Wereldrestaurant Breed in Leek

Wereldrestaurant Breed in Leek

maart 4, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Wereldrestaurant Breed, is een restaurant waarbij een brede keus is aan eten en waar je met het gehele gezin kan eten. De kelder is omgetoverd tot grote speelhal én er is ook een breed aanbod aan eten voor de kinderen. Wereldrestaurant Breed zit in Leek en is daardoor prima te combineren met een van de uitjes van Landgoed Nienoord. Meer over dit Wereldrestaurant vertel ik je in deze blog. 

Breed aanbod aan eten. 
Wereldrestaurant Breed heeft een breed assortiment met diverse soorten eten. Hierdoor is er voor iedereen wel iets wat hij/zij lekker vind, de keus is reus!

Je kan beginnen met een voorgerecht. Hierin is een brede keuze, kies je voor een kommetje soep, stokbrood met diverse smeersels en soepstengels, diverse salades, garnalen, carpaccio en/of een van de andere kleine voorgerechtjes.

Je kan natuurlijk ook gelijk aan het hoofdgerecht beginnen. Bijvoorbeeld sushi, pizza, pannenkoeken, pasta, patat, bami, nasi of toch liever voor een van de andere gerechten die al klaar zijn en zo gepakt kunnen worden. Wil je liever iets wat ter plekke bereid wordt? Dan kan je kiezen voor diverse vlees of vis van de bakplaat, vlees van de gril of vlees en groenten uit de wok.

Natuurlijk kan een toetje niet ontbreken. Zoals een van de vele gebakjes, verschillende soorten soesjes, allerlei soorten pudding, fruit, crème brûlée, slagroom uit de tap, spekjes of koekjes met chocolade van de chocoladefontein en er is zowel schepijs als softijs is er te verkrijgen.

Van al dat eten krijg je natuurlijk ook dorst. Ook hierin is een brede keus, drinken zonder alcohol zitten bij de prijs inbegrepen. Er zijn 2 diverse plekken waar je drinken kan halen. Frisdrank kan je uit de tap of uit een flesje vanuit de koeling pakken. De koelingen zijn bij beide plekken. De bar vlakbij de speelkelder heeft het meest brede aanbod aan drinken wat je zelf kan pakken. Hier kan je verse jus halen, fristi, thee, koffie, chocolademelk en nog veel meer drinken.
Bij de bar kan je de alcoholische dranken halen, is een tap voor frisdrank en een koeling met flesjes drinken. Verse smoothies zijn te vinden bij de chocoladefonteinen. En bij het ijsbuffet is nog slush puppi te verkrijgen.

Voordat je naar huis gaat kan je nog een of meerder snoepjes mee nemen uit de grote snoeppotten bij de uitgang.

In welke volgorde je eet, mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Probeer daarom ook eens iets uit wat je nog nooit hebt geprobeerd, door te proberen kan je andere gerechten ontdekken. Dat is het voordeel van een lopend buffet, zelf kiezen waar jij zin in hebt.

Kindvriendelijk. 
Voor kinderen is er ook zeker een groot aanbod aan eten. Zoals patatjes, pizza, pannenkoeken, kinderijsjes, suikerspin, spekjes, poffertjes, slush puppi, vis, cheeseburger en nog veel meer. Er zit vast iets bij wat jou kind ook lekker vindt. Maar natuurlijk kan je kind ook hier zelf iets proberen wat hij/zij nog nooit heeft gehad én hierdoor zijn/haar smaak verbreden.  Er zijn kinderstoelen, plastic bekers en plastic borden te verkrijgen voor de kinderen.

In de speelkelder kunnen de kinderen spelen, zich laten schminken en/of een filmpje kijken. De speelkelder heeft een steile trap naar beneden én is niet zichtbaar vanuit het restaurant. In de speelkelder moeten de schoenen uit!  Op maandag en vrijdag van 17.30 – 20.00 uur én op zaterdag en zondag van 16.30 – 20.00 uur is er een of meerdere medewerkers aanwezig die toezicht houdt op de kinderen. Op zaterdag, zondag en speciale dagen kunnen kinderen zich laten schminken tussen 17.00 en 20.00 uur.

Tip: Vraag of je in de buurt van de speelkelder mag zitten als je met jonge kinderen komt.

Prijs
Bij Wereldrestaurant Breed werken ze met een all-in-prijs. Je betaald een vast bedrag voor het eten en drinken, m.u.v. alcoholische dranken. De alcoholische dranken kan je aan de bar bestellen en betalen met munten. De munten kosten €1,00 per stuk en kan je bij de kassa kopen. De overgebleven munten kan je aan het eind van de avond inwisselen tegen contant geld of bewaren voor uw volgende bezoek.

De all-in prijs is niet elke dag hetzelfde, doordeweeks is namelijk anders dan weekend. Verder hangt de prijs af van de tijdsduur dat je er wilt zitten.
Maandag t/m donderdag betaal je vanaf 11 jaar voor 2 uur €29,50, voor 2,5 uur €32.- en voor 3 uur €35,50.
Vrijdag t/m zondag betaal je vanaf 11 jaar voor 2 uur €31,50, voor 2,5 uur €34,- en voor 3 uur €36,50
De gehele week zijn kinderen t/m 1 jaar zijn gratis, voor kinderen van 2 t/m 11 jaar betaal je €2,15 per levensjaar en senioren (65+) krijgen €2,50 korting.

Elke zaterdag en zondag (m.u.v. feestdagen en speciale dagen) is er vroege vogel actie. Tijdens deze actie start je om 16.00 uur en uiterlijk 18.00 uur  het restaurant verlaten. Tijdens deze actie kan je met korting eten. Vanaf 11 jaar betaal je dan €24,95 i.p.v. €29,50 en per levensjaar €1,80 i.p.v. €2,15.

Ben je jarig? Kom dan de eerste maandag ná je verjaardag eten én neem 1 betalende volwassene mee. Per betalende volwassene kan er 1 persoon gratis dineren met de verjaardagsactie. Wel moet je met je legitimatiebewijs kunnen bewijzen dat je vorige week jarig bent geweest.

Prijzen kunnen tussendoor aangepast worden, bekijk daarom altijd de website voor de actuele prijzen.

Openingstijden en bereikbaarheid.
Breed is op dinsdag gesloten, tenzij het een feestdag is. De rest van de week kan je elke avond eten bij Breed.
Op de website of telefonisch kan je reserveren. Ga je met jonge kinderen, dan raad ik je aan om door te geven dat je graag in de buurt van de speelkelder wilt zitten. Voor de dag zelf kan je alleen telefonisch reserveren.  Het is wel aan te raden om van te voren even te reserveren,moet je om hierdoor weet je zeker dat je een plekje hebt.

Leek is gemakkelijk bereikbaar via de A7. Er is geen ruime parkeergelegenheid, op de parkeergelegenheid recht voor de deur moet je gebruik maken van de blauwe parkeerkaart. Bij de parkeerplaats aan de overkant kan je onbeperkt parkeren. Als beide parkeerplekken vol zijn is er altijd nog de mogelijkheid om in het dorp of bij Landgoed Nienoord te parkeren.

Met het openbaar vervoer is Wereldrestaurant gemakkelijk te bereiken. De bushalte is ongeveer 300 meter verderop.

Er is ook een vestiging in Almere, hoe deze is kan ik jullie niet vanuit mijn eigen ervaring vertellen.

Onze ervaring.
We hebben er op 26 januari 2020 gegeten in samenwerking met Breed. Dit was het laatste weekend dat we met ons viertjes samen in mijn huis waren, een mooie afsluiting om dan samen te uit eten. De kinderen wisten van te voren al wat ze wouden eten. We eten namelijk regelmatig bij Breed. Als ik er langs rijd, vraagt me zoontje ook regelmatig ‘Mama zullen we daar weer eten’? De verjaardagsactie maak ik in elk geval 2x per jaar gebruik van met een vriendin. Erg leuk om zo even samen te eten, bij te kletsen en even écht tijd te hebben voor elkaar. Breed is zeker favoriet bij ons.

Het fijne aan Breed vindt ik het brede aanbod. Hierdoor kan ieder eten waar hij/zij zin in heeft. Maar je kan er ook eens nieuwe dingen proberen, die je wellicht in een ander restaurant niet zo snel zou kiezen van de kaart. Alhoewel ik toch vaak kies voor hetzelfde. Vooral sushi, zalm, crème brûlée en de verse jus zijn mijn favoriet. De tafels worden vlot opgeruimd, de bediening is vriendelijk en het eten wat ter plekke bereid is is snel klaar.

Voor kinderen is er genoeg keuze zoals pizza, poffertjes, pannenkoeken, ijsjes, fristi, limonade, slush puppi, spekjes. Voor de kinderen zijn er kinderstoelen en plastic bordjes en bekers te verkrijgen. Erg fijn dat er ook goed aan de kinderen is gedacht.
De speelkelder is favoriet bij mijn zoontje. Even lekker spelen tussen het eten door. De steile trap vond ik in het begin wel wat griezelig én als je niet in de buurt zit is het wat zoeken. Maar vooral voor kinderen vanaf ongeveer de basisschool is de speelkelder zeker een fijne optie.
Tip: vraag als je in de buurt van de speelkelder mag zitten, hierdoor kan je kind je gemakkelijker vinden. En doe de schoenen uit bij je eigen tafel, scheelt enorm zoeken aan het eind.

Wereldrestaurant Breed is naar mijn mening zeker een aanrader om met je gezin, met de hele familie of alleen met vrienden te gaan eten.

Leuke tips in de omgeving.
Wereldrestaurant Breed is te combineren met een bezoek aan:
Landgoed Nienoord, waar je een boswandeling kan maken, naar het Familiepark kan gaan en/of zwemmen in het zwemkasteel.
Speelgoed Museum Roden.
– Boswandeling door Landgoed Mensinge in Roden.
Museumplein Grootegast, Legiomuseum, Victory Museum én Drukkerij museum.
Kuzemerkooi in Oldekerk.