Uitjes in Nederland met binnen- én buitenspeeltuin.

Uitjes in Nederland met binnen- én buitenspeeltuin.

mei 29, 2022 0 Door Uitjes in Nederland

Uitjes doen tijdens een zonnige dag is zoveel mooier, fijner, gezelliger en leuker dan tijdens koudere dagen en al helemaal tijdens dagen met regen. Maar ja helaas hebben we het weer niet in de hand. Nederland, is een land wat helaas niet alleen maar zon en warmte is er zijn (helaas) meer dagen met regen en koudere temperaturen.  De zon van vorige week was genieten, maar de koudere temperaturen en regen is weer even wennen. Afgelopen weekend was ik daarom zelf op zoek naar een leuk uitje wat zowel binnen als buiten is en dat gaf me weer inspiratie en motivatie voor deze blog. Zelf vind ik het erg prettig dat je zowel binnen als buiten kan zijn, zodat je ook tussendoor even een frisse neus kan halen en waar wat minder lawaai is. In deze blog een aantal uitjes waarbij de kinderen binnen én buiten kunnen spelen in de speeltuin, oftewel een uitje wat met elke weersverwachting mogelijk is. 

1. Sprookjeshof Zuidlaren, provincie Drenthe.
Buiten is het sprookjesbos, de kinderboerderij en is een speeltuin. Binnen is er een indoorspeelparadijs met familieglijbaan, shootarena, apenkooi en trampolines.
Entree: Vanaf 2 jaar €12,95 p.p.

2. Sanjes Safari, speel- en dierenparadijs in Feanwalden, provincie Friesland.
Buiten is er een speeltuin, verkeerspark en zijn er diverse dieren. Binnen is er een indoorspeelparadijs met apenkooi, midgetgolf, piratenboot, bouwblokken en springkussen.
Entree: Vanaf 2 jaar €13,50 p.p.
Ons verslag van dit uitje lees je op o.a. Instagram.

3. Drentse Koe, speelboerderij, in Ruinerwold, provincie Drenthe.
Binnen is een waterspeelplaats. De speelschuur heeft een speelmanage, grote glijbaan, speelzolder met blokken, springkussen, voetbalvelden en diverse spellen. Je kan in het klimpark klimmen boven de koeien. Buiten is een dierenwijde, speeltuin met diverse skelters, traptrekkers, zandbak, kabelbaan, fietsbaan en in de zomer een maisdoolhof.
Entree: Kinderen 1 t/m 3 jaar en volwassenen €6,- en kinderen van 4 t/m 16 jaar €10,-

4. Adventureland Pinokkio Assen, provincie Drenthe.
Klimmen in het klimpark, wildwaterkanoën, verspringen, chillen in de bioscoop. Een gedeelte van de activiteiten is binnen een ander gedeelte van de activiteiten vind buiten plaats op het pleintje.
Er is een begeleider bij die je kind begeleid, waardoor je als ouder even kan gaan winkelen in Assen, maar mee doen mag ook.
Entree: Tot 5 jaar €5,50 vanaf 5 jaar €8,- voor 2,5 uur.

5. Naturij in Drachten, provincie Friesland.
Binnen is er een groot apenkooi en kunnen de kinderen op fietsjes fietsen. Buiten is een verkeerspark, diverse beleefpaden, speeltoestellen en diverse dieren.
Entree: Vanaf 2 jaar €5,95
Ons verslag van dit uitje lees je op o.a. Instagram.

6. De Flierefluiter in Raalte, provincie Overijssel.
Binnen zijn er trampolines, glijbanen, obstakelparcours, zandbak met rekkers en shovels en is een knuffelschuur met cavia’s en konijnen. Buiten is een buitenzwembad, crossbaan, glijbanen, schommels, kabelbaan, pony’s, een doolhof, uitkijktorens en diverse klimtorens.
Entree: Kinderen van 2 tot 16 jaar €10,50 en volwassenen €6,-. Afhankelijk van het aantal bezoekers kan de prijs hoger/lager zijn (dynamic pricing).

7. Speelpark Oud Valkveen in Naarden, provincie Noord Holland.
Binnen zijn er interactieve spellen, een meterslange touwbrug, glijbaan, ballenbakken en een bioscoop. Buiten zijn er diverse speeltoestellen. spettertafel,  opblaasspeeltoestellen, trampolines, een brandweerdorp en er zijn zelfs diverse attracties.
Entree: vanaf 2 jaar €14,50

8. De Vossenberg in Gilze, provincie Noord Brabant.
Binnen is er een apenkooi en een knutsel- en speelzolder. Buiten zijn er diverse speeltoestellen, zandbak, trampolines, kabelbaan, een interactief speeltoestel en een voetbalkooi.
Entree: Kinderen 1 t/m 12 jaar €9,-, volwassenen gratis.

9. Kidswonderland in Molenschot, provincie Noord Brabant.
Buiten zijn er schommels, trampolines, diverse speeltoestellen, piratenschip en lasergame. Binnen zijn er zweefauto’s, apenkooi, theater en een restaurant.
Entree: Kinderen 1 t/m 4 jaar €8,50, vanaf 5 jaar €9,50, begeleiders €3,-
Parkeren: €2,50

10. Linnaeushof in Bennebroek, provincie Noord Holland.
Buiten is er een waterspeeltuin, diverse speeltoestellen, verkeerspark, hindernisbaan, hoge glijbaan en klimtoren. Binnen zijn er kleine botsauto’s, luchtskelters, een speelstraat en speelkasteel.
Entree: Vanaf €16,- afhankelijk van dag.
Parkeren: Vanaf €8,- afhankelijk van dag

11. Land van Jan Klaassen in Braamt, provincie Gelderland.
Binnen zijn er zweefautos, luchtglijbaan, trein, spookhuis, doolhof, klimwand, disco en diverse anders speelmogelijkheden. Buiten is zijn er meer dan 60 speeltoestellen, glijbanen, schommels, fietsjes, waterspeeltuin, trein, springkussens, glijbanen en er is nog een dierenweide met wiebeldieren.
Entree: 2 t/m 64 jaar €12,50, vanaf 65 jaar €11,- en als je jarig bent mag je gratis.
Parkeren is €5,-

12. Speeltuin Morskieft in Reutum, provincie Overijssel.
Binnen is er een escaperoom, blacklight midgetgolf en apenkooi.  Zowel binnen als buiten zijn diverse schommels, draaimolens, klimtoestellen, glijbanen, springkussens en meer speelplezier.
Entree: Kinderen tot 12 jaar €4,- en volwassenen €1,-

13. Speeltuin Megapret in Lievelde, provincie Gelderland.
Binnen is een speelparadijs met een groot klim- en klautertoestel, rodelbaan, ballenbakken en een blokkenhoek. Buiten is een buitenspeeltuin met diverse speeltoestellen, verkeerspark, waterspeeltuin en midgetgolf.
Entreeprijs: Kinderen 1 t/m 15 jaar €7,25 en volwassenen €3,50.

14. Funfestijn in Medemblik, provincie Noord Holland.
Binnenspeeltuin met diverse speeltoestellen met het thema Piraten schateiland. Buiten is de speeltuin met natuurlijke materialen, er is een spannend circuit en een boomhut.
Entreeprijs: Kinderen van 1 t/m 12 jaar: €7,50
! Antislipsokken verplicht: €2,-

15. Plaswijckpark in Rotterdam, provincie Zuid Holland.
Buiten zijn er dieren, waterspeelplek, waterfietsen en heel veel speelmogelijkheden. In het binnenspeelhuis met trampolines, geheime tunnels en gangen.
Entreeprijs: Vanaf 2 jaar €14,95

Indooruitjes voor een dag met regen:
– Bioscoop
– Zwembad
– Jumping XL
– Bowlen
– Klimmen
– Escaperoom
– Museum
De Orchideeën hoeve in Luttelgeest, provincie Flevoland.
Kidzcity indoor attractiepark in Utrecht
Plopsa indoor in Coevorden, provincie Drenthe.
Giga konijnenhol in Beerze, provincie Overijssel.
Matel Play in Sevenum, provincie Limburg.

Voor meer informatie over het uitje, klik je op de blauwe link. Sommige uitjes hebben nog steeds verplicht van te voren reserveren, check dit even van te voren om teleurstellingen te voorkomen!
Prijzen kunnen veranderen, controleer dit daarom altijd even op de website voor de juiste prijs en informatie.

Jullie informeren en inspireren over de uitjes die wij doen en/of die er zijn, vind ik nog steeds erg leuk om te doen. Op dit moment werkt het voor mij beter én sneller om dit te plaatsen op Facebook en Instagram. Af en toe zal er nog wel een blog online komen, zoals nu. Dit kan diverse redenen hebben zoals inspiratie wat vaak ontstaat tijdens mijn eigen zoektocht naar een uitje, door inspiratie tijdens een uitje, vanwege een samenwerking of omdat de ruimte op social media te kort is om te kunnen beschrijven wat ik wil beschrijven. De website blijft nog wel bestaan en kunnen jullie dus gewoon blijven gebruiken voor inspiratie. De blog met links naar de uitjes die we hebben gedaan zal ik regelmatig bij werken, zodat je gemakkelijker kan zien over welke uitjes ik heb geschreven. De reacties die ik regelmatig krijg, dat jullie dankzij mijn blog of bericht op social media een leuke uitstapje hebben gehad/ontdekt is nog steeds iets wat mij veel energie en plezier geeft. En tegelijkertijd ook de motivatie om niet te stoppen met het delen van de uitjes die we doen.