Ideeën voor uitje vlakbij Valkenswaard, provincie Noord Brabant.

Ideeën voor uitje vlakbij Valkenswaard, provincie Noord Brabant.

juli 6, 2021 0 Door Uitjes in Nederland

Wij gaan deze vakantie op vakantie naar Valkenswaard, provincie Noord Brabant. Voor deze vakantie ging ik op zoek naar gratis uitjes of uitjes die maximaal €5,- kosten aan entree per persoon. Zodat ik ook in die omgeving leuke uitjes kan ontdekken. Ik maakte er een document van voor mezelf, maar bedacht me dat het wellicht ook leuk is om dit alvast met jullie te delen voor als je er in de buurt woont of ook in die buurt op vakantie gaat. Niet alle uitjes die in deze blog staan gaan we bezoeken, maar zo heb ik voor mezelf wel wat ideeën en hoef ik dat dan niet ter plekke uit te zoeken.

Dus mocht je een uitje zoeken in de buurt van Valkenswaard, dan is deze blog zeker een aanrader. De genoemde reistijd is vanaf het verblijf op Vakantiepark Ooststappen Brugse Heide in Valkenswaard, provincie Noord Brabant.
De uitjes zijn gesorteerd op reistijd. Op de website met meer informatie over het uitje, kom je door op de blauwe tekst (link) te klikken.

Malpiehoeve in Valkenswaard, 5 minuten rijden.
Speeltuin, gratis entree.
Eigen consumpties niet toegestaan, verplicht om deze te kopen bij het restaurant.

Natuurgebied Malpie in Valkenswaard, 5 minuten rijden.
Natuurgebied waar je kan wandelen en fietsen.

Natuurgebied Dommeldal in Riethoven, 6 minuten rijden.
Natuurgebied waar je kan wandelen.

Speeltuin Geenhoven in Valkenswaard, 8 minuten rijden.
Speeltuin met diverse speeltoestellen en een klein zwembad.

Speeltuin de Klimbim in Waalre, 16 minuten rijden.
Grote old skool speeltuin met diverse speeltoestellen.
Entreeprijs: €1,-

Speellandschap De Heiberg in Veldhoven, 22 minuten rijden.
Speeltuin met diverse speeltoestellen.
Entreeprijs: €3,- voor kinderen van 2 t/m 16 jaar, kinderen tot 2 jaar en volwassenen gratis.

Speelbos het Slingerpedje in Bladel, 23 minuten rijden.
Speelbos met natuurlijke speelelementen, touwbaan, fietscrossbaan.

Vliegtuig spotten bij Airport Eindhoven, 25 minuten rijden.
Vliegtuigen kijken, voor de parkeerplaats van het vliegveld naar rechts. Je kan dan bij het grote hek
kijken naar de vliegtuigen op de start en landingsbaan.

Kabouterpad bij Recreatiepark Ter Speglt in Eersel, 25 minuten rijden.
Kabouterpad met diverse opdrachten.
Entreeprijs: €5,- per kind voor de opdrachten, kaboutermuts, lekkers voor onderweg en een leuk aandenken.

Natuurgebied Heeze Leende in Heeze, 26 minuten rijden
Wandelroute met vlonderpad

Kinderboerderij en speeltuin De Hazewinkel in Veldhoven, 29 minuten rijden.
Kinderboerderij en speeltuin.

Speeltuinvereniging Philpsdorp in Eindhoven, 31 minuten rijden.
Grote speeltuin met diverse speeltoestellen en een waterspeelplein.
Entreeprijs: €1,-

Speelpark de Splinter in Eindhoven, 33 minuten rijden.
Leuke groot speelpark (7 voetbalvelden groot) met diverse speeltoestellen en zwembad.
Entreeprijs: Alleen op zondag en feestdagen €1,50 per persoon.

Waterpret Blauwe Meer in Lommel (België), 35 minuten rijden.
Gratis toegang door verblijf op Oostappen vakantiepark, is namelijk ook Ooststappen vakantiepark.
Zandstrand, overdekt strandbad én overdekt zwembad.

Speelbos Gilze, 39 minuten rijden.
Speelbos met diverse speelelementen.

OERRR natuurspeeltuin in Oisterwijk, 40 minuten rijden.
Natuurspeeltuin van OERR natuurmonumenten.
Entree €1,50

Er zijn vast nog veel meer leuke uitjes (in de buurt van Valkenswaard) zijn die gratis of onder een entree prijs van €5,- zitten. Mocht je zelf nog toevoegingen hebben, laat het dan weten in een reactie. En als je zelf een leuk (gratis) uitje hebben gedaan, deel deze dan gerust in mijn Facebookgroep.

Op mijn website lees je meer informatie over diverse uitjes in Nederland. Kijk gerust eens verder op deze website voor meer tips voor een dagje uit in Nederland. 

De laatste tijd zijn er wat minder nieuwe blogs online gekomen, vanwege diverse privéredenen zal dit voorlopig ook zo blijven. Op Instagram en mijn Facebookpagina plaats ik wel regelmatig nog berichten van de uitjes die we doen, aangezien dat minder tijd en energie kost. De eerdere geschreven blogs die op mijn websites staan kan je altijd nog terug lezen.

Dat wij een weekje op vakantie mogen op Vakantiepark Ooststappen Brugse Heide in Valkenswaard hebben wij te danken aan de vakantiebank. Enorm dankbaar dat we hierdoor een weekje op vakantie kunnen. Ik deelde het document in de mail die ik maakte met de Vakantiebank, zodat andere gezinnen die dankzij hun daar ook op vakantie waren gebruik konden maken van de informatie die ik al had gevonden. Hierop kreeg ik de vraag of ze het mochten delen via Social Media. Dit was voor mij onder andere een reden dat ik de informatie uit het document naar deze blog heb gezet, zodat het gemakkelijker te delen is. En hoe mooi eigenlijk dat anderen die daar (in de buurt) op vakantie zijn of wonen ook gebruik kunnen maken van deze blog. Dus daarom nu voor iedereen online te lezen.
Want wat ik vooral wil met mijn website is mensen informeren over de leuke gratis en goedkope uitjes die je kan doen in Nederland. Dat is ook de reden waarom ik ben begonnen met het schrijven over uitjes, anderen informeren en inspireren. Een dagje uit hoeft niet duur te zijn er zijn zoveel gratis uitjes, maar die zijn soms wat lastig te vinden, met mijn website hoop ik ze beter zichtbaar te maken. Ik hoop dat ook deze zomervakantie, maar ook de tijd erna, mensen te mogen informeren en inspireren over de leuke uitjes die je kan doen.

Met het schrijven en delen van mijn blogs verdien ik niets. Het zou mij erg helpen als je anderen verteld over mijn website zodat mijn website bekender maakt. Daarnaast zou je me een piepklein beetje kunnen helpen om je bestelling via bol.com te doen via de banner of door te klikken op deze link, hierdoor krijg ik een kleine commissie over jou bestelling en kan ik daar een klein gedeelte van de benzinekosten en de kosten voor de website van betalen. Een kleine moeite voor jou, voor mij een groot beloning voor mijn inzet. Alvast enorm bedankt!

Aandacht en tijd voor elkaar is zoveel belangrijker dan de halve dag in een lange wachtrij staan. Het fijn hebben samen kan ook thuis en hoeft echt niet perse buitenhuis. Een gratis uitje kan net zo leuk zijn of misschien zelfs wel leuker dan een dagje waarbij je de helft van de dag in de wachtrij moet wachten. Geniet van elkaar, maak mooie herinneringen en maak tijd voor elkaar. Niemand heeft je morgen beloofd, niemand weet hoe je toekomst er uit ziet. Geniet nu en maak herinneringen voor later!