Challenge 1000 uur naar buiten in 2020

Challenge 1000 uur naar buiten in 2020

januari 8, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Blogger Eveline Clignett, blogster bij Everday Mommyday en Waldorf Inspiration, heeft de challenge 1000 uur naar buiten in 2020 opgestart. Een leuke challenge waarbij je elkaar motiveert om naar buiten te gaan. Elke dag naar buiten, voor de een vanzelfsprekend voor de ander een hele opgave. Meer over deze challenge met bijbehorende Facebookgroep vertel ik je in deze blog.

Ontstaan van de challenge. 
Eveline Clignett is juf, gelukkig getrouwd, moeder van 3 jongens én blogster bij Everday Mommyday en Waldorf Inspiration. Eline is geboren in Den Haag, maar woont sinds 2012 in Duitsland. De blogs die ze schrijft zijn Nederlands.
De kinderen van Eveline gaan graag naar buiten, maar zijzelf niet zo. Ze startte daarom met deze challenge om zo haarzelf te motiveren om meer naar buiten te gaan.
De challenge is geïnspireerd op de 1000houroutside.

1000 uur naar buiten.
1000 uur naar buiten lijkt erg veel, maar op zich kan dat mee vallen. 1000 uur : 366 dagen (2020 is een schrikkeljaar) = 2,73 uur per dag. In dit schema kan je de uren die je buiten bent, bijhouden.
In de winter, tijdens koude en regenachtige dagen kan dit wat lastiger zijn. Tenminste ik vind dit wel wat lastiger. In de zomer kan ik uren buiten zijn, is het me niet snel te warm. Maar nu in de winter is het me al snel te koud, natte en koude voeten tijdens de wandelingen in het bos, dikke jas aan, sjaal om, muts op, handschoenen aan. Nee geef mij maar gewoon de zomer waarbij je naar buiten kan lopen zonder je helemaal dik aan te moeten kleden, lekker in de tuin kan zitten, wandelingen gemakkelijker gemaakt worden, je in de hangmat kan liggen en we meer buiten zijn dan binnen.
Deze challenge komt me dan ook zeker erg goed uit en helpt me bij mijn doelen voor 2020.

View this post on Instagram

Hoe je je leven leeft heb je grotendeels zelf in de hand. Wat heb jij dit jaar al anders aangepakt dan vorige jaar? 💪 Niet alles in je leven heb je zelf in de hand. Maar hoe je er mee omgaat heb je wel zelf in de hand. Ik weet dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn zeker dingen in mijn leven die gebeurd zijn waar ik nu ook nog last van heb. Om bepaalde dingen te verwerken is soms (veel) tijd nodig. 😢 De de dingen die gebeurd zijn vormen vervolgens hoe je verder in je leven staat, hoe je denkt en hoe je leeft. Soms kan het ervoor zorgen dat je tijd en rust nodig hebt, jezelf terug moet vinden en het allemaal even niet meer weet. 😭 Grotendeel van 2019 was tijd en rust wat ik nodig had. Mezelf ontdekken, voelen en ervaren hoe ik wil leven en wat/wie me energie geeft. Ik durf inmiddels steeds meer voor mezelf te kiezen, maar ook in 2020 zal ik hier nog hard aan werken. 🤯 Maar ik wil ook veel dingen veranderen. De kilo's die er in 2019 aan zijn gekomen, hoop ik er in 2020 weer af te kunnen sporten. Ik wil meer naar buiten, meer wandelen, toch de sportschool proberen, zwemmen weer oppakken, vaker de fiets gebruiken, meer tijd voor elkaar, minder achter de telefoon/tablet en meer contact met leuke mensen. 💪 Zo zetten we nu de timer op een uur als de tablet/tv aangaat overdag. ⏱ Speelden we vanmorgen diverse spelletjes samen aan tafel en hebben we boekjes gelezen. 👩‍👦 Is er gespeeld met duplo, playmobil en aan tafel zijn er taartjes gebakken van klei. 😊 En vanmiddag zijn we het bos in gegaan. Het bos is favoriet uitje van mijn zoontje, waardoor ook hij gelijk enthousiast was. Regenkleding aan en daar gingen we het bos in. Het was heerlijk. Ik heb me voorgenomen elke week (probeer het op vrijdag) naar een bos in de buurt te gaan. Het bos van vandaag was het Blauwe Bos in Haule. Meer hierover lees je op @uitjesinnederland 👩‍💻 En jij? Heb jij goede voornemens? . . . . #goedevoornemens #boswandeling #meertijdvoorelkaar #persoonlijkeontwikkeling #eerlijkoverouderschap #echtcontact #bewegen #sporten #afvallen #ouderschap #schermgebruik #moeder #rust #burnout #depressie #goedbeginvanhetjaar #plannen #volgoedemoed #veranderingbegintbijjezelf

A post shared by Jeanetblogt (@jeanetblogt.nl) on

Facebookgroep om elkaar te informeren en te inspireren.
Bij deze challenge zit ook een leuke actieve Facebookgroep. De groep is nog maar net van start en heeft al een mooi ledenaantal. In de groep wordt actief gereageerd op elkaar, berichten geplaatst met buitenactiviteiten en zo wordt je op een leuke manier geïnspireerd en gemotiveerd om naar buiten te gaan.  Zo motiveerde het mij ook, om ondanks de regen, toch naar het bos te gaan.

Naar buiten in plaats van achter een schermpje.
We maken tegenwoordig veel meer gebruik van tablets, smartphones, laptops en televisie. Vroeger was het vanzelfsprekend dat je meer buiten was dan binnen en waren er overdag op diverse plekken wel spelende kinderen te vinden. Tegenwoordig is het vanzelfsprekender dat kinderen achter een schermpje zitten. Iets wat we zelf ook zeker in de hand hebben én onze kinderen ook zelf aan leren. Ik betrap mezelf er ook regelmatig op dat we meer er op zitten dan eigenlijk zou moeten, dubbel welkom is dus deze challenge.
Buiten spelen is erg gezond en belangrijk. Er zijn diverse blog over geschreven, hieronder deel ik er een aantal met jullie.
– Everday Mommyday schreef de blog: ‘Een dag niet naar buiten is een dag niet geleefd’.
– Kiind Magazine schreef de blog: ‘Samen buitenspelen in de winter’. 
– Mama liefde schreef de blog: ‘Buitenspelen: 101 leuke kinderspelletjes voor buiten’.
– Ouders van nu schreef de blog: Waarom buiten spelen zo belangrijk is’.

Op mijn websites, Jeanet blogt én Uitjes in Nederland heb ik diverse blogs met uitjes tips die je (gratis) kan doen (niet allemaal buiten).  Weet je een leuk uitje, deel deze dan gerust in de Facebookgroep Uitjes in Nederland.

View this post on Instagram

Blauwe bos, bos met speeltuin. Wat voor uitje hebben jullie vandaag gedaan ? 🏡 Wij zijn vanmiddag naar het Blauwe Bos geweest. Een bos waar we al een paar keer eerder zijn geweest. Mijn zoontje noemt dit bos, het bos met de speeltuin. 💝 In het bos is een speeltuin met glijbanen, schommels, evenwichtsbalk en een vogelspel. Er zijn diverse picknickbankjes waar je kan uitrusten en/of wat kan eten/drinken. Verder kan je uiteraard wandelen in het bos en als het regent of heeft geregent natuurlijk lekker stampen in de plassen. 😁 Ondanks de regen gingen we toch, regenkleding aan en gaan. Gemotiveerd door de facebookgroep 1000uur buiten 2020, vol goede moed en vol plannen voor 2020 wandelden we toch ongeveer een uurtje in het bos. 🌧 Meer over dit bos, kan je lezen in de blog die ik er al eens eerder over schreef. Link naar de blog https://jeanetblogt.nl/uitjes-eropuit/friesland/blauwebos-natuurgebied-friesland/ . . . . #bos #boswandeling #regen #vrijedag #naarbuiten #vakantie #buitenspelen #gezinsuitje #hond #1000uurbuiten2020 #challange #eropuit #eropuitinnederland #friesland #eropuitmetkinderen #blog #link #blogger #ontdekfriesland #blauwebos #staatsbosbeheer @staatsbosbeheer #speeltuin #goedevoornemens #doel #deenigediejekanveranderenbenjezelf

A post shared by Uitjes in Nederland.com (@uitjesinnederland) on

Wil je geen blog meer missen? Schrijf je dan in voor de mailinglijst!