitjes in het Westerkwartier.