Uitjes die ik graag nog eens wil bezoeken.

Uitjes die ik graag nog eens wil bezoeken.

juli 8, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Ik ga er regelmatig met mijn zoontje op uit, dit doe ik omdat we dit beide erg leuk vinden. Soms is het toch wel even bedenken waar we dan heen willen gaan. Ik heb nu daarom thuis een lijst met uitjes die ik graag (nog een keer) zou willen bezoeken, zodat het wat gemakkelijker is tijdens het bedenken waar we heen gaan. In deze blog vertel ik je welke (gratis) uitjes op mijn lijst staan. Om ook jullie hiermee te inspireren voor een leuk uitje.

We bezoeken soms meerdere uitjes per week, soms een nieuw uitje maar ook wel eens een plek waar we al eens zijn geweest. Maar we zijn ook graag lekker thuis, mijn zoontje moet ook naar school, we hebben nog andere verplichtingen zoals een verjaardag en/of mijn zoontje is ook regelmatig bij zijn vader. Hoe vaak we een uitje doen en hoe vaak ik daar over schrijf is dus wisselend.

De uitjes die we doen zijn meestal in de noordelijke provincies, dit komt omdat we zelf in de provincie Groningen wonen. Maar het komt wel eens voor dat we wat verder weg gaan.

Na het bezoeken van een uitje, deel ik vaak wat voor uitje we hebben gedaan om nog meer mensen te informeren over de leuke plekjes in Nederland. Ik vind het enorm leuk om andere mensen te mogen en kunnen informeren en inspireren met leuke uitjes. Maar ik maak niet de uitjes om er over te kunnen schrijven. Ik doe de uitjes omdat ik het leuk vind om te doen, ook als ik zou stoppen met schrijven over uitjes zou ik de uitjes blijven doen met mijn zoontje.   Als ik ze heb bezocht, kan je dit lezen op InstagramFacebook en over sommige uitjes schrijf ik later daarna nog een uitgebreidere blog.

Uitjes die we graag nog willen doen. 
Ik heb voor mezelf een lijst gemaakt met uitjes die ik graag nog eens wil doen. Deze lijst heb ik gesplitst in gratis uitjes en uitjes waarbij je entree moet betalen. Deze uitjes deel ik met jullie om jullie zo ook weer te kunnen informeren en te inspireren. Wanneer ik deze uitjes ga doen, weet ik nog niet. Per dag bedenk ik vaak wat we gaan doen, helaas wordt het spontane bij de betaalde uitjes wat lastiger door de Corona, dus de betaalde uitjes moeten we helaas wel echt plannen.
-> Gratis uitjes die ik graag (nog eens) wil bezoeken.

-> Uitjes waarbij je entree moet betalen die ik graag (nog eens) wil bezoeken.

Meer uitjestips.
Natuurlijk zijn er nog veel meer gratis uitjes te doen in Nederland. Op mijn website lees je meer informatie over diverse uitjes in Nederland. Zo heb ik voor elke provincie een lijst met gratis uitjes en voor een aantal provincies een lijst met indooruitjes. Kijk gerust eens verder op deze website voor meer tips. Heb je zelf nog een leuke tip die ik ook zeker eens moet bezoeken, laat het me dan gerust weten.

Ik heb over diverse blogs geschreven met tips voor een dagje uit, maar ik heb niet alle uitjes zelf bezocht. De uitjes waar ik wel zelf (met mijn zoontje) ben geweest, en die ik heb geplaatst op Instagram, kon je terug lezen in de blog met leuke uitjes die we al hebben bezocht lezen.

Ben je op zoek naar een uitje waarbij kinderen kunnen spelen met/bij het water? Lees dan de blog: Uitjes voor zonnige dagen in Nederland. 

Tips voor vakantiedag thuis
Ben je op zoek naar activiteiten die je thuis kan doen? Kijk dan eens naar de blog 100 activiteiten die je thuis kan doen of de blog tips voor activiteiten tijdens een vakantiedag thuis.

Maak mooie waardevolle herinneringen. 
Geld maakt het leven gemakkelijker. Je kan naar dure pretparken gaan of op vakantie met het vliegtuig naar Curaçao, maar als de sfeer niet gezellig is, je alleen maar loopt te stressen en daardoor niet kunt genieten, is het alsnog geen mooie vakantie. Mooi én fijn is het als je het leuk en gezellig hebt, je samen plezier hebt, leuke dingen doet, iedereen ontspannen is, plezier heeft en aan het genieten is.

Kinderen hebben geen besef geen geld, maar wel van geluk. Het gaat om de ervaring/herinnering en niet om de waarde in geld. Een kind is veel gelukkiger met een gratis uitje, waarbij je kind lekker kan spelen, de meegebrachte picknickspullen en waar iedereen het naar zijn zin heeft. Dan een duur pretpark/vakantie, waar je lang in de wachtrij moet staan, een lange autorit naar toe hebt, er veel stress is, er ergernissen zijn en weinig plezier te beleven is. Zorg ervoor dat je kind herinnert hoe leuk het was, hoeveel plezier jullie hadden en hoe gelukkig jullie samen waren. Als jij uitstraalt en laat voelen hoe leuk het is, in plaats van maar te blijven benadrukken wat er niet mogelijk is, zal je kind jou enthousiasme en blijdschap ook voelen en dat ook zo gaan ervaren.

Denk in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden, kijk naar wat er wel mogelijk is in plaats van te focussen op wat er niet mogelijk is. Kijk bij de kringloop, op marktplaats, op weggeefhoeken op Facebook en/of vraag je buren eens voor nieuwe materialen/spelletjes/puzzels e.d.. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Wees relaxed en maak er wat leuks en gezelligs van.

Vergeet niet je kind(eren) zelf te vragen. Kinderen hebben vaak hele leuke ideeën, waar wij volwassenen niet aan denken. En als je kind het zelf bedacht heeft, vind hij/zij het vaak nog leuker om te doen.

De blogs schrijf ik omdat ik het erg leuk vind om anderen te mogen en kunnen inspireren. Met het schrijven en delen van mijn blogs verdien ik niets. Het zou mij erg helpen als je anderen verteld over mijn website zodat mijn website bekender maakt. Daarnaast zou je me een piepklein beetje kunnen helpen om je bestelling via bol.com te doen via de banner of door te klikken op deze link, hierdoor krijg ik een kleine commissie over jou bestelling en kan ik daar een klein gedeelte van de benzinekosten en de kosten voor de website van betalen. Een kleine moeite voor jou, voor mij een groot beloning voor mijn inzet. Alvast enorm bedankt!