Leuke (gratis) wandelingen met kinderen in het Noorden van Nederland.

Leuke (gratis) wandelingen met kinderen in het Noorden van Nederland.

mei 19, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Er zijn diverse leuke (gratis) (bos)wandelingen, sommige met een speeltuin, speeltoestel of hindernissen. Maar deze wandelingen zijn soms lastig te vinden. Want de meeste zijn gratis, hebben vaak geen website en zijn moeilijk te vinden als je er niets van weet. Regelmatig ga ik er met mijn zoontje op uit en deel ik met veel enthousiasme onze uitjes. Om je te informeren en te inspireren. In deze blog heb ik de leuke wandelingen die we al hebben gedaan in een blog verzameld.

Regelmatig ga ik er met mijn zoontje op uit. Soms elke week, soms een nieuw uitje, soms een uitje die we al hebben gemaakt, maar er zijn ook momenten dat we kiezen om thuis te zijn. Hoe vaak we gaan hangt van het weer af, mijn energie, maar ook van de andere plannen/verplichtingen die er al zijn. De wandelingen die ik met mijn zoontje maak, deel ik op Instagram en Facebook.

Bij het bericht beschrijf ik waar het is, plaats ik foto’s zodat je een indruk kan krijgen van het pad, ik beschrijf of je je hond mee kan nemen, ik beschrijf of je met de wandelwagen kan wandelen en of je het pad met de rolstoel kan bewandelen. De meeste informatie vind je dus in het bericht wat ik heb geschreven op Instagram en Facebook. In deze blog vind je alleen de link naar het bericht op Instagram, zodat je het gemakkelijk terug kunt vinden en lezen.
De link heb ik blauw gekleurd, door op de link te klikken vind je meer informatie over het uitje.

Een uitje kan je zelf zo groot of klein maken als je wilt. Wandel je snel, speel je kort dan zal je snel weer thuis kunnen zijn. Maar neem je de tijd om alles te bekijken, lang te wandelen, lang te spelen en ook nog eens te picknicken dan zal je zo een paar uur of een hele (mid)dag zoet kunnen zijn. Hoe lang een uitje duurt bepaal jij (en je kinderen) zelf.

De meeste wandelingen zijn gratis. Als de wandeling niet gratis is zal ik dit bij de wandeling vermelden.

Provincie Groningen
Grijpskerk: Nam Grijpskerk, wandeling met speeltuin.
Grootegast: Het Kolonelsbos, wandeling met speeltuin. 
Lauwersoog: Kabouterpad, speelbos, uitkijktoren en wandeling op de dijk. 
Lauwersoog: Houten vlonderpad. 
Lauwersoog: Verzamelblog met de diverse mooie dingen die je kan doen. 
Leek: Landgoed Nienoord, wandeling met speelbult. 
Leek: Oostindië, wandeling met speeltuin. 
Muntendam: Heemtuin, met wandelroute met hindernissen.
Nuis: Coendersborg, boswandeling met kinderroute. 
Oldekerk: Kuzemerkooi, wandeling met speeltuin.
Oldekerk: Kinderroute speuren met Abeltje
Schildmeer: Roegwold, vlonderpad over het water. 
Slochteren: Landgoed Fraylemaborg, bos met o.a. een sprookjesachtige brug.
Slochteren: Landgoed Fraylemaborg, (combineren met schildmeer.) (tweede bericht erover)

Tolbert: Natuurspeeltuin Sintmaheerd, is eventueel te combineren met een wandeling. 

Provincie Friesland
Haule: Blauwe Bos, boswandeling met speeltuin.
Trimunt: Boswandeling, met speeltuin. 


Provincie Drenthe
Norg: Struin- en Duinpad, wandelroute met hindernissen.
Roden: Mensingebos, boswandeling.
Steenbergen: Boswandeling met grote zandvlakte. 

Meer gratis uitjes vind je in de verzamelblogs die ik eerder heb geschreven, andere betaalde uitjes vind je op deze website uitjesinnederland.com. Gemakkelijk gesorteerd en terug te lezen per provincie.
In verband met de coronamaatregelingen kan het zijn dat uitjes gesloten zijn of je van te voren moet reserveren, het is verstandig om van te voren dit even uit te zoeken.

Het mooie weer komt er aan én we mogen weer wat verder van huis. De komende tijd zullen we daarom ook regelmatig meer wandelingen maken. Wil je op de hoogte blijven van andere uitjes? Volg mijn uitjesaccount op Instagram, like én volg mijn Facebookpaginaen/of wordt lid van de Facebookgroep. Ik zal proberen deze blog regelmatig bij te werken, maar een bericht op Instagram/Facebook zal eerder gebeuren.

Enthousiast? Deel dan gerust de link van deze blog met anderen, om nog meer mensen te kunnen informeren en te inspireren. Bijvoorbeeld je buurvrouw, je collega of een familielid.

Benieuwd naar andere blogs over o.a. het ouderschap, bekijk dan eens mijn websiteInstagramaccount en Facebookpagina van Jeanetblogt.

Wil je toch iets bijdragen aan mijn inzet om jullie te informeren en te inspireren? Onwijs lief!
Bestel dan via deze link, iets via bol.com. Of wanneer je op een ander moment iets wil bestellen via bol.com, klik dan op de advertentie van bol.com op deze website of mijn andere website jeanetblogt.nl.
Het maakt niet uit wat je besteld, voor elke aankoop ontvang ik commissie. Hier merk jij niets van, betaal jij niet extra voor, maar zorgt wel voor een kleine inkomen van mij. Hierdoor kan ik bijvoorbeeld de site en de benzinekosten betalen. Want met het delen van uitjes verdien ik namelijk niets. Een kleine moeite voor jou wat ik met grote dankbaarheid zou ontvangen.