Kom helemaal in kerstsfeer tijdens een van deze kerstuitjes.

Kom helemaal in kerstsfeer tijdens een van deze kerstuitjes.

december 11, 2019 0 Door Uitjes in Nederland

In de november, maar vooral in de decembermaanden zijn er diverse kerstuitjes in kerstsfeer. Kerstversieringen, kerstmuziek, kerst lekkernijen alles wat te maken heeft met kerst. Kom helemaal in kerstsfeer tijdens een of meerdere kerstuitjes die ik in deze blog beschrijf.

Kerstshow in de Tuincentra. 
Vanaf begin november, kan je al in de tuincentra’s genieten van kerstsfeer en inspiratie op doen voor je kerstboom. Voor kinderen is dit vaak een leuk gratis kerstuitje, er zijn vaak diverse dingen te bekijken zoals ijsberen, treintjes en heel veel kerstballen.
!! Na sinterklaas begint hier helaas vaak al de opruiming, waardoor het al snel wordt afgebroken. Erg jammer, dus wil je het graag bekijken wees er dan snel bij!

Valkenburg, is dé kerststad van Nederland.
Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020 kan je Kerststad Valkenburg bezoeken. Laat je meevoeren door de ondergrondse betovering in de grotten van Valkenburg. Er is een winters sprookjesbos, kerstmarkt in de Fluwelengrot, er zijn zandsculpturen, meterslange miniatuurdorpjes, een schaatsbaan, er is een kerstparade en de hele stad is omgetoverd in kerstsfeer met kerstversieringen én kerstlichtjes. Een kerstuitje wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Voor sommige activiteiten moet je online tickets bestellen, kijk vooraf daarom even goed op de website om teleurstelling te voorkomen.

Kerst op Nienoord.
Op Familiepark Nienoord is er op zaterdag 14 december én zondag 15 december een gezellige kerstmarkt, kan je Olaf ontmoeten, de mininatuurtreintjes in kerstsfeer bewonderen, spelen in de speeltuin en natuurlijk met de trein door het bos met lichtjes compleet in kerstsfeer.

Bourtange wordt omgetoverd tot kerstdorp. 
Vesting Bourtange wordt op zaterdag 7, 14 ,21 en zondag 8, 15 en 22 december omgetoverd tot kerstdorp. De hele vesting is prachtig verlicht, de bruggen en toegangswegen zijn versierd met duizenden lichtjes en op de vestingwallen staan tientallen verlichte kerstbomen. Een unieke belevenis voor jong en oud.
Kinderen tot 6 jaar mogen gratis mee. Vanaf 6 jaar betaal je €3,50 voor alleen de kerstmarkt en €6,- voor de kerstmarkt én het musea.

Grote kerstmarkt in Dordrecht. 
Van vrijdag 13 december tot en met zondag 15 december, kan je in Dordrecht genieten van een grote en sfeervolle Kerstmarkt. Honderden lichtjes sieren de stad, kerstliederen klinken door de straten, er zijn diverse theater- én muziekshows te bekijken, je kan op de foto met de kerstman in de arrenslee en natuurlijk is er een grote kerstmarkt.
De entree is gratis!

Dickensfestijn in Deventer.
Op zaterdag 14 en zondag 15 december 2019 is de stad Deventer, omgetoverd tot Dickensfestijn. Er komen ruim 950 personages tot leven, van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Het Dickens Festijn is gratis te bezoeken maar door de grote belangstelling kan het voorkomen dat je 1,5 uur in de wachtrij moet staan!

Dickensfestijn in Lemmer. 
Op zaterdag 14 én zondag 15 december is Lemmer ook omgetoverd tot Dickensstad. Een sfeervol winterevenement in het centrum van het oude vissersdorp Lemmer. ​Geheel in stijl van de boeken van Charles Dickens, kom je tijdens het Lemster Dickens Festijn terecht in een wereld vol bijzondere personages. ​Je o​ntmoet vissersvrouwen, straatkinderen, gespuis en gegoede burgerij in een mix van Dickens en het historische Lemmer van eind achttienhonderd.
Kinderen tot 3 jaar zijn gratis. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen €1,75 én vanaf 13 jaar betaal je €3,50 entree.
We zijn hier in 2017 geweest, zeker een aanrader om te bezoeken. Druk, indrukwekkend en zeker de moeite waard. Je kind in de drager of draagdoek dragen,  is handiger dan in de kinderwagen, zo kan je kind ook wat zien i.p.v. alleen maar benen.

Winterwonderstad in Doetinchem. 
Van 16 december t/m 8 januari is Doetichem omgetoverd tot winterwonderstad. Er is een ijsbaan, je kan kerstshoppen in de winkelstraten, er is een draaimolen, er zijn diverse voorstellingen te bekijken, de kerk is omgetoverd tot ijspaleis, er is een kerstparcours, je kan kerstkoekjes versieren, sneeuwballen gooien, meezingen tijdens de kerstkaroake én elk gezin kan op de foto in de arrenslee.

Winterwelvaart in Groningen. 
Negentien historische schepen leggen weer aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A.
De Winterwelvaart is van vrijdag 20 t/m zondag 22 december. Er zijn diverse activiteiten georganiseerd zoals muziek, een kerstmarkt, voorstellingen, workshops en nog veel meer activiteiten voor jong én oud. Op de website kan je lezen welke activiteiten er worden georganiseerd.

Winterdroom in de Orchideeën Hoeve in Luttelegeest. 
Van 7 t/m 26 december 2019 verandert de Orchideeën Hoeve in een magische winterwereld vol bijzondere ontmoetingen, spectaculaire kerstdecors en duizenden twinkelende lichtjes.
Dwaal overdag van droomwereld naar droomwereld en warm jezelf op tussen talloze bijzondere bloemen, planten en dieren. Shop op de knusse kerstmarkt, geniet van winterse lekkernijen en sluit natuurlijk jouw bezoek af met een magisch bezoek aan één van de elf kaarsjesavonden.
Entreeprijs: Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Online tickets zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar €8,- p.p. en voor volwassenen €14,- p.p..

Levende kerststal bij Garnwerd aan Zee. 
Garnwerd aan Zee is de hele maand prachtig in kerstsferen gehuld, maar pakt maandag 23 december en dinsdag 24 december nog eens extra uit met activiteiten voor de kinderen, maar die zeker ook voor de ouders reuze gezellig zijn! Het terras wordt omgetoverd tot een sfeervol en nostalgisch kerstterras, met een echte levende kerststal. De kerstezel en ook andere dieren ontbreken uiteraard niet in deze stal. Kinderen kunnen meedoen aan leuke winterse activiteiten en luisteren naar een prachtig kerstverhaal van onze verhalenverteller. Winterse kost zoals huisgemaakte snert, broodje warme worst en heerlijke Glühwein zijn bij de kraampjes verkrijgbaar.
De kerststal is geopend van 12.00 tot 20.00 uur. De kraampjes met catering zijn tot c.a. 18.00 uur geopend, maar ook in het restaurant kan je wat eten/drinken.

Kerstmarkten
Verder zijn er in het hele land diverse (kleinere) kerstmarkten te bezoeken.
Op Facebook bij evenementen én op de website kerstmarkten.net, kan je vinden welke kerstmarkten en andere kerstuitjes er worden georganiseerd bij jou in de buurt.

Kerstwinkels.
Geen zin in al die kerstuitjes, maar wel graag kerstinkopen doen. Dan kan je vanaf oktober/november al diverse kerstspullen in bijna alle winkels kopen. Maar er zijn door het gehele land ook diverse kerstwinkels te bezoeken, die alleen maar kerstspullen verkopen.
Christmas Joy 365 zit in Sneek. 
It’s all about Christmas, zit in Almere, Arnhem, Den Bosch, Frankfurt, Groningen, Luik, Maasmechelen, Roosendaal, Tilburg, Utrecht, Wijnegem én Zaandam.

Door op de groene onderstreepte tekst (en/of kopje) te klikken ga je naar de website met meer informatie over de kerstuitjes.

Deze website wordt op dit moment nog uitgebreid, eerder kon je blogs over uitjes lezen op Jeanetblogt.nl