Op autoavontuur, een leuk uitje voor het hele gezin.

Op autoavontuur, een leuk uitje voor het hele gezin.

mei 8, 2021 0 Door Uitjes in Nederland

Op autoavontuur is een avontuur die je kan doen met de auto, het ideale uitje in deze tijd waar helaas nog veel uitjes niet mogelijk zijn. In deze blog vertel ik meer over wat op autoavontuur is én welke routes er zijn. De routes zouden tot 9 mei beschikbaar zijn, maar door het grote succes is dit verlengd tot 24 mei. Dus leuk voor als je komende week nog vakantie hebt, tijdens Hemelvaart en/of tijdens Pinksteren.

Autoavontuur.
Er zijn 3 verschillende routes met elk hun eigen thema. Elke route heeft 2 startplekken en duurt ongeveer 2 tot 3 uur, maar je kan er de hele dag over doen. Het startpunt is ook je eindpunt.

Tijdens de route ga je samen met de andere inzittenden in de auto op avontuur. Je doet onderweg leuke spelletjes in en uit de auto, rijd je zo’n 60 kilometer door een mooi natuurgebied en leert weetjes over het natuurgebied. Je komt onderweg leuke plekjes tegen die je kan bezichtigen, waar je kan wandelen, kinderen kunnen spelen en/of waar jullie kunnen picknicken. De web-app geeft aan welke plekken daarvoor geschikt zijn, dus dat scheelt je weer een hoop zoeken.

De opdrachten en activiteiten die aanbod komen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, maar ook zeker geschikt voor volwassenen en ouderen. De autoavonturen zijn namelijk geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar, ook als je geen kinderen hebt. Je hoeft niet aan alle activiteiten mee te doen om de route te kunnen rijden.

Van te voren reserveer je via de website je autoavontuur. Per auto betaal je €24,95 voor de route.
Je kiest de gewenste route op de website, vervolgens kan je dan de dag én een tijdstip waarop je op avontuur wilt reserveren (mits deze nog beschikbaar is). Reserveer op tijd! Het kan namelijk zijn dat de route die je wil en/of het tijdstip wat je wilt al is volgeboekt, dus als je nu al weet dat je binnenkort op autoavontuur wilt gaan boek dan alvast!
Na de betaling krijg je een bevestigingsmail. Voordat je aan de route begint log je in op de website en kun je op het tijdstip van je geboekte dag bij het gekozen startpunt een avonturentas ophalen. Deze avonturentas bevat spelletjes attributen die je onderweg tijdens het avontuur nodig hebt.
!!!!! Let op dat je op de dag wanneer de rit plaats vindt, je de inloggegevens pas activeert. De inloggegevens zijn namelijk maar beperkt houdbaar.

Lunchbox voor onderweg
Je kan er voor kiezen om een lunchbox voor onderweg bij je avontuur te bestellen om de dag helemaal compleet te maken. De lunchbox bestel je er apart bij én zit dus niet bij de prijs inbegrepen. Op alle drie de routes zijn er verschillende restaurants die een kinderbox en een volwassen box aanbieden.  Op de website kan je bij het reserveren van je autoavontuur kiezen voor de lunchbox en zie je wat er in de lunchbox zit, dit is per startpunt namelijk anders! Het kan zijn dat je niet bij het startpunt de luchbox krijgt, maar bij het eerste restaurant dat je tegenkomt. Lunchboxen moeten wel 24 uur van te voren worden besteld.
!! Let op dat je wel besteld bij het restaurant/hotel waar je de route ook geboekt hebt !!

Tip voor je avontuur!
Vergeet niet om van te voren te zorgen dat de auto voldoende brandstof heeft (beetje jammer als je anders onderweg stil komt te staan), je een smartphone hebt met een internetbundel (anders doet de route het niet) én een telefoonoplader met autooplader mee hebt (zodat je je telefoon onderweg niet ineens leeg is).

Uiteraard is het belangrijk om tijdens de route wel rekening te houden met alle regels m.b.t. Covid-19.

Route: Bartje op auto avontuur, in de omgeving Spier – Orvelte.
Deze route heeft 1 in plaats van 2 startpunten!
Startpunt tot 10 mei, is in Spier, bij het van der Valk hotel.
Startpunt vanaf 10 mei, is in Witteveen, bij Landal Orveltemarke,

Route: De schatrit, piratenavontuur, in de omgeving Emmeloord – Lemmer.
Startpunt 1 is in Emmeloord, bij restaurant Bij Ons in de Wellerwaard.
Startpunt 2 is in Lemmer, bij Brasserie No. 14.

Route: Op autoavontuur door de oertijd, in de omgeving Meppel – Havelte – Ruinen.
Startpunt 1 is in Meppel, bij Villa Kalkoven.
Startpunt 2 is in Ruinen, bij Buitencentrum de Poort.

Onze ervaring.
Superleuk we mochten ook zelf op ervaring. We zijn op piratenavontuur geweest en hebben leuke nieuwe plekjes ontdekt. Foto’s en het verslag hierover lees je op Instagramaccount.

Op de Facebookpagina en op het Instagramaccount van op auto avontuur kan je diverse foto’s zien van mensen die al op avontuur zijn geweest. Via de website kan je je autoavontuur boeken.

Op mijn website lees je meer informatie over diverse uitjes in Nederland, kijk gerust eens verder voor meer tips voor een dagje uit.

De laatste tijd zijn er wat minder nieuwe blogs online gekomen, vanwege diverse privéredenen zal dit voorlopig ook zo blijven. Op Instagram en mijn Facebookpagina plaats ik wel vaker uitjes, aangezien dat minder tijd en energie kost. De eerdere geschreven blogs die op mijn websites staan kan je altijd nog terug lezen.

De blogs schrijf ik omdat ik het erg leuk vind om anderen te mogen en kunnen inspireren. Met het schrijven en delen van mijn blogs verdien ik niets. Het zou mij erg helpen als je anderen verteld over mijn website zodat mijn website bekender maakt. Daarnaast zou je me een piepklein beetje kunnen helpen om je bestelling via bol.com te doen via de banner of door te klikken op deze link, hierdoor krijg ik een kleine commissie over jou bestelling en kan ik daar een klein gedeelte van de benzinekosten en de kosten voor de website van betalen. Een kleine moeite voor jou, voor mij een groot beloning voor mijn inzet. Alvast enorm bedankt!

Deze blog is in samenwerking met autoavontuur.