Natuurmuseum Leeuwarden, een leuk én leerzaam museum.

Natuurmuseum Leeuwarden, een leuk én leerzaam museum.

augustus 26, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Natuurmuseum Leeuwarden is een leuk én leerzaam uitje voor het gehele gezin. Aangezien het binnen is, is dit uitje het hele jaar een leuk uitje om te doen! Dit museum laat je duidelijk ervaren dat een museum ook absoluut een leuk uitje is voor kinderen. Wij waren er in juli, dit kon je eerder al lezen op mijn Instagramaccount, maar nu is het ook terug te vinden op mijn website!

Tentoonstelling GIF. 
Op dit moment, tot 3 januari 2021, is er een tentoonstelling GIF. Hier kan je levende en opgezette giftige dieren en planten zien. Zo zijn er diverse slangen, spinnen, schorpioenen, kikkers, duizendpoten, paddenstoelen. Op de informatieborden kan je meer informatie lezen over het dier of de plant. In de bakken is het soms even zoeken naar de dieren. Maar als je goed kijkt en zoekt kan je waarschijnlijk alle dieren wel zien. Een leuke medewerkster verteld een informatief en leerzaam verhaal over de giftige dieren én je mag voelen aan een aantal opgezette dieren.

Ben jij, en/of je kinderen, fan van Freek Vonk? Dan is dit museum ook zeker een aanrader. Er zijn diverse informatieborden met foto’s van Freek Vonk, Nederlands meest bekende bioloog en wetenschapper.

Wist je bijvoorbeeld dat diverse soorten gif ook gebruikt wordt voor geneesmiddelen?

Interactieve spellen
In het museum zijn diverse interactieve spellen, waarbij je op een speelse manier kan leren over gif. Zo kan je een pan met paddenstoelen koken, in het spel leer je dan of je de maaltijd kan opeten of dat de maaltijd dodelijk kan zijn.

Vaste presentaties
Naast de tentoonstelling GIF zijn er nog ook vaste presentaties. Zo is er een Walviszaal, waarbij je diverse skeletten van zeezoogdieren kan bekijken. Bij de tentoonstelling van Kapitein Severein staan de schatten die Kapitein Severein rond de wereld heeft verzameld. Zo zie je er exotische schelpen, een tijger en diverse anders natuurschatten. In verwonderland kan je je verwonderen over diverse bijzondere dingen zoals een ingekleurde wc, diverse wc’s met drollen, een grote pauw met veren, diverse vlinders en nog meer bijzondere verwonderlijke dingen die je kan bekijken. Op zolder is een presentatie over de evolutietheorie, door middel van diverse voorwerpen, filmpjes en spelletjes kom je meer te weten over de evolutietheorie.

Preparateur
In het museum kan je, als de preparateur aanwezig is, bekijken hoe de preparateur bezig is met het opzetten van een dier. Als hij niet aanwezig is kan je wel de opgezette dieren bekijken.  Alle dieren in het natuurmuseum zijn dood gegaan door ziekte of een ongeval. Er is geen enkel dier met opzet doodgemaakt, zodat het opgezet kan worden.

Onderwatersafari
De onderwatersafari zit niet bij de prijs in, maar is absoluut de moeite waard om er bij te boeken. Een prachtige tentoonstelling gemaakt met opgezette dieren onder water. Tijdens deze safari kan je als een vis voelen onder water.
De onderwatersafari is alleen geschikt voor bezoekers vanaf 4 jaar en kost per persoon €4,00.

Kindervriendelijk. 
Het museum is enorm kindvriendelijk door de interactieve spellen, de interessante dieren en op diverse plekken zijn houten blokken waar kinderen op kunnen staan zodat ze alles goed kunnen zien. Daarnaast zijn de diverse tentoonstellingen erg leuk én leerzaam om naar te kijken.

Rolstoelvriendelijk
Het museum is rolstoelvriendelijk, de verdiepingen zijn met de trap, maar ook met de lift toegankelijk.

Café

Er zit een eetgelegenheid bij in waar je wat eten/drinken kan kopen.

Openingstijden
Het natuurmuseum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
In de schoolvakanties en in de maanden juli en augustus ook op maandag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Op nieuwjaarsdag, koningsdag, Bevrijdingsdag en eerste kerstdag is het natuurmuseum gesloten.

Kaarten bestel je online. 
Kaarten moet je vooraf reserveren via de website.
Entreekosten zijn:
– Kind t/m 3 jaar: gratis
– Kind 4 t/m 14 jaar: €10,- per persoon
– Vanaf 15 tot 65 jaar: €13,- per persoon
– Vanaf 65 jaar: €11,- per persoon
– Museumkaarthouder: gratis
– Ticket voor de onderwatersafari (zit niet bij de entreeprijs in begrepen): €4,- per persoon.

Parkeren

Parkeren kan bij parkeergarage, iets verderop. Wij parkeerden onze auto bij de Oldehove.

Een bezoekje aan het Natuurmuseum is eventueel te combineren met het beklimmen van de Oldehove, winkelen in de stad Leeuwarden en/of een wandeling door het stadspark De Prinsentuin in Leeuwarden.

Foto’s van ons bezoek aan het Natuurmuseum, vind je op mijn Instagramaccount.