Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen

januari 15, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Van 22 januari t/m 1 februari 2020 zijn de Nationale Voorleesdagen. Ik ben voor jullie op zoek gegaan naar welke activiteiten er worden georganiseerd. Heb je nog een toevoeging, laat het dan gerust weten in een reactie.

Voorleesontbijt.
Op diverse basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijf locaties wordt er op de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen een voorleesontbijt georganiseerd. Tijdens dit voorleesontbijt wordt dan vaak het boek van de Nationale Voorleesdagen voorgelezen.
Dit is vaak een besloten activiteit waarbij alleen kinderen die naar desbetreffende basisschool, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf gaan mogen doen. Informeer bij de basisschool, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf van je kind of het ook voor jou kind wordt georganiseerd.

Prentenboek van het jaar.
Elk jaar is er een prentenboek van het jaar. Dit boek staat tijdens de voorleesdagen centraal en wordt op diverse locaties voorgelezen. Dit jaar is dat het boek ‘Moppereend’. Het boek gaat over eend die extreem chagrijnig is. De andere dieren proberen haar op te vrolijken, maar worden aangestoken door het gechagrijn van moppereend. Het donderwolkje boven moppereend wordt steeds groter en ontploft uiteindelijk, waardoor er regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog ontstaat. Een mooi boek met een mooie boodschap: Hoe donder de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan. Een boek wat mooi aansluit bij mijn tattoo.
Het boek kan je kopen met vingerpopje, maar ook zonder vingerpopje.

Activiteiten tijdens de voorleesdagen.
Tijdens de voorleesdagen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Ik ben voor jullie op zoek gegaan en heb hieronder een lijst gemaakt met activiteiten die ik kon vinden.

De bibliotheek organiseert regelmatig leuke activiteiten, zo ook tijdens de voorleesdagen. Zo worden er diverse voorleesuurtjes, theatervoorstellingen en knutselactiviteiten georganiseerd.
De meeste activiteiten zijn gratis, maar voor sommige activiteiten is wel een kleine bijdrage en/of opgave voor nodig. Bekijk dit daarom even van te voren om teleurstelling te voorkomen.

Een aantal activiteiten die er georganiseerd worden zijn:
– Op zaterdag 18 januari komt poppenspeelster Charlotte de Lange in de bibliotheek van Heusden, de voorstelling ‘Stinkie Hond’ spelen.
– Op woensdag 22 januari kunnen kinderen bij de bibliotheek in Veendam, hun eigen schaduwtheatervoorstelling of poppenkastvoorstelling maken.
– Op woensdag 22 januari komt Studio Stap in de bibliotheek van Grootegast. Hier wordt het verhaal van Moppereend op een dansende manier verteld.
– Op woensdag 22 januari wordt in de bibliotheek van Leek en Zuidhorn 2 activiteiten georganiseerd. Het verhaal van Moppereend wordt voor gelezen en n.a.v. het verhaal kan er worden geknutseld.
– Op woensdag 22 januari komt Harma de Boer (weervrouw van RTV Noord) het boek ‘Moppereend’ voorlezen in de bibliotheek van Zuidbroek.
– Op woensdag 22 januari is de muzikale vertelling van het boek ‘Moppereend’ in bovenin de Bibliotheek Kempen.
– Op zaterdag 25 januari komt Poppentheater Inkipinki de voorstelling ‘Moppereend’ spelen in de bibliotheek in Peize.
– Op woensdag 22 januari in Haven, op vrijdag 24 januari in Poort én op zaterdag 25 januari in Buiten, kan jein de bibliotheek naar de theatervoorstelling Loet en Moppereend.
– Op zondag 26 januari wordt in Laren het boek ‘Moppereend’ voorgelezen met gebaren.
– Op maandag 27 januari is er in de sporthal van Noordbroek een yogales gebaseerd op het boek Moppereend.
– Op woensdag 29 januari komt Poppentheater De Kletskous de interactieve voorstelling ‘Eend is boos’ spelen in de bibliotheek van Hoogezand.
– Op zaterdag 1 februari komt Poppentheater Inkipinki de voorstelling ‘Moppereend’ spelen in de bibliotheek in Roden.

Je kan het allerbeste even kijken op de website van jou bibliotheek én dan kijken in de agenda, zo kan je snel en gemakkelijk bekijken welke activiteiten er bij jou in de buurt worden georganiseerd.

Door op de blauwe onderstreepte link te klikken, kom je op de site met meer informatie over het uitje.

Op zoek naar meer uitjes? Kijk dan gerust even verder op de website.