Drenthe en Gelderland: The Nature Game

Drenthe en Gelderland: The Nature Game

januari 25, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

The Nature Game is een leerzame sprookjesachtige vette game die je alleen kan spelen in een Nationaal Park in de provincie Drenthe én in de provincie Gelderland. Meer over deze game, lees je in deze blog.

The Nature Game moet gespeeld worden met een speciale tablet. Deze tablet kan je reserveren én ophalen bij de ophaalplek. Met de tablet zie je dingen die je normaal niet kan zien, je loopt over een schatkaart en de kompas wijst jou de weg. Onderweg bekijk je diverse filmpjes, los je raadsels op én speel je interactieve spellen. Tijdens de game leer én ontdek je diverse dingen over de natuur en de omgeving.

Met deze game kan je met het gehele gezin lekker de natuur in. Steeds lastiger wordt het om ook de kinderen mee te nemen voor een leuke boswandeling. Maar wellicht kan je hiermee je kinderen toch enthousiast maken om mee te gaan. Het is een avontuur voor kinderen vanaf 6/8 jaar, maar ook zeker leuke en leerzaam voor volwassenen.

The Nature Game in Drenthe. 
In Drenthe kan je The Nature Game doen in Nationaal Park Dwingelderveld. Je gaat op reis door de tijd met de koets van Kibbelhoek. Tijdens deze reis beleef je het landschap van Nationaal Park Dwingelderveld, wandel je tussen de schapen door, hoor je het getokkel van spechten, struin je langs heidevelden en vennetjes en ontdek je de witte wieven tussen de jeneverbes.
De ontdekkingstocht is  ongeveer 2,5 km en duurt zo’n 2 uur.
De tablet kan je voor €17,50 huren en ophalen in Spier. Van 1 november tot 1 april, bij hotelreceptie Oude Postweg 12, van 1 april tot 1 november bij Boslounge, Oude Postweg 8.
Voor meer informatie én om een tablet te boeken ga je naar de website van The Nature Game Dwingelderveld.

The Nature Game in Gelderland. 
In Gelderland kan je The Nature Game doen in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Je ontdekt het mysterie van het nooit gebouwde museum. Tijdens de ontdekkingstocht beleef je het landschap van Nationaal Park De Hoge Veluwe, wandel je over de paden waar Helene en Anton ooit liepen, zie je misschien wel sporen van herten én zwijnen, struin je over de stuifzanden, je duikt in het magische én oeroude bos en komt meer te weten over de geheimzinnige stenen die in het bos liggen.
De ontdekkingstocht is ongeveer 2,1 km en duurt zo’n 1,5 tot 2 uur. Het is een avontuurlijke route die niet begaanbaar is met een kinderwagen, rolstoel, rollator of ander voertuig met wielen. Je beklimt namelijk onderweg een steile trap en klautert over een omgevallen boom heen.
De tablet kan je ophalen voor €15,- bij Museonder in Otterlo, dit is exclusief verplichte entree voor het park.
Voor meer informatie én om een tablet te boeken ga je naar de website van The Nature Game Nationaal Park Hoge Veluwe.

Om teleurstelling te voorkomen is het verstandig om van te voren een tablet via de website te reserveren, dit kan alleen niet op de dag zelf!

Bekijk hieronder de trailer, voor een voorproefje én idee van deze leuke avontuurlijke game.

Door op de blauwe tekst (link) te klikken, kom je op desbetreffende website voor meer informatie.
Deze website wordt op dit moment nog uitgebreid, eerder kon je blogs over uitjes lezen op Jeanetblogt.nl