Een sprookjesachtige dag bij de Efteling.

Een sprookjesachtige dag bij de Efteling.

juni 25, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Wauw wat is de Efteling mooi!! We hebben er een onwijs mooie dag gehad op zaterdag 13 juni 2020 in de Efteling. In deze blog vertel ik je meer over onze dag Efteling én geef ik je tips voor jullie bezoek aan de Efteling.

Sprookjesbos
De Efteling heeft een groot sprookjesbos waar je 30 sprookjes kan bekijken. Prachtige huisjes die zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Een groot bos waar je gerust een paar uur kunt wandelen, de sprookjes kunt bewonderen en kunt genieten van de sprookjesachtige sfeer. Bij elk sprookje kan je lezen in het informatiebord in de vorm van een boek wat voor sprookje het is en waar het sprookje over gaat. Bij diverse sprookjes wordt ook het sprookje verteld, speelt er muziek en/of is er een voorstelling waarbij je in de wachtrij moet staan. Een aantal sprookjes die je er kan vinden zijn Rapunzel, Repelsteeltje, Hans en Grietje, Klein duimpje, Lange Nek, De draak, De wolf en de zeven geitjes, Doornroosje, De tuinman en de Fakir, De sprookjesboom, Het meisje met de zwavelstokjes, de Indische Waterlelies en zo zijn er nog veel meer mooie sprookjesvoorstellingen die je kan bewonderen.
Voor meer informatie over de sprookjes en het sprookjesbos kan je kijken op de website en in de app van de Efteling.

Attracties
Een pretpark zou een pretpark niet zijn zonder attracties. In de Efteling zijn zo’n 34 verschillende attracties. De attracties zijn divers en op die manier is er voor iedereen wel wat leuks te doen. Ik heb onwijs genoten van de prachtige mooie sprookjesachtige attracties.

Er zijn diverse attracties in de Efteling waar je als gezin in kan, maar ook waar je pas vanaf 1,20 in mag. Bekijk dit van te voren op de website of in de Efteling app voordat je een attractie in gaat!

5 suggesties van attracties die je met het hele gezin kan doen:
– De Droomvlucht is dé attractie van de Efteling, iedereen die naar de Efteling gaat zou deze attractie minimaal 1x gezien moeten hebben.
– Symbolica is een vrij nieuwe attractie, waarbij je zelf de weg kan kiezen.
– Carnaval Festival is de familie attractie van Jokie en Jet. Erg leuk om met jonge kinderen in te gaan.
– Pirana, wildwaterbaan.
– Stoomcarrousel, een prachtige ouderwetse draaimolen wat draait door middel van een stoomlocomotief.

5 suggesties van achtbanen die de grote stoere dappere Efteling bezoekers kunnen doen:
– Max en Moritz, een nieuwe familieachtbaan, hierbij moet je minimaal 1.00 meter zijn.
– Joris en de draak, een raceachtbaan waarbij je 75 km/u gaat, hierbij moet je minimaal 1.10 meter zijn.
– De vliegende hollander, waterachtbaan, hierbij moet je minimaal 1.20 meter zijn.
– Python, een achtbaan waarbij je 2x over de kop gaat, hierbij moet je minimaal 1.20 meter zijn.
– Baron 1898, een achtbaan met een vrije val, hierbij moet je minimaal 1.32 meter zijn.

Daarnaast zijn er nog meer leuke attracties waar je in kan. Bekijk de website of de Efteling app voor meer informatie over de attracties.

Diverse attracties en wachtrijen zijn overdekt, waardoor je ook tijdens een regenachtige dag nog een mooie dag kan hebben bij de Efteling.

Ga je alleen in de achtbaan? Ga dan naar de single rider wachtrij. Een wachtrij speciaal voor mensen die alleen in de achtbaan gaan, omdat de anderen uit de groep niet durven of mogen.

Shows en parkentertainment
Op het park kan je ook diverse shows bekijken. Zo is er een watershow, een show van Jokie en Jet en een show van de Sprookjesboom. Daarnaast is er ook nog divers parkentertainment, zoals een sprookjessprokkelaar en diverse Efteling bewoners.
De shows zijn op een vast tijdstip te bezichtigen, het parkentertainment loopt door het park heen. Op de website en in de Efteling app kan je zien wanneer je deze shows kunt bekijken en kan je lezen welk parkentertainment er is.

Tips voor je bezoek aan de Efteling. 
Probeer als het lukt het tijdslot van 9.15 uur tot 10.00 uur te doen of te overnachten bij Efteling. Want eigenlijk is 1 dag zelfs te weinig om alles te kunnen zien. Een overnachting kan bij Efteling zelf in het hotel of op het vakantiepark, entree voor Efteling zit er dan bij inbegrepen.

Download de Efteling app van te voren thuis en bekijk alvast welke attracties je graag in wilt en sla deze attracties op bij favorieten. Zo kan je al een beetje zien waar je wel/niet in mag en wat er te doen is, scheelt je weer tijd op de dag zelf. Maar ook tijdens de dag zelf is het erg handig om de app te gebruiken. In de app zit namelijk een plattegrond en door je locatiegegevens aan te zetten, geeft de app aan waar jij staat. Je kan via de app dan gemakkelijk zien waar je staat en waar je heen wilt, eventueel met looproute er naar toe. En je kan per attractie zien hoe lang de wachttijd ongeveer is.
Voor je kind is de Efteling kids app erg leuk, je kind kan van te voren al dingen bekijken, maar na afloop ook nog een keer. En er staan diverse leuke spelletjes, muziek en filmpjes.

Neem voldoende lekkers mee voor in de wachtrij. Kinderen en moeten wachten in een wachtrij is vaak niet zo’n succes. Zorg voor voldoende lekkers en plan je eetmomenten in de wachtrij. Voorbeelden van lekkere dingen zijn komkommer, paprika, wortels, maiswafel, koekje, snoepje, banaan, appel, aardbeien, druiven, broodje maar vergeet natuurlijk ook niet te drinken.

Neem een draagzak of drager mee als je nog een jong kind hebt. Kinderwagens, bolderwagens e.d. mogen namelijk niet mee in de wachtrij! En als je lang in de rij moet wachten is een draagzak of drager om je kind wel erg fijn om te gebruiken. Heb je zelf geen drager, leen er dan eentje van iemand die je kent of huur er een bij een draagconsulent bij jou in de buurt.

Maak geen foto’s in de draaiende attracties, tenzij je een enorm goeie camera hebt die bewegende beelden goed kan vast leggen. Geniet van het moment en de attractie.

Ons bezoek aan de Efteling.
We hebben enorm genoten van ons bezoek aan de Efteling. We hadden eerder dit jaar al kaartjes gekocht via de actie van de Albert Heijn. We hadden gekozen voor laagseizoen tickets, maar konden door Corona en het co-ouderschap niet eerder heen dan zaterdag 13 juni.

Het was een warme, gezellige en sprookjesachtige dag. De dag ervoor had ik de app al gedownload en diverse mensen gevraagd, die al vaker bij de Efteling zijn geweest, welke attracties we echt moeten doen.
We wonen in de provincie Groningen, waardoor het best nog wel een stuk rijden is naar de Efteling. Om 6.45 uur zaten we in de auto, gelukkig zijn de kids altijd vroeg wakker dus hoefde we niet eens een wekker te zetten. Eten en tablets mee in de auto, voor vermaak onderweg, zodat we toen de kids wakker waren we na het aankleden ook gelijk konden gaan. Een paar kleine tussenstops gehad en na een lange rit waren we rond 9.50 uur eindelijk bij de Efteling.

Bij binnenkomst op het park, we kwamen via een andere ingang naar binnen vanwege de Corona waren er namelijk diverse ingangen, was de watershow al aan de gang. We hebben deze even bekeken en zijn daarna eerst naar de toiletten gelopen. Vervolgens zijn we het sprookjesbos in gegaan. Bij een aantal sprookjes miste ik wel wat uitleg, vooral de sprookjes waarbij we in de wachtrij moesten staan. Als ik dat van te voren had geweten, hadden we die sprookjes namelijk over geslagen. We hebben lang niet alle sprookjes gezien, we besloten halverwege namelijk eerst maar eens in wat attracties te gaan.

De attracties waar we in zijn geweest zijn Carnaval Festival, Droomvlucht, Fata Morgana, Pagode, Pirana, Stoomcarrousel en de Symbolica.

De kids hebben gespeeld in de speeltuin kleuterhof terwijl wij wachtten in de wachtrij voor de toiletten. Ideaal klein speeltuintje voor kinderen t/m 12 jaar, je hebt er goed zicht op en de kids konden even spelen tussen al het wachten door.

We hebben een heerlijk Swirl ijs gegeten toen we in de wachtrij van de Droomvlucht stonden. En verder in de wachtrij elke keer iets lekkers gegeten uit de tas. De tas was goed gevuld met drinken, broodjes, paprika, komkommer, aardbeien, druiven en snoepjes maar aan het eind van de dag was alles op. De flessen met drinken hebben we bij de toiletgebouwen met water kunnen vullen.

De wachtrijen vielen mij mee. In de Efteling app en op sommige borden stond wel een wachttijd, maar volgens mij klopte die niet helemaal. De wachttijden waren (volgens de app) tussen de 50 en 30 minuten voor de attracties die we hebben gedaan. De meeste wachtrijen liepen vlot door, waardoor het wachten best te doen was.

Voordat we naar huis gingen kochten we nog een Pardoesknuffel en daarna moesten we naar huis, het park ging helaas sluiten. Uitgekeken waren we namelijk nog lang niet. Als ik ooit weer ga, zal ik zeker er een overnachting bij doen zodat we dan nog meer van de Efteling kunnen zien.

Rond 18.00 uur liepen we de uitgang uit. We aten bij de MAC Donalds in de buurt en reden toen moe maar vol dankbaarheid en tevredenheid terug naar huis.

Foto’s van ons bezoek aan de Efteling zie je op mijn Instagramaccount.

Corona in de Efteling.
We waren er in de Coronatijd. Prima georganiseerd. Ondanks alle maatregelingen heb ik er geen last van gehad tijdens ons bezoek aan de Efteling. Wellicht eerder profijt omdat het rustiger was.

Een aantal maatregelingen zijn:
– Van te voren reserveren met een tijdslot. Je moet via de website een tijdslot reserveren waarop je naar binnen mag. Dit tijdslot wordt dan gescand bij de ingang. Zorg ervoor dat je op tijd bent, want voor de ingang is vaak ook nog een wachtrij!
– Minder bezoekers mogelijk.
– Bij diverse attracties is de single rider wachtrij niet geopend.
– Extra kassa’s en ingangen bij de binnenkomst op het park.
– Extra toiletgebouwen.

Een aantal manieren waarop de 1,5 meter afstand kan worden gehouden.
– Ruimere parkeervakken.
– Rood witte strepen om de afstand aan te geven. In de wachtrijen bij attracties is aangegeven met rood en witte strepen hoe je moet staan/lopen en betekend rood niet staan en wit wel, zodat er 1,5 meter afstand is.
– Folie, ook wel kuchschermen genoemd, tussen de rijen. Als de rijen te dicht bij elkaar staan dan zit er een folie/kuchscherm tussen zodat je daarin niet elkaar kunt besmetten.
– De attracties zijn minder vol, zodat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
– Verplichte looproute in het sprookjesbos.
– Avonturendoolhof is gesloten, hier is de 1,5 meter afstand niet mogelijk.
– Per gezin krijg je 1 toiletruimte toegewezen, waardoor de wachtrijen voor de wc’s langer zijn aangezien er minder wc’s tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Maar doordat je per gezin naar 1 toiletruimte kan en er daarna weer wordt schoongemaakt, proberen ze de hygiëne maatregelingen te volgen. Er zijn extra toiletgebouwen op het park neer gezet, zodat ook dat weer meer mogelijkheid geeft voor minder wachtrijen bij de wc.
– Er staan op diverse plekken op het park handdesinfectie middelen.

Meer over de Coronamaatregelingen lees je op de website van de Efteling.