Uitjes tijdens de lockdown door Corona.

Uitjes tijdens de lockdown door Corona.

december 18, 2020 1 Door Uitjes in Nederland

2020 het jaar waarin Corona veel invloed heeft (gehad). Inmiddels is het duidelijk dat tot in elk geval maart 2021 bijna alles dicht is, niet meer naar school spelen met klasgenootjes, geen gezellige momenten met vrienden of familie bij elkaar (eventueel nog wel via beeldbellen), niet spelen in de indoorspeeltuin, geen duik in het zwembad. En na maart zal ook zeker nog niet gelijk alles open gaan, waardoor we waarschijnlijk ook een groot gedeelte van 2021 veel uitjes nog niet kunnen en mogen doen. Geen dierentuin, geen pretpark, geen kinderboerderij en meer leuke uitjes die helaas een langere tijd niet kunnen. Maar gelukkig zijn er ook nog dingen die wel kunnen. In deze blog heb ik een aantal uitjes voor je gezet die je nog wel kan doen, zodat ik je hopelijk kan inspireren voor wat leuk.

Uiteraard is het niet de bedoeling om lange afstanden te rijden voor een uitje in Coronatijd, maar er zijn soms ook uitjes in je buurt waar je het bestaan nog niet van wist. Vooral de meeste uitjes die gratis toegankelijk zijn en in buiten zijn, zijn meestal nog wel te bezoeken zijn. Het kan zijn dat het toch niet mogelijk is of toch afgesloten is omdat de 1,5 meter niet haalbaar is. Sommige plekken hebben de restaurants wel een to go afhaalpunt zodat je toch nog een warme drank of hap kan halen.

1. Pokemon Go
2. Happy stone maken en laten zwerven
3. Speurtocht Perfect Earth Animals
4. Geocaching
5. Zoektocht met een zoekkaart
6. Zwerfafval opruimen uit de natuur.
7. Kaartjes rondbrengen, kan ook naar mensen die je niet kent, een kaartje is voor iedereen leuk om te krijgen.
8. Zelf een speurtocht maken met stoepkrijt of door van te voren met foto’s te maken.
9. The Nature Game
10. Wandeling in je woonplaats maken en op elke hoek van de straat iemand anders laten (om de beurt) kiezen welke kant jullie op gaan.
11. Fietsen
12. Strandwandeling
13. Schelpen zoeken
14. Trek je laarzen aan en wandel een Laarzenpad.
15. Spelen in het (speel)bos, bouw bijvoorbeeld een hut van takken in het bos.
16. Maak een boswandeling, tips voor een wandeling lees je in deze blog.
17. Spelen in de (natuur)speeltuin.
18. Zonsondergang of zonsopkomst bekijken.
19. Autospeurtocht autospeurtochten door heel Nederland, localgronigen hebben autospeurtochten in Groningen. 
20. Vraag je kind wat hij/zij wil doen, vaak hebben kinderen erg leuke verassende ideeën. En thuis blijven is ook niet erg! Vervelen, tot rust komen en even niks doen is ook totaal niet verkeerd en zorgt soms juist voor nieuwe ideeën en meer rust! Wees niet te streng en veeleisend voor jezelf, maar ook niet voor je kinderen. Geniet vooral van de (extra) tijd die je samen hebt.

Meer tips lees je in de blogs:
– Gratis uitjes in Nederland 
– Leuke gratis wandelingen in het Noorden van Nederland. 
– Uitjes die wij al gedaan hebben. 
– Gratis uitjes die ik graag (nog) eens wil doen. 
– Uitjes in de gemeente Westerkwartier.
– Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie. 
– Activiteitentips tijdens de lockdown door Corona.
– 100 activiteiten die je thuis kan doen in Coronatijd

– Tips voor activiteiten tijdens een vakantiedag thuis. 

Wandelroutes, natuurspeelplekken en natuurgebieden vind je o.a. op mijn website maar ook op de sites van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten. Verder kan je ook nog tips vinden en vragen in de Facebookgroepen Uitjes in Nederland, Uitjes met jonge kinderen in de 3 Noordelijke provincies en Alternatieve uitjes met kinderen

Wacht niet op bijzondere momenten, maar maak gewone momenten bijzonder!

De blogs schrijf ik omdat ik het erg leuk vind om anderen te mogen en kunnen inspireren. Met het schrijven en delen van mijn blogs verdien ik niets. Het zou mij erg helpen als je anderen verteld over mijn website zodat mijn website bekender wordt. Daarnaast zou je me een piepklein beetje kunnen helpen om je bestelling via bol.com te doen via de banner of door te klikken op deze link, hierdoor krijg ik een kleine commissie over jou bestelling en kan ik daar een klein gedeelte van de benzinekosten en de kosten voor de website van betalen. Een kleine moeite voor jou, voor mij een groot beloning voor mijn inzet. Alvast enorm bedankt!

De laatste tijd zijn er wat minder nieuwe blogs online gekomen, vanwege diverse privéredenen zal dit voorlopig ook zo blijven. Op Instagram en mijn Facebookpagina plaats ik wel regelmatig nog berichten, aangezien dat minder tijd en energie kost. De eerdere geschreven blogs die op mijn websites staan kan je altijd nog terug lezen.

De website en deze blog worden regelmatig bijgewerkt, waardoor er steeds meer uitjestips op komen te staan.
Voor het laatst bijgewerkt op 1 februari 2021