Uitjes die ik graag nog eens wil bezoeken.

Uitjes die ik graag nog eens wil bezoeken.

juli 8, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Ik ga er regelmatig met mijn zoontje op uit, dit doe ik omdat we dit beide erg leuk vinden. Soms is het toch wel even bedenken waar we dan heen willen gaan. Ik heb nu daarom thuis een lijst met uitjes die ik graag (nog een keer) zou willen bezoeken, zodat het wat gemakkelijker is tijdens het bedenken waar we heen gaan. In deze blog vertel ik je welke (gratis) uitjes op mijn lijst staan. Om ook jullie hiermee te inspireren voor een leuk uitje.

We bezoeken soms meerdere uitjes per week, soms een nieuw uitje maar ook wel eens een plek waar we al eens zijn geweest. Maar we zijn ook graag lekker thuis, mijn zoontje moet ook naar school, we hebben nog andere verplichtingen zoals een verjaardag en/of mijn zoontje is ook regelmatig bij zijn vader. Hoe vaak we een uitje doen en hoe vaak ik daar over schrijf is dus wisselend.

De uitjes die we doen zijn meestal in de noordelijke provincies, dit komt omdat we zelf in de provincie Groningen wonen. Maar het komt wel eens voor dat we wat verder weg gaan.

Na het bezoeken van een uitje, deel ik vaak wat voor uitje we hebben gedaan om nog meer mensen te informeren over de leuke plekjes in Nederland. Ik vind het enorm leuk om andere mensen te mogen en kunnen informeren en inspireren met leuke uitjes. Maar ik maak niet de uitjes om er over te kunnen schrijven. Ik doe de uitjes omdat ik het leuk vind om te doen, ook als ik zou stoppen met schrijven over uitjes zou ik de uitjes blijven doen met mijn zoontje.   Als ik ze heb bezocht, kan je dit lezen op InstagramFacebook en over sommige uitjes schrijf ik later daarna nog een uitgebreidere blog.

Maak mooie waardevolle herinneringen. 
Geld maakt het leven gemakkelijker. Je kan naar dure pretparken gaan of op vakantie met het vliegtuig naar Curaçao, maar als de sfeer niet gezellig is, je alleen maar loopt te stressen en daardoor niet kunt genieten, is het alsnog geen mooie vakantie. Mooi én fijn is het als je het leuk en gezellig hebt, je samen plezier hebt, leuke dingen doet, iedereen ontspannen is, plezier heeft en aan het genieten is.

Kinderen hebben geen besef geen geld, maar wel van geluk. Het gaat om de ervaring/herinnering en niet om de waarde in geld. Een kind is veel gelukkiger met een gratis uitje, waarbij je kind lekker kan spelen, de meegebrachte picknickspullen en waar iedereen het naar zijn zin heeft. Dan een duur pretpark/vakantie, waar je lang in de wachtrij moet staan, een lange autorit naar toe hebt, er veel stress is, er ergernissen zijn en weinig plezier te beleven is. Zorg ervoor dat je kind herinnert hoe leuk het was, hoeveel plezier jullie hadden en hoe gelukkig jullie samen waren. Als jij uitstraalt en laat voelen hoe leuk het is, in plaats van maar te blijven benadrukken wat er niet mogelijk is, zal je kind jou enthousiasme en blijdschap ook voelen en dat ook zo gaan ervaren.

Denk in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden, kijk naar wat er wel mogelijk is in plaats van te focussen op wat er niet mogelijk is. Kijk bij de kringloop, op marktplaats, op weggeefhoeken op Facebook en/of vraag je buren eens voor nieuwe materialen/spelletjes/puzzels e.d.. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Wees relaxed en maak er wat leuks en gezelligs van.

Vergeet niet je kind(eren) zelf te vragen. Kinderen hebben vaak hele leuke ideeën, waar wij volwassenen niet aan denken. En als je kind het zelf bedacht heeft, vind hij/zij het vaak nog leuker om te doen.

Uitjes die we graag nog willen doen. 
Ik heb voor mezelf een lijst gemaakt met uitjes die ik graag nog eens wil doen. Deze lijst heb ik gesplitst in gratis uitjes en uitjes waarbij je entree moet betalen. Deze uitjes deel ik met jullie om jullie zo ook weer te kunnen informeren en te inspireren. Wanneer ik deze uitjes ga doen, weet ik nog niet. Per dag bedenk ik vaak wat we gaan doen, helaas wordt het spontane bij de betaalde uitjes wat lastiger door de Corona, dus de betaalde uitjes moeten we helaas wel echt plannen.
-> Gratis uitjes die ik graag (nog eens) wil bezoeken.

-> Uitjes waarbij je entree moet betalen die ik graag (nog eens) wil bezoeken.

Meer uitjestips.
Natuurlijk zijn er nog veel meer gratis uitjes te doen in Nederland. Op mijn website lees je meer informatie over diverse uitjes in Nederland. Zo heb ik voor elke provincie een lijst met gratis uitjes en voor een aantal provincies een lijst met indooruitjes. Kijk gerust eens verder op deze website voor meer tips. Heb je zelf nog een leuke tip die ik ook zeker eens moet bezoeken, laat het me dan gerust weten.

Ik heb over diverse blogs geschreven met tips voor een dagje uit, maar ik heb niet alle uitjes zelf bezocht. De uitjes waar ik wel zelf (met mijn zoontje) ben geweest, en die ik heb geplaatst op Instagram, kon je terug lezen in de blog met leuke uitjes die we al hebben bezocht lezen.

Ben je op zoek naar een uitje waarbij kinderen kunnen spelen met/bij het water? Lees dan de blog: Uitjes voor zonnige dagen in Nederland. 

Tips voor vakantiedag thuis
Ben je op zoek naar activiteiten die je thuis kan doen? Kijk dan eens naar de blog 100 activiteiten die je thuis kan doen of de blog tips voor activiteiten tijdens een vakantiedag thuis.

Sinds 2017 ben ik begonnen met het delen van diverse leuke uitjes, de reden hiervan was dat ik merkte dat lang niet iedereen weet hoeveel mooie leuke dingen er te doen zijn in de omgeving. Met mijn blogs hoop ik meer bekendheid te geven aan álle leuke uitjes in Nederland, ook de uitjes die niet gemakkelijk te vinden zijn via Google, zoals een natuurspeeltuin of leuke boswandeling.
Eerst schreef ik alleen op Facebook over gratis uitjes in het Noorden. Naast het bloggen over uitjes, schrijf ik ook blogs over onderwerpen in mijn leven zoals het ouderschap. Door de grote belangstelling besloot ik om een website te maken, zodat het gemakkelijker terug te lezen is. Inmiddels ben ik gaan schrijven over uitjes in heel Nederland, heb ik een aparte instagramaccount voor de uitjes waardoor het makkelijker terug te kijken is en een aparte website waar je de uitjes gemakkelijker terug kan lezen. Doordat er een groot gedeelte van de uitjes ook nog op mijn andere website staan, kan het voorkomen dat je via een link naar de andere website wordt gelinkt.
De meeste uitjes zijn gratis, de betaalde uitjes betaal ik meestal zelf, de benzine betaal ik zelf en de uren die ik er in stop om blogs te schrijven zijn ook mijn eigen tijd. Heel soms is er een samenwerking, waarbij ik een of meerdere toegangskaarten ontvang. Ik schrijf dus (nog) niet om hier mijn boterham mee te verdienen. Wil je er toch iets voor betalen, bestel dan iets via bol.com. Dit kost voor jou niets extra’s, maar van je aankoopbedrag krijg ik maximaal 8% aan commissie. Op deze manier kan ik de gemaakte kosten voor benzine, mijn website, tijd om over de uitjes te schrijven en andere gemaakte kosten betalen.
Daarnaast zou ik het superleuk vinden als steeds meer mensen door mijn blogs leuke uitjes ontdekken. Deel daarom gerust met vrienden, familie, buren, collega’s en andere mensen waarmee je om gaat mijn website. Zodat er nog meer mensen te weten komen van deze website vol met uitjestips. De website wordt nog regelmatig bijgewerkt, waardoor er steeds meer uitjestips op komen te staan.