10 tips voor Koningsdag 2020

10 tips voor Koningsdag 2020

april 26, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Koningsdag 2020 een koningsdag anders dan alle andere jaren. Geen festivals, feestjes en vrijmarkten, maar zo veel mogelijk thuis. In deze blog geef ik je 10 tips voor Koningsdag 2020.

1. Verkoop of koop je spullen via social media of marktplaats.
Nu we niet naar de vrijmarkten toe kunnen, kunnen we de spullen die je graag wil (ver)kopen niet zo gemakkelijk (ver)kopen.  Maak een foto, plaats het op Facebook/Instagram en/of op marktplaats. Betalen kan via een tikkie en je kan het klaar zetten bij je voordeur zodat je geen contact met elkaar hoeft te hebben.

2. 538 Koningsdag.
Radio 538 zorgt voor een oranjegevoel thuis. Via TV 538 kan je live de uitzending bekijken en vanuit thuis genieten van muziek van diverse artiesten. Meer hierover lees je op de website van radio 538.

3. Grote Rijksmuseum Pubquiz.
Het Rijksmuseum heeft het Grote Rijks Museum Pubquiz gemaakt. Een kant- en klaar pakket wat je samen met vrienden via beeldbellen kan doen. Tijdens deze pubquiz leer je over de kunst en geschiedenis. Meer over deze pubquiz vind je op de website van Rijksmuseum.

4. Ga picknicken.
Picknicken kan thuis in de tuin, maar ook onderweg. Smeer de broodjes, neem wat fruit mee en natuurlijk wat te drinken. Geen zin om zelf je lunch te verzorgen? Er zijn ook diverse horecagelegenheden die afhaallunches beschikbaar stellen. Zo haalden wij laatst een visje bij de visboer en aten deze op in het park verderop.

5. Bak wat lekkers.
Bak wat lekkers voor bij de thee/koffie, bijvoorbeeld oranjekoek of oranje frambozencupcakes.

6. Zoek alle oranje dingen op die je in huis kan vinden.
Hoeveel oranje dingen kan je in jou huis vinden? Een leuke zoektocht voor het gehele gezin.

7. Eet een ijsje.
Een ijsje eten kan een ijsje zijn uit de diepvries. Maar ook een ijsje van de snackbar of ijssalon die geopend is, erg leuk om te combineren met een wandeling of fietstocht.
Rianne’s Boerderij Ijs verkoopt speciaal voor Koningsdag ijsjes in Niehove én Tolbert.

8. Koningsspelen
Maak thuis een activiteiten parcours, bijvoorbeeld met deze thuis-koningsspelen.

9. Speuren met Abeltje.
Parels in het Westerkwartier heeft diverse wandel-, fiets- en kinderroutes geschreven die je in het Westerkwartier kan doen. Wij hebben laatst de route Kikkers en vreemde vogels gedaan in Oldekerk. Absoluut een aanrader!
Tip: print thuis de vragenlijst uit, deze kan je downloaden via de website.

10. Bekijk de Koningseditie Vroeg uit de Veren, gemaakt door Theater Pannenkoek.
Theater Pannenkoek heeft al diverse edities van Vroeg uit de Veren gedaan. Een minishow van hun leuke, enthousiaste, grappige en muzikale kindertheater. Voor Koningsdag maakte ze een speciale Koningsdag editie.

Meer tips kan je lezen in de blogs:
–  Uitjes die je buitenshuis kan doen, met 1,5 meter afstand van anderen. 
–  100 activiteiten die je thuis kan doen. 

Vergeet niet de 1,5 meter afstand te bewaren met mensen waarmee je niet samenleeft, ga geen tuinfeestjes organiseren, maar gebruik je verstand en voel wat goed voelt om wél te doen. Het is lastig, het is vervelend en het is wellicht enorm eenzaam hoe de samenleving nu is.

Probeer er samen een leuke gezellige dag van te maken. Herinneringen voor later, maak je nu!