Leuke (gratis) wandelingen met kinderen in het Noorden van Nederland.

Leuke (gratis) wandelingen met kinderen in het Noorden van Nederland.

mei 19, 2020 1 Door Uitjes in Nederland

Er zijn diverse leuke (gratis) (bos)wandelingen, sommige met een speeltuin, speeltoestel of hindernissen. Maar deze wandelingen zijn soms lastig te vinden. Want de meeste zijn gratis, hebben vaak geen website en zijn moeilijk te vinden als je er niets van weet. Regelmatig ga ik er met mijn zoontje op uit en deel ik met veel enthousiasme onze uitjes. Om je te informeren en te inspireren. In deze blog heb ik de leuke wandelingen die we al hebben gedaan in een blog verzameld.

Regelmatig ga ik er met mijn zoontje op uit. Soms elke week, soms een nieuw uitje, soms een uitje die we al hebben gemaakt, maar er zijn ook momenten dat we kiezen om thuis te zijn. Hoe vaak we gaan hangt van het weer af, mijn energie, maar ook van de andere plannen/verplichtingen die er al zijn. De wandelingen die ik met mijn zoontje maak, deel ik op Instagram en Facebook.

Bij het bericht beschrijf ik waar het is, plaats ik foto’s zodat je een indruk kan krijgen van het pad, ik beschrijf of je je hond mee kan nemen, ik beschrijf of je met de wandelwagen kan wandelen en of je het pad met de rolstoel kan bewandelen. De meeste informatie vind je dus in het bericht wat ik heb geschreven op Instagram en Facebook. In deze blog vind je alleen de link naar het bericht op Instagram, zodat je het gemakkelijk terug kunt vinden en lezen.
De link heb ik blauw gekleurd, door op de link te klikken vind je meer informatie over het uitje.

Een uitje kan je zelf zo groot of klein maken als je wilt. Wandel je snel, speel je kort dan zal je snel weer thuis kunnen zijn. Maar neem je de tijd om alles te bekijken, lang te wandelen, lang te spelen en ook nog eens te picknicken dan zal je zo een paar uur of een hele (mid)dag zoet kunnen zijn. Hoe lang een uitje duurt bepaal jij (en je kinderen) zelf.

De meeste wandelingen zijn gratis. Als de wandeling niet gratis is zal ik dit bij de wandeling vermelden.

Provincie Groningen
Grijpskerk: Nam Grijpskerk, wandeling met speeltuin.
Grootegast: Het Kolonelsbos, wandeling met speeltuin. 
Groningen: Bezoekerscentrum Reitdiep, wandeling met hindernissen. 
Lauwersoog: Kabouterpad, speelbos, uitkijktoren en wandeling op de dijk. 
Lauwersoog: Houten vlonderpad. 
Lauwersoog: Verzamelblog met de diverse mooie dingen die je kan doen. 
Leek: Landgoed Nienoord, wandeling met speelbult. 
Leek: Oostindië, wandeling met speeltuin. 
Lutjegast: Abel Tasmanpad
Muntendam: Heemtuin, met wandelroute met hindernissen.
Nieuwe Statenzijl: Vogelkijkhut De Kiekkaaste
Nuis: Coendersborg, boswandeling met kinderroute. 
Oldekerk: Kuzemerkooi, wandeling met speeltuin.
Oldekerk: Kinderroute speuren met Abeltje
Schildmeer: Roegwold, vlonderpad over het water. 
Slochteren: Landgoed Fraylemaborg, bos met o.a. een sprookjesachtige brug.
Slochteren: Landgoed Fraylemaborg, (combineren met schildmeer.) (tweede bericht erover)

Tolbert: Natuurspeeltuin Sintmaheerd, is eventueel te combineren met een wandeling. 
Trimunt: Boswandeling, met speeltuin. 

Provincie Friesland
Haule: Blauwe Bos, boswandeling met speeltuin.

Provincie Drenthe
Hoogersmilde: Belevingspad
Norg: Struin- en Duinpad, wandelroute met hindernissen.
Roden: Mensingebos, boswandeling.
Steenbergen: Boswandeling met grote zandvlakte. 

Meer gratis uitjes vind je in de verzamelblogs die ik eerder heb geschreven, andere betaalde uitjes vind je op deze website uitjesinnederland.com. Gemakkelijk gesorteerd en terug te lezen per provincie.
In verband met de coronamaatregelingen kan het zijn dat uitjes gesloten zijn of je van te voren moet reserveren, het is verstandig om van te voren dit even uit te zoeken.

Het mooie weer komt er aan én we mogen weer wat verder van huis. De komende tijd zullen we daarom ook regelmatig meer wandelingen maken. Wil je op de hoogte blijven van andere uitjes? Volg mijn uitjesaccount op Instagram, like én volg mijn Facebookpaginaen/of wordt lid van de Facebookgroep. Ik zal proberen deze blog regelmatig bij te werken, maar een bericht op Instagram/Facebook zal eerder gebeuren.

Enthousiast? Deel dan gerust de link van deze blog met anderen, om nog meer mensen te kunnen informeren en te inspireren. Bijvoorbeeld je buurvrouw, je collega of een familielid.

Benieuwd naar andere blogs over o.a. het ouderschap, bekijk dan eens mijn websiteInstagramaccount en Facebookpagina van Jeanetblogt.

Sinds 2017 ben ik begonnen met het delen van diverse leuke uitjes, de reden hiervan was dat ik merkte dat lang niet iedereen weet hoeveel mooie leuke dingen er te doen zijn in de omgeving. Met mijn blogs hoop ik meer bekendheid te geven aan álle leuke uitjes in Nederland, ook de uitjes die niet gemakkelijk te vinden zijn via Google, zoals een natuurspeeltuin of leuke boswandeling.
Eerst schreef ik alleen op Facebook over gratis uitjes in het Noorden. Naast het bloggen over uitjes, schrijf ik ook blogs over onderwerpen in mijn leven zoals het ouderschap. Door de grote belangstelling besloot ik om een website te maken, zodat het gemakkelijker terug te lezen is. Inmiddels ben ik gaan schrijven over uitjes in heel Nederland, heb ik een aparte instagramaccount voor de uitjes waardoor het makkelijker terug te kijken is en een aparte website waar je de uitjes gemakkelijker terug kan lezen. Doordat er een groot gedeelte van de uitjes ook nog op mijn andere website staan, kan het voorkomen dat je via een link naar de andere website wordt gelinkt.
De meeste uitjes zijn gratis, de betaalde uitjes betaal ik meestal zelf, de benzine betaal ik zelf en de uren die ik er in stop om blogs te schrijven zijn ook mijn eigen tijd. Heel soms is er een samenwerking, waarbij ik een of meerdere toegangskaarten ontvang. Ik schrijf dus (nog) niet om hier mijn boterham mee te verdienen. Wil je er toch iets voor betalen, bestel dan iets via bol.com. Dit kost voor jou niets extra’s, maar van je aankoopbedrag krijg ik maximaal 8% aan commissie. Op deze manier kan ik de gemaakte kosten voor benzine, mijn website, tijd om over de uitjes te schrijven en andere gemaakte kosten betalen.
Daarnaast zou ik het superleuk vinden als steeds meer mensen door mijn blogs leuke uitjes ontdekken. Deel daarom gerust met vrienden, familie, buren, collega’s en andere mensen waarmee je om gaat mijn website. Zodat er nog meer mensen te weten komen van deze website vol met uitjestips. De website wordt nog regelmatig bijgewerkt, waardoor er steeds meer uitjestips op komen te staan.