Tips voor een uitje in het weekend van 11 en 12 januari 2020.

Tips voor een uitje in het weekend van 11 en 12 januari 2020.

januari 9, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Even een spontaan blogje met tips voor komend weekend. Want het is soms erg lastig om een leuk uitje te bedenken. Daarom inspireer ik je even met deze blog met 10 tips met uitjes voor komend weekend.  

Groninger Museum.
Dit weekend kan je voor het laatst naar de tentoonstelling van Daan Roosegaarde in
Groninger Museum.

Jeugdcircus Santelli.
Jeugdcircus Santelli komt zondag spelen in Cultureel Centrum Zuidhorn.

Zwemmen.
Zwemmen kan natuurlijk elk weekend, of op elk ander vrij moment (mits het zwembad ook geopend is). Zo zijn wij woensdag wezen zwemmen. In de blog met Zwembaden in het Noorden lees je welke zwembaden er in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe zijn.

Opening Storyworld.

Dit weekend is de opening van Storyworld, het Nederlands museum voor strips, animatie en games. Storyworld zit gevestigd in het Groninger Forum. Als je er heen gaat, neem dan ook gelijk even een kijkje op het dak en geniet van het uitzicht.

Groen Grut Winterpret bij Mikkelhorst in Haren.
Kinderboerderij de Mikkelhorst in Haren organiseert een kindermiddag voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

Reis & Co in Martiniplaza. 
Doe inspiratie op voor je vakantie. Maak kennis met een groot aanbod aanbieders die je willen helpen aan je ultieme vakantie. Reis & Co wordt gehouden op zaterdag 11 en zondag 12 januari in Martiniplaza in Groningen.

Winterwandeling met fotospeurtocht in Geiten. 
Op zondag 12 januari wordt er in Gieten een wandeling met fotospeurtocht georganiseerd, eventueel kan je daarna aanschuiven bij het buffet. Je kan kiezen om een wandeling van 5 of 10 kilometer te maken.

Gewoon niks, genieten van elkaar en het samen zijn. 
Soms willen we zoveel, maar gewoon samen thuis zijn even niets hoeven en niets moeten is soms wel het allerfijnste. Samen op de bank boekjes lezen, spelletjes doen aan tafel, iets lekkers bakken gewoon even tijd met elkaar en aandacht voor elkaar maken. Natuurlijk kan je er ook even op uit door een wandeling te maken, samen de tuin voorjaarsklaar te maken, de auto te wassen, een fietstochtje te maken, het bos in te gaan en/of samen te spelen in de speeltuin. Zomaar een aantal voorbeelden die je buiten kan doen, die niets kosten én je toch even eruit bent. Ik doe mee met de 1000uurbuitenchallenge, erg leuk om hier aan mee te doen en hierdoor gemotiveerd te worden om nog meer naar buiten te gaan.

Indooruitje. 
In Nederland kan je diverse indooruitjes doen, ideaal voor regenachtige dagen. Op mijn website kan je inmiddels een overzichtsblog vinden met indooruitjes in de provincie Groningen, Friesland en Drenthe.

Uitjes in Januari
In de blog met uitjes in Januarikan je nog meer leuke uitjes vinden. Zo is dit weekend ook het laatste weekend van Cool Event in Scheveningen, is het ijsbeeldenfestival in Zwolle nog steeds aan de gang en zijn het openluchtmuseum in Arnhem en Archeon in Alphen aan de Rijn nog steeds in winterse sferen.

Heb je nog een andere leuke tip voor dit weekend? Deel dit dan gerust in de Facebookgroep Uitjes in Nederland. 

Voor meer informatie over de genoemde uitjes, kan je klikken op de link (blauwe tekst), je gaat dan automatisch naar de website met meer informatie.

V