Kerstvakantie uitjes tijdens de lockdown door Corona.

Kerstvakantie uitjes tijdens de lockdown door Corona.

december 18, 2020 0 Door Uitjes in Nederland

2020 het jaar waarin Corona veel invloed heeft (gehad). Inmiddels is het duidelijk dat tot in elk geval 19 januari bijna alles dicht is, niet meer naar school spelen met klasgenootjes, geen kerst met de hele familie mogen vieren en we geen vuurwerk mogen afsteken met oud en nieuw. Maar ook geen bioscoop, geen uitstapje naar de dierentuin, niet spelen in de indoorspeeltuin, geen duik in het zwembad. Veel wat er niet kan deze kerstvakantie, maar gelukkig zijn er ook nog dingen die wel kunnen.

In deze blog heb ik een aantal uitjes voor je gezet die je nog wel kan doen, zodat ik je hopelijk kan inspireren voor wat leuk. Uiteraard is het niet de bedoeling om lange afstanden te rijden voor een uitje in Coronatijd, maar er zijn soms ook uitjes in je buurt waar je het bestaan nog niet van wist. Vooral de meeste uitjes die gratis toegankelijk zijn en in buiten zijn, zijn meestal nog wel te bezoeken zijn. Het kan zijn dat het toch niet mogelijk is of toch afgesloten is omdat de 1,5 meter niet haalbaar is.

1. Pokemon Go
2. Lichtjes wandeling in het dorp
3. Speurtocht Perfect Earth Animals
4. Geocaching
5. Zoektocht met een zoekkaart
6. Zwerfafval opruimen uit de natuur.
7. Kaartjes rondbrengen, kan ook naar mensen die je niet kent, een kaartje is voor iedereen leuk om te krijgen.
8. Zelf een speurtocht maken met stoepkrijt of door van te voren met foto’s te maken.
9. Happy stone maken en laten zwerven.
10. Wandeling in je woonplaats maken en op elke hoek van de straat iemand anders laten (om de beurt) kiezen welke kant jullie op gaan.

11. Fietsen
12. Strandwandeling
13. Schelpen zoeken
14. Trek je laarzen aan en wandel een Laarzenpad.
15. Spelen in het (speel)bos, bouw bijvoorbeeld een hut van takken in het bos.
16. Maak een boswandeling.
17. Spelen in de (natuur)speeltuin.
18. Zonsondergang of zonsopkomst bekijken.
19. Autospeurtocht
20. Vraag je kind wat hij/zij wil doen, vaak hebben kinderen erg leuke verassende ideeën. Vervelen, tot rust komen en even niks doen is ook totaal niet verkeerd en zorgt soms juist voor nieuwe ideeën! Wees niet te streng en veeleisend voor jezelf, maar ook niet voor je kinderen. Geniet vooral van de (extra) tijd die je samen hebt.

Wandelroutes, natuurspeelplekken en natuurgebieden vind je o.a. op de websites van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Maar ook in de Facebookgroep Alternatieve uitjes met kinderen

Meer tips lees je in de blogs:
– Activiteitentips tijdens de lockdown door Corona.
– 100 activiteiten die je thuis kan doen in Coronatijd

– Tips voor activiteiten tijdens een vakantiedag thuis. 
– Gratis uitjes in Nederland 

– Leuke gratis wandelingen in het Noorden van Nederland. 

Wacht niet op bijzondere momenten, maar maak gewone momenten bijzonder!

De laatste tijd zijn er wat minder nieuwe blogs online gekomen, vanwege diverse privéredenen zal dit voorlopig ook zo blijven. Op Instagram en mijn Facebookpagina plaats ik wel regelmatig nog berichten, aangezien dat minder tijd en energie kost. De eerdere geschreven blogs die op mijn websites staan kan je altijd nog terug lezen.