Leuke uitjes die wel mogelijk zijn tijdens o.a. de meivakantie in 2021.

Leuke uitjes die wel mogelijk zijn tijdens o.a. de meivakantie in 2021.

april 21, 2021 0 Door Uitjes in Nederland

Meivakantie, voor de ene school 2 week en anderen 1 week vakantie. Even geen school en meer tijd voor het gezin. Maar helaas heeft Corona geen vakantie, beperkt Corona nog steeds ons leven, waardoor er nog steeds weinig open is en het lastiger is om te bedenken wat je kan gaan doen met je kinderen. Daarom in deze blog wat inspiratie voor jullie. Reserveren is bij de meeste activiteiten wel verplicht, dus plan op tijd!

Om teleurstellingen te voorkomen, controleer van te voren even de beperking m.b.t. Corona én als je moet reserveren vergeet dan niet om te reserveren. 

Ga naar het terras. 
Jaaaaa de terrassen mogen éindelijk weer open. Ga een ijsje eten, een taartje eten, een broodje eten samen op het terras is toch net even anders dan thuis aan de keukentafel. Steun zo de horecaondernemers die zo lang de deuren hebben moeten sluiten en geniet samen van wat weer kan.

Klimmen bij Aventoer in Bergum (Friesland). 
Aventoer heeft een groot klimpark, het buitengedeelte is op dit moment geopend en kan je lekker klimmen.
Meer informatie lees je op de website van Aventoer.

Bolderkar arrangement bij Vicini in Leek (Groningen). 
Bij Vicini kan je nu een bolderkar huren vol met allemaal buiten spelletjes en allemaal lekkers. Je kan er bijvoorbeeld mee naar Nienoord wandelen in het bos, naar de speeltuin in Nietap. Dit arrangement is te reserveren voor 1,5 uur van dinsdag tot en met zondag.
Meer informatie lees je in het Facebookbericht van Vicini.

The Nature game Drenthe en Gelderland. 
Een leuke game die je op de tablet (die je huurt) kan spelen. Met de tablet zie je dingen die je normaal niet kan zien, je loopt over een schatkaart en de kompas wijst jou de weg. Onderweg bekijk je diverse filmpjes, los je raadsels op én speel je interactieve spellen. Tijdens de game leer én ontdek je diverse dingen over de natuur en de omgeving.
Meer hierover lees je in de blog op mijn website.

Tulpen plukken in een pluktuin bij jou in de buurt. 
De tulpen bloeien weer en zijn weer te plukken. Op diverse plekken kan je tulpen plukken, zoek via Facebook welke pluktuin bij jou in de buurt zit. Controleer van te voren wel even of de pluktuin nog geopend is!
Een aantal voorbeelden van tulpenpluktuinen zijn:
– Plukgeluk in Grijpskerk
– Tulpenpluktuin in Beilen

Rondleiding op een echte boerderij in Wittele (Drenthe).
Tegen een kleine vergoeding én op afspraak worden er rondleidingen gegeven op de boerderij . Leer hoe de melk wordt gemaakt en hoe de koeien leven en tap verse melk uit de melktap.
Meer informatie lees je op de Facebookpagina van Verse Melktap Wittele.

Kabouterpad in Gieten (Drenthe)
In Gieten hebben ze sinds kort een kabouterpad.
Meer informatie lees je in het Facebookbericht.

Ga op auto avontuur (Flevoland, Friesland en Drenthe).
Er zijn diverse autopuzzelroutes die je kan doen met het hele gezin. Op auto avontuur heeft er 3 bedacht voor de meivakantie. Zoek de schat, in de omgeving Emmeloord – Lemmer, op avontuur met Bartje  in de omgeving Spier – Orvelte en door de oertijd in de omgeving Meppel – Havelte.
Meer informatie over deze autopuzzelroutes lees je in de blog die ik er over schreef én in het bericht die ik schreef nadat we zelf op zoek zijn gegaan naar de schat.

Huur een pretfiets, de moonwalker of vetbike bij Postwagen in Tolbert (Groningen).
Elk weekend én in de meivakantie kun je op de MoonwalkerVETbike of Pretfiets toeren door de regio Westerkwartier. En daarna kan je wat lekkers eten/drinken op het terras.
Meer informatie lees je op de website van de Postwagen in Tolbert.

Speeltuin ’t Speulparadies in Beerta (Groningen).
Speeltuin ’t Speulparadies in Beerta heeft een geheel omheind speelterrein met speeltoestellen, kabelbaan, luchtkussen, dierenweide, avonturenpad en nog veel meer speelplezier. Op het terras kan je wat eten/drinken bestellen. De entree is maar €1,- per kind en ouders/verzorgers zijn gratis!
Meer informatie lees je op de website van ’t Speulparadies. 

10 plekken die ik zelf binnenkort nog eens wil bezoeken:
– Diakonaviene, vlakbij Olderbekoop. 
– Kabelbaan in Ter Apel
– Kabouterpad Steendam
– Borgerswold Veendam 
– Roekbos Echten 
– Hossebos Drogeham
– Houten pad van Theodoor
– Strand Delfzijl
– ’t Nije Hemelriekje 
– Stadspark in Groningen 
Meer gratis uitjes die we graag nog eens willen doen lees je in mijn blog.

Eerder geschreven blogs met tips
– Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie. 
– Uitjes tijdens de Lockdown door Corona. 

– Leuke wandelingen met kinderen in het Noorden. 
– Uitjes die we al eens hebben gedaan. 
– Speltips voor een gezellig moment samen. 
– Activiteitentips tijdens de Lockdown door Corona. 

Op mijn website lees je meer informatie over diverse uitjes in Nederland, kijk gerust eens verder voor meer tips voor een dagje uit.

De laatste tijd zijn er wat minder nieuwe blogs online gekomen, vanwege diverse privéredenen zal dit voorlopig ook zo blijven. Op Instagram en mijn Facebookpagina plaats ik wel vaker berichten, aangezien dat minder tijd en energie kost. De eerdere geschreven blogs die op mijn websites staan kan je altijd nog terug lezen.

De blogs schrijf ik omdat ik het erg leuk vind om anderen te mogen en kunnen inspireren. Met het schrijven en delen van mijn blogs verdien ik niets. Het zou mij erg helpen als je anderen verteld over mijn website zodat mijn website bekender maakt. Daarnaast zou je me een piepklein beetje kunnen helpen om je bestelling via bol.com te doen via de banner of door te klikken op deze link, hierdoor krijg ik een kleine commissie over jou bestelling en kan ik daar een klein gedeelte van de benzinekosten en de kosten voor de website van betalen. Een kleine moeite voor jou, voor mij een groot beloning voor mijn inzet. Alvast enorm bedankt!