Eropuit in de herfstvakantie

Eropuit in de herfstvakantie

oktober 5, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

Volgende week is het herfstvakantie in het Noorden. Ondanks de Coronamaatregelingen zijn er toch diverse leuke activiteiten die je kan doen. In deze blog lees je tips voor leuke dagje uit in de herfstvakantie. 

– Oktober Kindermaand
De gehele maand oktober, dus ook in de herfstvakantie, worden er diverse leuke (gratis) activiteiten georganiseerd in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.
Meer informatie hierover lees je in de blog die ik er eerder over schreef.

– Naar het spoorwegmuseum in Utrecht. 
Een leuke en leerzame dag over treinen. Extra leuk om er al met de trein naar toe te gaan.
Kaartjes kun je met korting bestellen via o.a. Social Deal.

– Cinekid Festival.
Cinekid Festival  is een festival met films, series, workshops, games, tutorials én het MediaLab. Van 7 t/m 23 oktober op maar liefst tien festivallocaties in Nederland en vanaf 7 oktober óók online, op Cinekid Play.
Op de website vind je het hele programma overzicht én kan je gelijk je kaartje bestellen.

– Paddenstoelen zoeken in het bos. 
Maak samen een wandeling in het bos en ga op zoek naar diverse paddenstoelen.
Wij vonden laatst rood met witte paddenstoelen bij het kabouterpad in Lauwersoog. Op de website van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer vind je ook een aantal paddenstoelroutes.

– Pixi: volg het pad van flonkeringen bij het Boomkroonpad.
Volg in stilte het pad van flonkering en laat je leiden door een uniek lichtkunstwerk in de Drentse natuur. Op drie locaties op je route ontvouwen zich losstaande kunstwerken, door een samenspel van vele lichtjes. Daar is het zeker de moeite waard om even stil te staan.

– Worlds of dinos in Utrecht
World of Dinos bestaat uit meer dan tachtig levensechte, bewegende dino’s die op ware grootte tentoongesteld zijn in decors die passen bij hun natuurlijke leefomgeving. Een kidszone, dinoscoop en een speurtocht maken de beleving compleet.

– Theatershow Brandweerman Sam. 
Brandweerman Sam komt naar het theater met een spiksplinternieuw vlammend verhaal. Brandweerman Sam nodigt alle jonge bezoekers uit om verkleed als brandweerman of piraat naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk voor een uitgebreide meet & greet.

– Halloween bij Familiepark Nienoord. 
In oktober veranderd Landgoed Nienoord weer in Halloweensferen. Een deel van het Familiepark zal worden omgetoverd tot een verlaten park, waar allerlei leuke griezelactiviteiten te doen zijn.

– Natuurmuseum Leeuwarden. 
Op dit moment, tot 3 januari 2021, is er in het Natuurmuseum een tentoonstelling GIF. Hier kan je levende en opgezette giftige dieren en planten zien. Zo zijn er diverse slangen, spinnen, schorpioenen, kikkers, duizendpoten, paddenstoelen. Dit museum laat je duidelijk ervaren dat een museum ook absoluut een leuk uitje is voor kinderen.

– Bioscoop. 
Er draaien diverse leuke films in de bioscoop, bij o.a. Kinepolis of Pathé, die je in de herfstvakantie kan bekijken.
Zoals de film Bigfoot Family, Jackie en Oopjen, Engel, De piraten van hiernaast of de magische poort.

Eerdere blogs die ik al eens heb geschreven met leuke uitjes tips:
Uitjes met tieners.
Leuke wandelingen met kinderen. 
Museumplein in Grootegast, met 3 musea. 
Leuke uitjes die we al eens gedaan hebben. 
Uitjes die ik graag nog eens wil doen. 
Indooruitjes in Nederland. 
Gratis uitjes in Nederland. 
Uitjes in de gemeente Westerkwartier. 
Zwembaden in het Noorden.
Tips voor een vakantiedag thuis. 

Voor meer informatie over het uitje klik je op de blauwe link. Je gaat dan automatisch naar de website met meer informatie.

Meer leuke (gratis) activiteiten lees je op mijn website uitjesinnederland.com. Met veel plezier ontdekken we namelijk steeds meer leuke uitjes en zal ik deze ook nog met veel plezier blijven delen met jullie op InstagramFacebook en/of mijn website.