Wandelplekken met klimbomen

Wandelplekken met klimbomen

februari 26, 2022 0 Door Uitjes in Nederland

Mijn zoontje wil graag naar het bos waar veel klimbomen zijn. Ik plaatste daarom een tijdje geleden een oproepje op mijn Instagramaccount en Facebookpagina en daar zijn diverse reacties op gekomen. Superleuk! Maar nog leuker is dat dit natuurlijk gemakkelijker terug te vinden is, daarom besloot ik op de tips te bundelen in een blog. Hopelijk kan ik jullie informeren en inspireren voor leuke wandelplekken om te wandelen én waar de kids de boom in kunnen (in plaats van achter het behang 😉 ).

Sommige genoemde plekken heb ik zelf al eens bezocht, vandaar ook het linkje naar mijn eigen bericht. Plekken die ik nog niet heb bezocht heb ik geprobeerd een andere link met meer info voor je te vinden. De blauwe tekst zijn linkjes naar meer informatie over desbetreffende plek.  Waar de klimbomen zijn weet ik niet altijd, dit zijn reacties van lezers. Ik zou zeggen ga lekker op ontdekking. De lijst kan vast nog langer, dus heb je nog aanvullingen laat het dan gerust weten in een reactie onder deze blog (zodat het gemakkelijker terug te lezen is).

Provincie Groningen
– Harkstede: Rondje om de borgmeren bij Harkstede. Om het rondje helemaal te maken loop je een stukje door het dorp. Aan de kant tegen de A7 zitten hele goeie klimbomen. Daar kun je ook parkeren.
– Groningen: Stadspark
– Slochteren: Landgoed Fraylemaborg. Prachtig bos met veel klimbomen, bruggetjes en een hele hoge bult achterin waar je via een mooie houten trap naar boven kan.

Provincie Drenthe
– Elp: Sprokkelspoor
– Exloo: Sabeltandtijgerspoor

– Drouwen: Boomkroonpad
Drouwenerzand, starten vanaf de Alinghoek.
– Echten: Boswachterij Ruinen op de zandverstuiving. Niet echt een klimboom, maar leuk is hij wel.
– Nieuw Balinge: Mantingerveld. Niet op het veld zelf, maar in het bos, voldoende mooie klimbomen
– Nationaal park Drentsche Aa

– Norg: Struin- en duinpad. 
Paterswolde: Landgoed de Braak.

– Roden: Mensingebos
– Schoonloo: Wolvenspoor
– Veenhuizen: Sterrenbos

– Zeegse: Zeegse duinen. Deze plek werd heel vaak als tip genoemd. Her en der in de duinen staan lage bomen waar kindjes in kunnen klimmen.
– Zuidlaren: Van Weringhsbos

Provincie Friesland
– Appelscha: Kale duinen
– Bakkeveen: Prachtig natuurgebied met uitkijktoren. 

Andere provinciën: 
– Hoenderloo (Gelderland): Kabouterpad.Navigatie zetten op bungalow park Hoenderloo en het is aan de overkant naast de hei.
– Lelystad: Belevenisbos
– Oostkapelle/Domburg (Zeeland): De Manteling.
Leuke klimbomen net onder de duinen.

Warmond (Zuid-Holland): Bos van Krantz, bij Huys te Warmont. Ook een goede plek om naar Happy Stones te zoeken.

Andere blog met uitjestips:
Uitjes die we zelf al eens hebben bezocht. 
– Uitjes die we graag nog zelf willen doen. 
Leuke wandelingen met kinderen. 
Tips voor je zoektocht naar een leuk uitje. 

De blogs en berichten op social media schrijf ik omdat ik het erg leuk vind om anderen te mogen en kunnen inspireren. Op dit moment ben ik, vanwege privéredenen, minder actief met nieuwe blogs, maar we doen nog wel uitjes. Als dit nieuwe uitjes zijn, deel ik die via Facebook  én Instagram. De verzamelblogs met uitjes die we hebben gedaan probeer ik regelmatig bij te werken.

Met het schrijven en delen van mijn blogs verdien ik niets. Het zou mij erg helpen als je anderen verteld over mijn website zodat mijn website bekender maakt. Daarnaast zou je me een piepklein beetje kunnen helpen om je bestelling via bol.com te doen via de banner of door te klikken op deze link, hierdoor krijg ik een kleine commissie over jou bestelling en kan ik daar een klein gedeelte van de benzinekosten en de kosten voor de website van betalen. Een kleine moeite voor jou, voor mij een groot beloning voor mijn inzet. Alvast enorm bedankt!