Ideeën voor een dagje of vakantie op Schiermonnikoog.

Ideeën voor een dagje of vakantie op Schiermonnikoog.

september 5, 2021 0 Door Uitjes in Nederland

In deze blog lees je diverse leuke tips voor een dagje of vakantie op Schiermonnikoog. Wij waren gisteren een dagje naar Schiermonnikoog. Ik was hier zelf erg lang geleden geweest en wou wel een beetje voorbereid zijn, dus ging ik op zoek naar leuke uitjes. In deze blog lees je de uitjes die ik van te voren vond als tip, maar ook de uitjes die we zelf hebben gedaan. Inmiddels hebben we gezien dat Schiermonnikoog is een onwijs mooi eiland, waar je absoluut kunt genieten van de natuur, de rust en een vakantie gevoel kunt krijgen. Absoluut een aanrader voor een dagje of weekendje weg of om op vakantie te gaan.

Foto’s van ons bezoek bekijk je op mijn Instagram.

 

 

Voor meer informatie over het uitje, kom je door op de blauwe tekst (link) te klikken.

Autoluw eiland.
Schiermonnikoog is een autoluw eiland en daarom moeten bezoekers hun auto parkeren in Lauwersoog, ook caravans zijn dus niet mogelijk om mee te nemen. Ontheffing kan in uitzonderlijke gevallen, zoals voor minderinvaliden, worden afgegeven door gemeente Schiermonnikoog, maar dit moet van te voren worden aangevraagd. Bij aankomst op het eiland kan je kiezen om op de fiets, met de bus, lopend of met de taxi over het eiland te gaan en/of op de vakantiebestemming te komen.

Boot naar Schiermonnikoog.
Om op Schiermonnikoog te komen moet je eerst met de boot vanuit Lauwersoog. Als je niet in de buurt woont, is dit ook een prachtige omgeving om op vakantie te gaan. De tickets voor de boot, veerdienst of sneldienst, bestel je via de website van Wagenborg. De tickets staan niet op datum, maar op zomerperiode (1 april t/m 30 september) of basisperiode (1 oktober t/m 31 december). Je reserveert hierdoor niet specifiek voor een datum of afvaart, maar hebt dus open retourtickets. De datum van de heenreis is bepalend voor de keuze van de periode. De boot doet er 45 minuten over om  aan de overkant te komen en op dit moment is er vanwege de Coronamaatregelingen een mondkapjesplicht. De auto kan je parkeren in de parkeergarage of op de parkeerplaats aan de overkant, wij parkeerden de auto op de parkeerplaats aan de overkant en moesten hiervoor €6,- betalen.
Wij namen erheen de eerste boot om 9.30 uur en terug de laatste boot om 19.30 uur, terug reis konden we op de boot genieten van een prachtige zonsondergang.

Fietsverhuur vanaf de boot.
Fietsen kan je huren in het dorp, maar ook gelijk vanaf de boot. Het handigste is om dit van te voren al te boeken. zodat je zeker weet dat je een fiets hebt die je graag wilt. Op de website van fietsverhuur Schiermonnikoog kan je zien welke fiets je kan huren, wat de kosten zijn én kan je gelijk de fiets reserveren.
Wij kozen er voor om gelijk vanaf de boot een tandemfiets te huren, zodat we niet eerst nog met de bus o.d. moesten. Dit was ideaal, we konden hierdoor gelijk de fiets ophalen en op de fiets Schiermonnikoog gaan herkennen en aan het einde van de dag daar de fiets ook weer inleveren. Superhandig! We kozen voor een kindertandemfiets, hierdoor kon mijn zoontje ook zelf fietsen maar ook uitrusten wanneer dit nodig was en hoefde ik ook niet veel te duwen. Mijn zoontje vond het geweldig zo’n fiets en we hebben samen enorm genoten.
Tip: Neem een geldzadelhoesje mee of doe een fietsbroekje aan om zere billen die dag en de volgende dag (iets) te voorkomen/minderen.Uitjes/bezienswaardigheden, waar we zijn geweest heb ik wat meer over geschreven.Activiteitenstrand, strand bij de vuurtoren (is rustiger) en liggen vaak plassen zeewater.
Op dit strand zijn veel vliegers, is Vliegerparadijs Thijs waar je vliegers kan huren en kopen, is het strand wat harder en waren geen schelpjes. We hebben hier heerlijk gevliegerd.
Er is ook nog een oude bus waar je (als het geopend is) kunt schilderen. 


Bank van Banck, stenen zitplek waar je de boot kunt zien. 
Hier hebben we aan het eind van de dag gezeten en genoten van het uitzicht. Absoluut een mooie plek om te zitten, begin van de dag wel druk want het is vlak bij de boot en veel mensen fietsen er gelijk heen. Eind van de dag hebben we er gezellig met ze tweetjes gezeten. 

Berkenplas, meertje met speelplek én restaurant. 

Bunker 
Absoluut een aanrader om heen te fietsen, gemakkelijk te vinden door eerst naar het dorp te fietsen en vervolgens op de bordjes bunker te volgen. Bij de bunker heb je een prachtig uitzicht over het eiland, aangezien de bunker erg hoog ligt. Je kan in de bunker kijken, op de bunker klimmen en vergeet vooral niet te genieten van het prachtige uitzicht.

Bunkermusem

Fietsen
Het allerleukste om het eiland over te gaan is op de fiets. Zo zie je van alles, ben je niet afhankelijk van de bustijden en zie je toch meer dan dat je alleen maar wandelt. Je kan bij de boot, maar ook in het dorp fietsen huren of neem je eigen fietsen mee. Wij huurden een tandemfiets, superleuk en absoluut een aanrader. 

Huifkar over het strand (ene keer met trekker andere keer met paarden ervoor).

Kinderboerderijtje met speeltuin.

Klimduin, bij het strand
De duinen bij beide stranden zaten diverse mensen in, zo kan je toch op het strand zitten en iets beschut en hoef je niet helemaal naar zee te lopen. 

Oerrr Speelnatuur
We fietsten hier langs onderweg naar de bunker. Helaas deed de kabelbaan niet zoals die het moest doen, maar er was wel een leuke klimboom waar in geklommen is en we hebben even wat gegeten en gedronken op het bankje. 
Schelpenmuseum
Schelpen zoeken
Bij een dagje strand hoort natuurlijk ook schelpen zoeken. We hebben er diverse grote en kleine gevonden en die zijn uiteraard mee genomen naar huis. 

Speurtocht om kleine mensen te zoeken. 

Badstrand, Strand bij Marlijn (is het mooiste).
Dit strand (badstrand) is het strand en de zee waar je kan zwemmen, zandkastelen kan bouwen, ligbed kan huren, waar een strandwacht is en je schelpen kan zoeken.  Te vinden door op de bordjes badstrand te volgen.

Vliegerparadijs Thijs
Wil je vliegeren, maar geen vlieger mee? Geen probleem bij Vliegerparadijs Thijs kan je er eentje huren of kopen. Superleuk en absoluut een aanrader om te doen!
Vogelkijkhut

Vuurtoren
De vuurtoren konden we niet in, maar wel van dichtbij bekijken hoe groot die was. Erg leuk om van zo dichtbij te bekijken. 

Wadlopen
Wadlopen kan in de haven bij Wadanderz. Ga je zelf niet wadlopen dan is het ook erg leuk om aan begin van de dag en eind van de dag te kijken hoe het water gezakt is. Aan het eind van de dag zagen we namelijk de bootjes op het wad liggen en diverse mensen daar wadlopen.

Watertoren
Gemakkelijk te vinden, door te kijken waar die staat en er dan heen te fietsen. Deze toren zit vlakbij het dorp.
We zijn niet verder geweest dan het hek, je kan wel verder komen maar dan moet je €5,- p.p. betalen. Vanaf hier kan je ook de rode vuurtoren zien.

Winkeltjes
Er zijn diverse leuke winkeltjes op Schiermonnikoog. Mijn zoontje kocht een prachtig hartje voor mijn verjaardag voor mij bij ‘T Wente en we kochten lekkere snoepjes bij het oudhollands snoepwinkeltje ’t Peperhúsjen.

Restaurants
Bakkerij Donders, lekkerste suikerbrood van Nederland.

De Ambrosijn, ijsjes halen. Heerlijke ijsjes en een diverse keus aan schepijs, maar ook softijs te verkrijgen. Ernaast is nog een restaurant waar je ook wat kan eten.

De Marlijn, uitzicht op strand en zee, de duinen over en je bent op het strand en hebben diverse spelletjes liggen. Deze zit bij het badstrand, aanrader om te reserveren want toen wij er langs liepen stond er een lange rij.

Hotel Duinzicht, met speeltuin.

Nordstraun
, uitzicht op strand en zee, de duinen over en je bent op het strand. Deze zit bij het activiteitenstrand. Hier kan je eventueel ook logeren. Prachtige plek!

Schiermonikkoger Vishandel. 
Hier hebben we heerlijk, klantvriendelijk én betaalbaar gegeten. En helemaal ideaal, ik kon mijn telefoon hier ook opladen.

Wantij, mooie plek (met spelletjes) om te eten als het regent.

Plattegrond 

Ik zag via de website van de kinderboerderij, een hele leuke handige Google Maps plattegrond met leuke dingen op Schiermonnikoog.

Meer informatie kan je ook vinden op de website van VVV Schiermonnikoog.

Deze blog schreef ik vrijdag al als back-up plan voor mezelf voor zaterdag. Maar uiteindelijk zijn we zaterdag vanaf de boot op de fiets gestapt en hebben we de bordjes gevolgd om te komen waar we naar toe wouden. Ik wou vandaag er (zoals over elk uitje) een bericht op social media plaatsen met de dingen die we hebben gedaan, maar dat bericht was te lang waardoor ik besloot deze blog aan te passen. Deze blog bevat dus tips die ik heb gekregen, maar ook dingen die we zelf hebben gedaan. De tips kreeg ik door de vraag te stellen aan een vriendin die er al heel vaak is geweest én door te vragen in de Facebookgroep alternatieve uitjes met kinderen. De dingen die we zelf deden heb ik kort wat over geschreven. Foto’s van ons bezoek bekijk je op mijn Instagram

Op mijn website lees je meer informatie over diverse uitjes in Nederland. Kijk gerust eens verder op deze website voor meer tips voor een dagje uit in Nederland. En als je zelf een leuk (gratis) uitje hebt gedaan, deel deze dan gerust in mijn Facebookgroep.

De laatste tijd zijn er wat minder nieuwe blogs online gekomen, vanwege diverse privéredenen zal dit voorlopig ook zo blijven. Op Instagram en mijn Facebookpagina plaats ik wel regelmatig nog berichten van de uitjes die we doen, aangezien dat minder tijd en energie kost. De eerdere geschreven blogs die op mijn websites staan kan je altijd nog terug lezen.

Wat ik vooral wil met mijn website is mensen informeren over de leuke gratis en goedkope uitjes die je kan doen in Nederland. Dat is ook de reden waarom ik ben begonnen met het schrijven over uitjes, anderen informeren en inspireren. Een dagje uit hoeft niet duur te zijn er zijn zoveel gratis uitjes, maar die zijn soms wat lastig te vinden, met mijn website hoop ik ze beter zichtbaar te maken. Ik hoop dat ik door het schrijven over de uitjes die wij doen,  mensen te kunnen informeren en inspireren over de leuke uitjes die je kan doen.

Met het schrijven en delen van mijn blogs verdien ik niets. Het zou mij erg helpen als je anderen verteld over mijn website zodat mijn website bekender maakt. Daarnaast zou je me een piepklein beetje kunnen helpen om je bestelling via bol.com te doen via de banner of door te klikken op deze link, hierdoor krijg ik een kleine commissie over jou bestelling en kan ik daar een klein gedeelte van de benzinekosten en de kosten voor de website van betalen. Een kleine moeite voor jou, voor mij een groot beloning voor mijn inzet. Alvast enorm bedankt!

Aandacht en tijd voor elkaar is zoveel belangrijker dan de halve dag in een lange wachtrij staan. Het fijn hebben samen kan ook thuis en hoeft echt niet perse buitenhuis. Een gratis uitje kan net zo leuk zijn of misschien zelfs wel leuker dan een dagje waarbij je de helft van de dag in de wachtrij moet wachten.

Geniet van elkaar, maak mooie herinneringen en maak tijd voor elkaar. Niemand heeft je morgen beloofd, niemand weet hoe je toekomst er uit ziet. Geniet nu en maak herinneringen voor later!