Sinterklaasuitjes in Nederland.

Sinterklaasuitjes in Nederland.

november 15, 2019 0 Door Uitjes in Nederland

Sinterklaas komt dit jaar op 16 november in het land. Naast de landelijke intocht is er ook in vele dorpen en steden die dag of die week er na de intocht van Sinterklaas. Maar naast de intochten zijn er nog meer sinterklaasuitjes die je kan doen in het teken van Sinterklaas en zijn Pieten. In deze blog staan een aantal van deze sinterklaasuitjes die er te doen zijn. 

Diverse activiteiten in Pietenstad in Nijmegen. 
Rondom Sinterklaas is er in de binnenstad van Nijmegen diverse sinterklaasuitjes te doen. Er is een maand vol feestelijkheden, festiviteiten en cadeautjes. Trek je Pietenpak aan, neem een zak strooisnoep mee en kom Sinterklaas vieren in de binnenstad van Nijmegen. De intocht is op 16 november, vanaf die dag zijn er de gehele maand diverse activiteiten te doen. Er is een Pietenspeurtocht, kan je je pietendiploma halen, kan je een kijkje nemen in het Huis van Sinterklaas, is er een pietencircus, kan je de boot bekijken én zo zijn er nog veel meer leuke activiteiten.
Sommige activiteiten zijn gratis te bezoeken, anderen betaal je wel een entreeprijs.

Park van Sint bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. 
Ouwehands Dierenpark is op 17, 23 én 24 november, het Park van Sint. Je kan de Sint en zijn Pieten ontmoeten, je laten schminken, meedoen aan de Pietentraining, feest vieren op de coole Pietenparty, op de foto met Amerigo én je eigen pepernoten bakken in de Pepernotenfabriek. Haal je Pietendiploma en bezoek zeker de Sinterklaasshow met de Pietenband en Bamboo Bill.
Verder kan je natuurlijk ook een kijkje nemen bij de dieren én spelen in de binnenspeeltuin.
Kidseropuit, is er eerder geweest en schreef er een blog over.
Entreeprijs: Kinderen tot 2 jaar  zijn gratis, voor kinderen van 3 t/m 9 jaar betaal je €22,50 én voor iedereen vanaf 10 jaar betaal je €24,50.

Het grote Sinterklaashuis in Heemskerk.
Kasteel Assumburg in Heemskerk, is vanaf woensdag 20 november tot en met zondag 1 december, het huis van Sinterklaas en zijn Pieten.
Er zijn meer dan 15 themakamers, diverse pieten, muziek, entertainment en er is een speurtocht door alle kamers. Zo kan je naar de pietenschool, je cadeauwens op het verlanglijstje schrijven om zo het langste verlanglijstje van Nederland te maken, een kijkje nemen in de diverse kamers waarin je van alles te weten kan komen over het werk van Sinterklaas en zijn Pieten. Naast kijken mag je in diverse kamers ook de pieten helpen. En natuurlijk kan een bezoekje aan Amerigo niet ontbreken.
Kaartjes van €12,80 p.p. kan je online bestellen. Op woensdagochtend en vrijdagochtend betaal je €8,80 p.p..

Op bezoek bij Sint & zijn Pieten bij Kasteelhuis in ‘s-Heerenberg. 
Op zaterdag 23 en zondag 24 november zijn de Sint en alle Pieten weer te bezoeken op Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg.  Je kan de Pieten helpen met het inpakken van de cadeau’s, je eigen pepernoten bakken, muziek makan met de Pieten én samen dansen. Natuurlijk kan je ook Sinterklaas ontmoeten én een kijkje nemen in de diverse kamers. Door het Pietenparcours te beklimmen kan je een Pietendiploma verdienen. Voordat je weg gaat krijg je nog wat lekkers én een cadeautje. Een unieke ervaring voor jong en oud op een geweldige locatie in Kasteelstad ‘s-Heerenberg.
Tickets bestel je online, voor kinderen t/m 2 jaar betaal je €3,- en voor iedereen vanaf 3 jaar betaal je €8,95, per bestelling betaal je €2,50 boekingskosten. Een leuk betaalbaar uitje voor het gehele gezin!

Pietendorp bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. 
Zaterdag 23, zondag 24 november én zondag 1 december is het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum. Meer dan 150 Pieten nemen hun intrek in het buitenmuseum. Overal in het buitenmuseum zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Ontmoet diverse Pieten, ga langs bij het Pietenmeetpunt, waar je kunt laten opmeten wat voor soort Piet je bent, haal je eigen Hulppieten checklist, bezoek de Pieten Ziekenboeg, waar alle zieke en gewonde Pieten worden behandeld, beozek Amerigo’s stal én de hoefsmid, speel chocoladeletterlingo, doe mee aan de pietenpepernotenquiz, doe mee aan de pietenpakjesrace en er zijn nog veel meer gratis activiteiten te doen.
Voor €2,50 per kind, kan je je eigen Pietenmuts knutselen.
De écht pakjesboot, bekend van televisie, ligt hier én kan je van buiten en binnen bekijken (voor €2,50 per persoon) op zaterdag 23 en zondag 24 november.
Kinderen tot 3 jaar zijn gratis, vanaf 3 jaar betaald iedereen €13,-, als je een museumjaarkaart hebt mag je gratis naar binnen.
Met een museumjaarkaart moet je wel kaartjes bestellen voor een bezoek aan de pakjesboot!

Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell in Wassenaar. 
In de weekenden 23 & 24 november en 30 november & 1 december is Duinrell omgetoverd tot het Landgoed van Sinterklaas. Er zijn diverse Sinterklaas-activiteiten, zoals het SiSaSinterklaasconcert, een kijkje nemen in het huis van Sinterklaas en zijn Pieten, Pietenles in de Pietenschool, eten in het Pietenrestaurant én je kan de Pietenparade bekijken. Verder kan je natuurlijk ook in de verschillende attracties van Duinrell of een duik nemen in het Tikibad.
Entreeprijs is €20,- per persoon, wil je ook naar het Tikibad dan kost dit nog extra hoeveel hangt af of je kiest voor 4 uur Tikibad of onbeperkt.

Het Z@pp Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs in Utrecht.
Het échte Sinterklaasfeest wordt dit jaar gevierd op zaterdag 23 november én zondag 24 november, in de Jaarbeurs in Utrecht. Natuurlijk is Sint met zijn Pieten aanwezig maar ook K3, Kinderen voor Kinderen, Mega Mindy, Fenna, Joe en andere Z@pphelden.
Tickets kosten tussen de €32,- en €13,-.

Sinterklaas wandeltocht in Sneek. 
Op zaterdag 23 november maakt Sinterklaas een wandeling door de stad én kunnen kinderen Sinterklaas een hand geven.

Pietendag bij Monkey Town in Groningen. 
Op zondag 24 november heeft Monkey Town een Pietendag. Sinterklaas komt met 3 Pieten op bezoek, je kan met Sinterklaas op de foto en met Piet lekker spelen. Door opdrachten te doen kunnen alle kinderen een pietendiploma halen. De entree is €7,95 voor kinderen vanaf 1 jaar.

Pietendag bij Familiepark Nienoord in Leek. 
Op zondag 24 november gaan de pieten op jacht bij Familiepark Nienoord. Help de pieten zoeken én speel op de vele speeltoestellen.
Kinderen tot 2 jaar zijn gratis, iedereen vanaf 2 jaar betaald €8,95 dit is inclusief treinrit.

Sinterklaasfeest bij Speelbos Joure. 
Sinterklaas en zijn Pieten komen op zondag 24 november, langs bij Speelbos in Joure. Hier kunnen de kinderen én Pieten met elkaar spelen en zingen én kennismaken met Sinterklaas.  Kinderen mogen bij Sinterklaas op schoot én er zit voor ieder kind een cadeautje in de zak. De entree is € 7,00 inclusief cadeautje uit de zak, en daarna kan je onbeperkt spelen in de ballenbak. Je moet je wel voor 20 november hebben opgegeven om mee te kunnen doen aan
het sinterklaasfeest.

Het Grote Sinterklaasfeest bij Het Friethuys in Drachten. 
Sint en zijn pieten komen, op zaterdag 30 november én zondag 1 december, Het Friethuys verrassen met hun bezoek. 
Samen met de pieten en het team van Het Friethuys kunnen kinderen knutselen, friet bakken, pepernoten ijsjes maken en natuurlijk op de foto met Sinterklaas!
Voor de volwassenen is er een high fries, zodat ouders even kunnen kletsen terwijl de kinderen vermaakt worden.
Kinderen betalen €12,50, dit is inclusief friet, ijs, limonade en een cadeautje van de Sint. Volwassenen betalen €15,00, dit is inclusief 2 rondes high fries.
Reserveren is verplicht én kinderen moeten onder begeleiding van een volwassenen aanwezig zijn.

Sinterklaas komt bij De Naturij in Drachten. 
Sinterklaas komt op 30 november, samen met zijn Pieten langs bij De Naturij in Drachten. Verder kan je spelen in de speelhal of buiten op de speeltoestellen.
Entreeprijs is €5,- per persoon.

Sinterklaas slaapt bij de Toverlantaarn in Leeuwarden. 
Op zaterdag 30 november komt Sinterklaas een nachtje slapen bij kinderboekenwinkel de Toverlantaarn in Leeuwarden. De winkel is voor 1 nachtje de slaapkamer van Sinterklaas. Rond 17.00 uur komen Sinterklaas en de Pieten. Alle kinderen zijn welkom. Samen worden er liedjes gezongen en daarna wordt Sinterklaas naar bed gebracht.
Op zondag 1 december kan je Sinterklaas ook weer wakker maken.

Meet & Greet bij De Slotplaats in Bakkeveen. 
Op zondag 1 december kan je Sinterklaas persoonlijk ontmoeten, hem een handje geven, je verlanglijstje te bespreken en plezier  maken met de Pieten.
Om 11.00 uur zijn er al Pieten in De Slotplaats en rond 12.00 uur wordt Sinterklaas verwacht. Sinterklaas blijft dan tot ongeveer 16.00 uur in de Slotplaats en heeft tijd voor alle kinderen!

Het kasteel van Sinterklaas in Helmond.
Diverse pieten begroeten je, er zijn diverse kraampjes te bezichtigen en er zijn diverse activiteiten te doen op het voorterrein, voordat je het kasteel in gaat.
Eenmaal in het Kasteel, kan je de prachtig ingerichte kamers bekijken, je kan kijken wat Sinterklaas en zijn pieten doen en hoe ze wonen. Verder zijn er diverse voorstellingen die je kan bekijken, je kan mee doen met de knutselclub en in de smulwinkel kan je wat lekkers kopen.
Helaas zijn kaartjes voor het kasteel dit jaar al uitverkocht. Wel kan je het voorterrein gratis bezoeken én alvast in je agenda noteren voor volgend jaar.Mega Sint spektakel bij de Julianatoren in Apeldoorn. 
Op zaterdag 16 november én zondag 17 november is er een mega Sint spektakel bij de Julianatoren in Apeldoorn. Er draait muziek, party Piet Pablo geeft een concert, er is een sinterklaasshow, je mag je verlanglijstje aan sinterklaas geven én een wortel aan Amerigo. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om in alle attracties te gaan. Aan het eind van de dag kan je Sinterklaas en zijn Pieten uitzwaaien.
Tickets zijn helaas al uitverkocht, wellicht een tip voor volgend jaar.

De Mega Sint Show in diverse theaters in Nederland én België.
YouTube-idolen Party Piet Pablo (bekend van de Pieten Stijl en De Pieten Sinterklaas Move) en Love Piet (bekend van Pietenliefde) maken er samen met de kinderen, ouders en grootouders een groot feest van! Party Piet Pablo wint dit jaar de Piet Award! Maar op een of andere manier is deze opeens kwijt, tijdens de show kom je er achter of dit goed komt.
Waar, wanneer en ticketprijzen lees je op de website.

Sinterklaas in de bioscoop. 
Er draaien ook diverse leuke sinterklaasfilms in de bioscoop. Geen druk evenement vol met sinterklaas en pieten, maar rustig even een filmpje kijken. Tickets zijn verschillend per bioscoop én hangt af van de tijd dat je de film komt kijken.

Meer informatie over de sinterklaasuitjes, vindt je via de link (dik gedrukt in het rood).

Heb je liever een uitje zonder Sinterklaas én Pieten, kijk dan eens op deze website of de andere website voor andere leuke uitjes in Nederland.  Deze website wordt op dit moment nog uitgebreid, eerder kon je blogs over uitjes lezen op Jeanetblogt.nl