Kinderfeestje in de natuur, inspiratie voor een leuke locatie.

Kinderfeestje in de natuur, inspiratie voor een leuke locatie.

mei 10, 2021 0 Door Uitjes in Nederland

Kinderfeestjes, je kan ze thuis vieren maar sommige ouders gaan er liever op uit. Door de coronamaatregelingen waardoor veel locaties niet geopend zijn is het wat lastiger. Maar er zijn ook veel kinderfeestjes in de natuur mogelijk met de coronamaatregelingen, maar ook als corona voorbij is en alles weer open is (laten we hopen dat het ooit weer zover komt) zijn deze kinderfeestjes ook erg leuk. Je bespaart er veel kosten mee, doordat er geen entreekosten zijn. Naast kinderfeestjes zijn deze locaties wellicht ook geschikt voor familiefeestjes, vriendenfeestjes, schoolfeestjes of andere feestjes waarbij kinderen zijn betrokken.

De tips in deze blog zijn in de provincie Groningen, Friesland en Drenthe, voor elke provincie 5 tips dus in totaal 15 tips voor een leuke locatie voor een kinderfeestje in de natuur. Uiteraard zijn er ook nog meer leuke locaties te vinden.
De tips kunnen absoluut inspireren voor andere plekken in Nederland, elke provincie heeft namelijk diverse leuke natuurspeelplekken!

Kuzemerkooi in Oldekerk (Groningen).
Kuzemerkooi in Oldekerk, hier zit een speelbrug, vlot kabelbaan, speelbos om hutten te bouwen, is een wandelroute via parels van het Westerkwartier, is een speeltuin en een voetbalveldje.
Meer informatie over deze plek lees je in de blog die ik eerder schreef.

De groene Dorpsploats en het Abeltasmanpad in Lutjegast (Groningen). 
Loop eerst het Abeltasmanpad, ga onderweg picknicken en speel (en picknick) daarna nog bij de groene Dorpsploats. Het Abeltasmanpad is een leuk wandelpad met diverse hindernissen onderweg. De groene Dorpsploats is een leuk speelplaats met water, gras en wat speeltoestellen.
Meer informatie over deze plek lees je in de blog die ik er eerder over schreef.

Blote voetenpad in Opende (Groningen). 
Blote voetenpad in Opende. Een leuke wandelroute met diverse waterplassen, hindernissen over het water, modder, water en midden in de weilanden. Het allerleukste op blote voeten. In de theetuin kan je wat te eten/drinken halen, naar de wc en de vieze voeten/lichamen afspoelen. Droge/schone kleding niet vergeten mee te nemen/vragen aan de andere ouders!
Meer informatie lees je in de blog die ik er eerder over schreef.

Lauwersoog (Groningen).
Voor mij voelt deze plek altijd als vakantieplek en we komen er regelmatig (maar stiekem ook te weinig). Lauwersoog is een plek met diverse opties, wandel het kabouterpad en laat de kinderen daarna lekker spelen in het speelbos. Of ga naar de waterspeeltuin. Haal een visje en speel daarna bij de dijk. Een heerlijke plek!
Meer informatie over deze plek lees je in de blog die ik schreef.

Bezoekerscentrum Reitdiep (Groningen)
Een leuke plek met wandelroute met hindernissen door de weilanden heen, een speeltuin en een boerderij waar soms dieren zijn maar waar je altijd kan genieten van het uitzicht over de weilanden.
Meer informatie lees je in het bericht wat ik er eerder over schreef.

Speeltuin in Nietap (Drenthe).
De speeltuin in Nietap is een leuke én overzichtelijke speeltuin.
Een foto van de speeltuin zie je in mijn bericht op Facebook.

Struin- en duinpad in Norg (Drenthe). 
Een leuke wandelroute door het bos en zandvlakte met diverse hindernissen en speelmogelijkheden. Aan de overkant bij het Bospaviljoen kan je eventueel wat eten en drinken (halen).
Meer informatie lees je in het bericht wat ik er eerder over schreef.

Natuurplaats Noordsche Veld in Donderen (Drenthe)
Ga samen op ontdekkingsreis en volg een van de routes door het bos. Daarna kan er gespeeld worden in de speelplaats met o.a. een waterpomp, stapstenen of de kabelbaan. Er zit een theehuis bij, kijk op de website wanneer deze geopend is.
Meer informatie lees je op de website van de Natuurplaats.

Belevingspad in Hoogersmilde (Drenthe)
Belevingspad Hoogersmilde is een prachtig route, van ongeveer 2,5 km, door het bos en een stukje over de heide.
Er zijn diverse belevingsobjecten geplaatst zo is er een legervliegtuig, sporenpad, een uitkijkhuisje, keienpad en boomstronkenpad. Onderweg zijn er diverse mogelijkheden om te picknicken, maar wellicht is bij het vliegtuig wel de allerleukste plek om wat te eten/drinken.
Meer informatie lees je in het bericht wat ik er eerder over schreef.

Sabeltandtijgerspoor in Exloo (Drenthe)
Sabeltandtijgerspoor is een leuke wandelroute, van ongeveer 2,2 kilometer, in het prachtige natuurgebied Hondsrug.
Onderweg kom je diverse speeltoestellen en hindernissen tegen zoals klimtoestellen, slingertouw, kabelbaan en touwbruggen. Het pad is grotendeels een bospad, je moet over een hek klimmen en er liggen diverse boomstammen op het pad waar je over heen moet stappen. Er zijn diverse plekken waar je kan picknicken. Het pad kan je volgen door de stenen met pootafdruk te volgen. Je kan een app downloaden waarmee je onderweg games kan doen zoals ontdekken of je slimmer, sterker of sneller bent dan de sabeltandtijger. Wij hebben de app niet gedownload, dus meer informatie daarover kan ik je niet vertellen.
Meer informatie lees je in het bericht wat ik eerder schreef.

Sparjebird (Friesland)
Een leuke wandelplek in het bos, met leuke waterspeelplaats, kabelbaan en diverse leuke wandelroutes. Er zit een leuk bospaviljoen bij waar je wat te eten/drinken kan halen.
Meer informatie lees je in het bericht wat ik eerder schreef.

Buitencentrum in Appelscha (Friesland).
Bij het buitencentrum zit een speeltuin en zijn diverse routes waaronder het kabouterpad wat je kan bewandelen.
In de speeltuin zit een kabelbaan, zijn diverse klimobjecten, schommel, glijbaan, speelbos en een zandspeelplaats.
Meer informatie lees je in het bericht wat ik eerder schreef.

Moddergat (Friesland)
Een prachtige plek waar je kan wadlopen, schelpen zoeken, krabben zoeken en veel meer leuks op en rond het wad kan doen.
Meer informatie lees je in de blog die ik er eerder over schreef.

Bakkeveen (Friesland)
Bos, uitkijktoren, zandvlakte én speeltuin bij het restaurant. Een leuke plek met diverse mogelijkheden. Wandel de korte route door het bos, klim de uitkijktoren in en bekijk alles vanaf grote hoogte, speel samen op de zandvlakte.
Bij het restaurant zit een leuke speeltuin met doolhofpark, normaal gratis entree maar wel een consumptie verplicht (een ijsje en/of wat drinken gaat er vast bij iedereen wel in). Door de coronamaatregelingen is dat wat aangepast, kijk voor de juiste informatie m.b.t. het restaurant en de speeltuin op hun website.
Meer informatie lees je in het bericht wat ik er eerder over schreef.

Speeltuin Beesterzwaag (Friesland)
In deze gratis toegangelijke speeltuin kunnen kinderen heerlijk spelen, ook kinderen die in een rolstoel zitten.
Er is een lange schommel, een kabelbaan, twee losse schommels waarvan een daarvan een plankje is en de ander een zitje voor jonge kinderen, een ronde schommel, een kruiptunnel, een groot klimnettoren, een kabelbaan, een klimtoestel met glijbanen en diverse speelmogelijkheden, een rolstoelwip, een draaimolen waar je met rolstoel ook in kan, een voetbalkooi en diverse bankjes waar je op kan zitten.
Even verderop zit het Wallebos, als je het bospad langs het terrein van Talant volgt, kom je vanzelf in het Wallebos.  Meer informatie lees je in het bericht wat ik er eerder over schreef.

Thuis kan ook gezellig zijn!
Mijn zoontje wou niet weg, die vond spelen met vriendjes thuis al leuk genoeg. We hebben toen nog wel even koekhappen gedaan en cake versieren, maar het allerleukste vonden alle kinderen eigenlijk was het samen spelen met elkaar. Een geslaagd feestje, waarbij je als ouder het misschien nog wel het meest rustigste hebt doordat je geen gesleep hebt met spullen, alles thuis in de kast hebt staan en daar uit kan pakken en je thuis meer overzicht hebt dan op een onbekende plek. Soms wil je als ouder van alles, maar vraag ook aan je kind wat je kind graag wil.

Blogs met meer tips:
– Meer uitjes in de gemeente Westerkwartier.
– Leuke uitjes die we al eens bezocht hebben.
– Leuke wandelingen met kinderen in het Noorden.

Bij de meeste locaties die genoemd worden is geen horecagelegenheid en dus ook geen wc! Neem daarom zelf je picknickspullen mee, een zakje om de afval in te doen en thuis te kunnen weggooien (i.p.v. in de natuur), wat lekkers om te eten/drinken en picknickkleden om op te zitten, een wc rol voor als je de bosjes in moet, eventueel een bal voor het voetballen en/of wat schepjes en emmertjes voor het spelen met het water en zand. Je zou eventueel een patatje kunnen bestellen bij de cafetaria in de buurt van de plek, als je met twee volwassenen bent kan de een het ophalen en de ander bij de kinderen blijven.

Ga van te voren zelf eerst naar de plek om te kijken of je het zelf ook een leuke geschikte plek vind voor een kinderfeestje. Ieder persoon heeft weer andere wensen en verwachtingen en zo kom je op dat moment zelf niet voor verwachtingen te staan.

Door te klikken op de blauwe link, ga je naar de site met meer informatie.

Deze blog is tot stand gekomen doordat een ik van een volger de vraag kreeg of ik leuke plekken wist om buiten de deur een feestje te vieren. Ongetwijfeld zijn er meer ouders die zich dit afvragen en op zoek zijn, dus ik dacht laat ik er gelijk even een blog over schrijven. Superleuk om door jullie te benaderd worden met vragen, superleuk dat ik jullie kan en mag inspireren met leuke tips voor een uitje. Dit geeft mij enorm veel energie, voldoening, inspiratie en motivatie! Heb je dus ook eens een vraag, mail me dan gerust of stuur me een privébericht (liefst via Instagram), het kan soms een paar dagen duren voordat je reactie krijgt!

De laatste tijd zijn er wat minder nieuwe blogs online gekomen, vanwege diverse privéredenen zal dit voorlopig ook zo blijven. Op Instagram en mijn Facebookpagina plaats ik wel vaker berichten, aangezien dat minder tijd en energie kost. De eerdere geschreven blogs die op mijn websites staan kan je altijd nog terug lezen.

De blogs schrijf ik omdat ik het erg leuk vind om anderen te mogen en kunnen inspireren. Met het schrijven en delen van mijn blogs verdien ik niets. Het zou mij erg helpen als je anderen verteld over mijn website zodat mijn website bekender maakt. Daarnaast zou je me een piepklein beetje kunnen helpen om je bestelling via bol.com te doen via de banner of door te klikken op deze link, hierdoor krijg ik een kleine commissie over jou bestelling en kan ik daar een klein gedeelte van de benzinekosten en de kosten voor de website van betalen. Een kleine moeite voor jou, voor mij een groot beloning voor mijn inzet. Alvast enorm bedankt!