Lauwersoog, een prachtige plek in de provincie Groningen, dichtbij provincie Friesland.

Lauwersoog, een prachtige plek in de provincie Groningen, dichtbij provincie Friesland.

mei 5, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Er is zoveel moois in Nederland te doen, vaak ook nog eens dichterbij dan je denkt en vele uitjes zijn gratis te bezoeken. Zo heb ik al diverse leuke bezienswaardigheden, speelplekken en picknickplekken op Lauwersoog gedeeld. Een plek waarbij ik altijd een vakantiegevoel krijg én een plek wat diverse mooie plekken heeft. In deze blog lees je diverse dingen die je op Lauwersoog kan doen. 

Natuurlijk moeten we de 1,5 meter afstand houden en is lang niet alles toegankelijk. Maar soms is even een andere omgeving rustiger dan een wandeling in je eigen dorp. Zoek de drukke plekken niet op en rij en stukje verder als het te druk is. De weg alleen al naar Lauwersoog toe zou voor mij genieten zijn. ❤

Over Lauwersoog heb ik al diverse keren wat geschreven.
– Het Vlonderpad.
Dit vlonderpad bevindt zich achter de haven bij Restaurant het Booze Wijf. Je wandelt niet de weg naar restaurant het Booze Wijf, maar de weg daarna erin en ziet dan al snel aan je rechterkant het Vlonderpad.
Je kan parkeren in de haven of bij Restaurant het Booze Wijf.

– De Waterspeeltuin
Een heerlijke plek waar kinderen kunnen spelen met water en zand en op de diverse speeltoestellen.

De speelboot
Helaas is de speelboot er niet meer, maar is er wel een ander speeltoestel voor in plaats gekomen. Waar kinderen nog steeds piraatje kunnen spelen, waar je uitzicht op zee én Schiermonnikoog hebt én waar je op kan picknicken.  Het speeltoestel bevindt zich op de Pier, in de haven, aan de andere kant van de dijk waar de boot van Schiermonnikoog vertrekt.

– Het kabouterpad en het speelbos.
Het kabouterpad is een leuke wandelroute voor kinderen. Honden mogen hier helaas niet mee!
Daarna of daarvoor kunnen de kinderen spelen in het speelbos, lopen over de brug op het water, spelen in het speelhuisje of een dingen leren in het activiteitencentrum.

– De uitkijktoren. 
De uitkijktoren waarbij je prachtig uitzicht hebt. Met speciale bankjes zodat je de sterrenhemel in het donker kan bewonderen.

Landal Esonstad. 
Een stukje verder dan Lauwersoog ligt Landal Esonstad. Hier zit een indoorspeelhal met diverse speeltoestellen, maar ook met bakken speelgoed waar kinderen kunnen bouwen, kleuren en knutselen. Voor de indoorspeelhal moet je wel entree betalen als je niet bij Landal verblijft en kan de toegang worden geweigerd als het te druk is met bezoekers van Landal.
Buiten is ook een leuke speeltuin én je kan wandelen op dijk en/of door Esonstad, spelen op het strand en/of in andere speeltuintjes.

– Moddergat, net even verder dan Lauwersoog.
Moddergat, als je iets verder doorrijd kom je uit bij Moddergat. Een heerlijke plek waar je kan wandelen op/aan het wad.

Verder zijn er diverse wandelpaden die je kan wandelen langs het water, over de dijk en/of in het bos.
Er zijn diverse restaurants waar je kan eten, maar je kan ook ter plekke boodschappen doen bij de supermarkt.
Je kan met de boot naar Schiermonnikoog of met een TukTuk Lauwersoog ontdekken. En er zijn diverse mogelijkheden als je wilt overnachten op Lauwersoog.
Meer informatie over Lauwersoog lees je op de website beleef Lauwersoog en de website Nationaal Park Lauwersmeer

Om naar de website/foto met meer informatie te gaan, klik je op de blauwe tekst. Op deze manier opent de link met meer informatie en/of de foto.