Gratis uitjes die ik graag (nog) eens wil doen.

Gratis uitjes die ik graag (nog) eens wil doen.

juli 8, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Ik ga er regelmatig met mijn zoontje op uit, dit doe ik omdat we dit beide erg leuk vinden. Soms is het toch wel even bedenken waar we dan heen willen gaan. Ik heb nu daarom thuis een lijst met uitjes die ik graag (nog een keer) zou willen bezoeken, zodat het wat gemakkelijker is tijdens het bedenken waar we heen gaan. In deze blog vertel ik je welke gratis uitjes op mijn lijst staan.

Deze blog is niet helemaal meer up to date, ik heb de blog aangepast en er een nieuwe blog van gemaakt. 

Provincie Groningen
– Groningen: Stadspark, kinderboerderij en speeltuin. 
– Heiligerlee: Beleefroute
– Kardinge: kinderboerderij
– Kornhorn: Curringherveld
– Lauwersoog: Waterspeeltuin
– Lauwersoog: Rolstoelpad 

– Meerstad: Strand
– Onlanden: Uitkijktoren
– Paterswolde: Landgoed De Braak 

– Sellingen: Speelbos ‘t Egelnest. 
– Westerlee: Beleefroute
– Winschoten: Belevingspad en kinderboerderij

Provincie Friesland
– Alde Feanen: Otterpad en kikkerpad en nog meer leuke wandelroutes. 
– Appelscha: Klimbos, voor kinderen en volwassenen vanaf 1,40 meter.
– Appelscha: Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe.
– Beesterzwaag: Vlonderpad, parkeerplaats Poostweg rechterpad links aanhouden.
– Drogeham: Speelbos Hossebos
– Fochteloo: Fochteloërveen bos met een mooi vlonderpad en uitkijktoren de Zeven (tijdens broedseizoen gesloten).
– Heerenveen: Ketliker Skar, met uitkijktoren
– Oldeberkoop: Delleboersterheide

Provincie Drenthe
– Dwingelderveld: Houten pad
– Echten: Roekpad, speelbos en belevingspad. 
– Gasselte: Hemelriekje, zwemplas en wandelgebied
– Hoogeveen:‘Col du VAM’: hoogste berg van Drenthe.

– Norg: Laarzenpad.
– Orvelte: Houten pad van Theodoor
– Roden: Kinderboerderij
– Schoonloo: Wolvenspoor

Andere provincies: 
Overijssel: Lemele: Speelbos Lemelerberg

Benieuwd naar welke uitjes waarbij je entree moet betalen ik graag (nog) eens zou willen bezoeken? Lees dan de blog: Uitjes, met entree, die ik graag nog eens wil doen.

Heb je zelf nog een leuke tip die ik ook zeker eens moet bezoeken, laat het me dan gerust weten.

We bezoeken soms meerdere uitjes per week, soms een nieuw uitje maar ook wel eens een uitje waar we al eens zijn geweest. We doen echt niet elke dag een uitje, we zijn ook graag wel eens een lekker thuis, mijn zoontje moet ook naar school, we hebben nog andere verplichtingen zoals een verjaardag en/of mijn zoontje is bij zijn vader. Hoe vaak we een uitje doen en hoe vaak ik daar over schrijf is dus wisselend.

De uitjes die we doen zijn meestal in de noordelijke provincies, dit komt omdat we zelf in de provincie Groningen wonen. Maar het komt wel eens voor dat we wat verder weg gaan. Als ik ze heb bezocht, kan je dit lezen op InstagramFacebook en over sommige uitjes schrijf ik later daarna nog een uitgebreidere blog.

Natuurlijk zijn er nog veel meer gratis uitjes te doen in Nederland. Op mijn website lees je meer informatie over diverse uitjes in Nederland. Zo heb ik voor elke provincie een lijst met gratis uitjes en voor een aantal provincies een lijst met indooruitjes. Kijk gerust eens verder op deze website voor meer tips.

Ik heb over diverse blogs geschreven met tips voor een dagje uit, maar ik heb niet alle uitjes zelf bezocht. De uitjes waar ik wel zelf (met mijn zoontje) ben geweest, en die ik heb geplaatst op Instagram, kon je terug lezen in de blog met leuke uitjes die we al hebben bezocht lezen.

Ben je op zoek naar activiteiten die je thuis kan doen? Kijk dan eens naar de blog 100 activiteiten die je thuis kan doen en de blog tips voor activiteiten tijdens een vakantiedag thuis. 

 

De blogs schrijf ik omdat ik het erg leuk vind om anderen te mogen en kunnen inspireren. Met het schrijven en delen van mijn blogs verdien ik niets. Het zou mij erg helpen als je anderen verteld over mijn website zodat mijn website bekender wordt. Daarnaast zou je me een piepklein beetje kunnen helpen om je bestelling via bol.com te doen via de banner of door te klikken op deze link, hierdoor krijg ik een kleine commissie over jou bestelling en kan ik daar een klein gedeelte van de benzinekosten en de kosten voor de website van betalen. Een kleine moeite voor jou, voor mij een groot beloning voor mijn inzet. Alvast enorm bedankt!

De laatste tijd zijn er wat minder nieuwe blogs online gekomen, vanwege diverse privéredenen zal dit voorlopig ook zo blijven. Op Instagram en mijn Facebookpagina plaats ik wel regelmatig nog berichten, aangezien dat minder tijd en energie kost. De eerdere geschreven blogs die op mijn websites staan kan je altijd nog terug lezen.

De website en deze blog worden regelmatig bijgewerkt, waardoor er steeds meer uitjestips op komen te staan.
Voor het laatst bijgewerkt op 1 februari 2021