Uitjes in de maand Januari.

Uitjes in de maand Januari.

januari 3, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

De kerstvakantie is voorbij, geen vol geplande dagen meer. Maar gelukkig zijn er in januari ook nog diverse leuke activiteiten te doen. In deze blog lees je meer over welke evenementen, festivals en andere uitjes er worden georganiseerd die jullie kunnen bezoeken. 

Cool Event Scheveningen met diverse ijssculpturen, 7 december t/m 12 januari.  
Vanaf zaterdag 7 december t/m zondag 12 januari kun je in de 500 m² grote gekoelde tent prachtige ijssculpturen komen bekijken. Het thema is “Frozen Magic”. Je vindt de ijssculpturen in de grote gekoelde tent op het strand van Scheveningen naast De Pier. Tip: Kleed je warm aan, het kan koud zijn!
Van 9 november t/m 26 januari kan er weer geschaatst worden op onze overdekte ijsbaan op het Kurhausplein van maar liefst 600m2. Het plein voor het Kurhaus is omgetoverd tot een waar winter wonderland! Met een grote overdekte schaatsbaan, licht, muziek en een vleugje magie, wordt er plezier en vreugde gebracht in deze donkere maanden. Let op! Handschoenen zijn verplicht op de schaatsbaan en Noren zijn niet toegestaan.
De verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein bieden de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van winterse hapjes en drankjes.
Entreeprijs Ijssculpturen: Kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 11 jaar €5,- en vanaf 12 jaar €10,-. Familieticket voor 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar: €25.-
Entreeprijs Overdekte schaatsbaan: €6,- per dag exclusief schaatsverhuur, €10,- inclusief schaatsverhuur. Losse schaatsverhuur is €5,-.

Groninger Museum, een tentoonstelling die je mag aanraken, tot 12 januari.
Daan Roosegaarde – Presence is het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. Het is een nieuw, baanbrekend, interactief kunstwerk dat Roosegaarde speciaal voor het Groninger Museum ontwikkelde. Dit is de eerste keer dat hij als ‘buitenkunstenaar’ de binnenruimte verkent, met een groot lichtgevend landschap dat door de aanwezigheid en aanraking van bezoekers van vorm en kleur verandert.
De voorstelling is nog te beleven tot 12 januari 2020.
Entreeprijs: Kinderen t/m 18 jaar én museumjaarkaarthouders zijn gratis. Volwassenen betalen €15,- per persoon.
Parkeren kan in een van de parkeergarages in Groningen, maar je kan er ook voor kiezen om met de trein te gaan. Het Groninger Museum ligt namelijk tegenover het station.

Eurosonic in Groningen, 15 t/ 18 januari. 
Eurosonic is een festival van 4 dagen. Tijdens dit festival spelen diverse nieuwe Europese artiesten. Het doel is mensen door muziek met elkaar te verbinden. Door muziek ga je bewegen, wordt je uitgedaagd en worden grenzen doorbroken waardoor mensen met elkaar kunnen worden verbonden.
Kaartjes variëren in prijs, kijk daarom op de website voor meer informatie en de juiste prijs voor wat jij graag wil zien.

Het openluchtmuseum in Arnhem in winterse sferen, 7 december t/m 19 januari.
Ervaar hoe het vroeger was en ga terug in de tijd. De mensen van het museum zien er net zo uit als toen, voor een optimale beleving van hoe het was. In het Openluchtmuseum heeft elk seizoen een eigen karakter , in de winter kan je genieten van de winterse sferen. Je kan schaatsen op de ijsbaan, luisteren naar het verhaal van de Witte Wieven, glijden met de slee van de helling naar beneden, broodjes bakken, een ritje met de tram en meer leuke activiteiten voor jong en oud.
Geopend in Winterse sferen van 7 december t/m 19 januari.
Entreeprijs: kinderen tot 3 jaar zijn gratis, 4 t/m 12 jaar €16,- en volwassen €17,50. Online tickets zijn goedkoper én met de museumjaarkaart heb je gratis entree.

Vakantiebeurs in de Utrecht, 16 t/m 19 januari.
De (zomer)vakantie lijkt wellicht nog heel ver weg, maar voor je het weet is het zover. Heb je nog geen plannen en ben je nog op zoek naar inspiratie? Dan is wellicht de vakantiebeurs de plek waar je ideeën op kan doen, plannen kan gaan maken én alvast even kan wegdromen bij je vakantie.
Tijdens de vakantiebeurs zijn er ook diverse leuke activiteiten te doen voor het gehele gezin.
Van 16 t/m 19 januari wordt voor de 50ste keer de Vakantiebeurs georganiseerd. Deze beurs is te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht en is geopend van 09.30 tot 17.30 uur, zaterdagavond tot 20.00 uur.
Meer over deze beurs, lees je in de blog die ik er eerder over schreef.
Entreeprijs: €15,-, kinderen tot 16 jaar betalen mogen gratis mee naar binnen.

Internationaal Film Festival in Rotterdam, 22 januari t/m 2 februari. 
Tijdens het Internationaal Film Festival kan je diverse internationale films uit diverse landen bekijken. Alle filmmakers, zowel opkomende als gevestigde filmmakers krijgen de kans hun film in te sturen. Vervolgens wordt er een selectie hiervan vertoond op het Internationaal Film Festival.
Het volledige Festival programma kan je vanaf 15 januari bekijken bekijken op de website.
Daarnaast kunnen de filmmakers diverse prijzen winnen, zo wordt de film die wint in de categorie van de Big Screen Competition, ook afgespeeld in de Nederlandse filmtheaters en op tv.
Voor de kinderen is er een Kids Only ochtendprogramma, Family Short Films en IFFR Kids Talk, meer over het educatieve aanbod voor kinderen vind je op de website.

Nationaal Theater Weekend, diverse theaters in Nederland, 24 t/m 26 januari. 
Tijdens het Nationaal Theater Weekend zijn er diverse voorstellingen voor €10,- p.p. én zijn er ook vele gratis activiteiten, in meer dan 80 theaters in heel Nederland. Het Nationaal Theater Weekend is elk jaar het laatst weekend van januari, dus in 2020 op 24, 25 en 26 januari.  Een leuk uitje voor het gehele gezin, waarbij iedereen kennis kan maken met theater.
Meer over het Nationaal Theater Weekend lees je in deze blog (te lezen vanaf 10-01-2020).
Entreeprijs: €10,- per persoon.

Ijsbeelden festival in Zwolle, 14 december t/m 1 maart.
Zwolle is de komende maanden omgetoverd tot winterstad. De horeca is in kerstsfeer er zijn diverse winterse activiteiten in de gehele stad én het grootste ijsbeeldenfestival staat dit jaar in Zwolle. De beste ijskunstenaars ter wereld hebben prachtige kunstwerken gemaakt van ijs en sneeuw. Er worden beroemde verhalen vertaald in ijs- en sneeuwbeelden die tot wel 6 meter hoog zijn. En er zijn gratis kinderattracties (WinterWonderland) in de kerstvakantie voor de kinderen. Kies een van de 4 routes en maak er een dagje Zwolle van.
Geopend van 14 december 2019 t/m 1 maart 2020. Gesloten op nieuwjaarsdag en buiten de vakanties op maandag. Verder alle dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Entreeprijs: Om lange wachtrijen te voorkomen wordt er dit jaar gebruik gemaakt van tijdsloten. Bij het bestellen van de tickets bepaal je zelf de datum en tijd. Zodra een tijdslot vol zit kan je gebruik maken van een andere tijd- of datumkeuze. Zo is iedereen verzekerd van een entreebewijs.
Kaarten voor kinderen zijn €10,- en voor volwassenen €14,50.

Winter in Archeon in Alphen aan de Rijen, november t/m maart.
Archeon is van november t/m maart omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld. In het middeleeuwse stadje Gravendam en in Dorestad zijn de bomen en huizen gehuld onder een witte laag sneeuw. Ga terug naar de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten in Archeon worden bewoond door de bewoners en zijn geheel voor de winters ingericht. Er is veel te doen, te leren én te bekijken. De smid, de bakker en de wever laten hun ambacht graag zien. Er worden broodjes gebakken, je kunt een vilten armbandje maken, op de markt leert de zwaardvechter je verschillende technieken met het zwaard, je kan kijken naar de goochelshow, schaatsen op de ijsbaan en nog veel meer leuke én leerzame activiteiten doen.
Entreeprijs: Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, ook op vertoon van je museumjaarkaart kan je gratis naar binnen. Kinderen van 4 t/m 9 jaar, betalen €19,90 entree én vanaf 10 jaar betaal je €22,90 entree. Je kan ook kiezen voor een familiekaart, dit is een kaart voor 2 volwassenen en 2 kinderen, hier betaal je dan €82,60 (€20,65 p.p.) voor. Als je je kaarten online besteld, heb je per kaart €1,- korting.

Schaatsen.
Geen ijs buiten? Zoek dan een indoorschaatsbaan op bij jou in de buurt. Zo kunnen jij en je kinderen toch nog een rondje schaatsen.

Andere eerder blogs die ik schreef én die ook handig kunnen zijn:
– Tips voor activiteiten die je thuis kan doen. 
– Tips voor een uitje tijdens regenachtige- en koude wintermaanden. 
– Indooruitjes in de provincie GroningenFriesland en Drenthe.

Door op de blauwe onderstreepte link te klikken, kom je op de site met meer informatie over het uitje.

Deze website wordt op dit moment nog uitgebreid, eerder kon je blogs over uitjes lezen op Jeanetblogt.nl